מעריץ את מורת הדרך שלי

אביתר27

New member
מעריץ את מורת הדרך שלי

את אשתי אני מעריץ כנראה מאז שנפגשנו. מעריץ את ההבנה שלה והקבלה שלה את הרכות והשלווה שלה, את העובדה שהיא התאהבה בי וממשיכה כל יום מחדש לאהוב אותי, צוחקת מבדיחות הקרש שלי ובסוף היום נותנת לי את החיבוק שאליו אני מצפה ומייחל. וכך בעוד אנו חיים את חיינו כמשפחה צעירה מתמרנים בין הורות, לימודים ועבודה, בתוך גופה של אשתי גדל וצומח לו………… גידול ממאיר. כן לפני כשבועיים גיליתי לצערי עוד אחד מהצדדים המופלאים באישיותה, לאחר שאובחן אצלה הודג'קינס. 24 השעות הראשונות לאחר הגילוי הראשוני - התמודדות ראשונה עם המילה סרטן - , מלאות בשתיקות והתכנסות עצמית. 24 שעות שבהם אשתי ממשיכה איכשהו לתפקד. " צריך להחזיר את הילדה מהגן" "צריך לקנות חלב" , "בוא, הגיע זמן לישון". ועוד באיזה שלווה היא ישנה כאילו לא הזדעזע כל עולמה. ואני? בהלם מוחלט מגזר הדין שכעת קיבלנו לא מבין מה ואיך, וההרגשה המוכרת לי של אובדן ,שהולך ומתקרב משתלטת עלי (אני עצמי בן למשפחה שכולה (אך לא כתוצאה מסרטן). 24 שעות ארוכות שבסופן החלטתי לשבור את הדממה המעיקה ולנסות להבין מה עובר עליה? ואיפה היא נמצאת? לפתע היא עוצרת אותי ואומרת כשעיניה מתמלאות דמעות "נעבור את זה יחד נכון? אני שונאת כ"כ להיות לבד בביה"ח…" (לא היה עולה בדעתי אחרת). כך אנו עוברים יחד סבב מסובך של בדיקות לקבוע מה, איפה, כמה, ואיזה. אני כמובן צמוד אליה (כן, גם בבדיקות שבדר"כ מעדיפים שבני משפחה לא יכנסו), עוקב בחשש אחר כמויות החומרים, תרופות, טשטושים, ומחטים שהוכנסו לגופה. חששתי שרק הבדיקות לבד יהרגו אותה. ובעודי מחזיק בידה (או שמא היא החזיקה בידי?) תוהה איך ממשיכים לחיות עם זה? מה עושים עכשיו? ולאן הולכים מכאן, הרגשתי כמו ילד קטן ואבוד. אבל לה הכל היה ברור. היא לא שידרה אובדן עשתונות, אלא להפך יודעת מה עושים בכל שלב ואיך מתמודדים עם כל הסיפור הזה. פתאום היתה זו היא שהכתיבה את הקצב, מקבלת את ההחלטות, נותנת את התשובות ואני עומד מן הצד משתאה ומקבל את דרכה. ראיתי אותה יומיים אחרי ביופסיה מתאמצת ואוספת כוחות כדי להסתובב עם הילדה בעיר אגב ליקוק גלידה, כי הילדה צריכה פיצוי על זה שאמא היתה בביה"ח 3 ימים ולא יכלה לראותה. ראיתי איך בפתאומיות היא החליטה לקנות טלפון סלולרי (אחרי שנים שסירבה ללכת צמוד לפלאפון) כדי שתוכל להמשיך להיות בקשר עם חברים ובני משפחה בזמני אשפוז. "כדאי שאסתפר" היא אומרת ובמעט עליצות אפילו היא מתקשרת לאמה ושואלת אם תרצה לבוא איתה למספרה כשהיא תקצץ את התלתלים הזהובים הארוכים. כך בלי רחמים עצמיים, בלי התקפי חרדה משתקים ובלי התפרקות רגשית טוטאלית ברכות עניינית ומעשית היא מארגנת מחדש את החיים כדי לעשות את המעבר הקשה הזה. איני מנסה לתאר כאן איזו wonder women היו וישנם רגעי משבר, קושי ופחד, אבל אני מדבר על רצון להחזיק חזק חזק בחבילה הקטנה שלנו עד שנגיע לחוף מבטחים. חלק מהקשיים הקיימים: 1) חשש גדול מכל הנושא של הכימותרפיה (אכתוב על כך אולי בפעם אחרת) וזה הטיפול שהיא תצטרך לקבל. 2) החלטה חשובה נוספת שקיבלנו היתה מעבר זמני לבית הוריה לתקופת הטיפולים, שגרים קרוב יותר לביה"ח (בעיר אחרת). כך אשתי תוכל בנוסף לכך, גם להיות קרובה לחבריה שאיתם גדלה וגם הילדה תמשיך להיות במסגרת משפחתית רציפה בזמן שאנו "נתאשפז". כמובן שלצד היתרונות יש לכך גם חסרונות. (ניתוק הילדה מהסביבה המוכרת לה, ריחוק בשבילנו מעבודה ולימודים, ועוד..) 3) קושי נוסף שלא אוכל לכתוב עליו (אשתי מטילה ווטו) הוא קושי גדול וכואב מעבר למילים. חלום שרק עכשיו החל כבר לקרום עור וגידים ולא יוכל לעולם להתממש, והדבר גורם לנו כזוג וכמשפחה צער שקשה לבטא. במצבים כאלה אני חושב, קשה לעשות את הבחירה הפחות גרועה כאשר כל הברירות מסתכמות בכך שאין הן טובות. אין לי מושג מה יהיה בעתיד הקרוב והרחוק ובוודאי שאני חרד לאשתי. מקווה שאוכל לדווח שהכל כבר מאחורינו והיא בריאה ושלמה. בינתיים זהו מסע נורא ומופלא. קשה להחריד מפחיד עד אימה, אך יש לי מורת דרך איתנה, ואני בעקבותיה צעד אחר צעד. לא אוכל הפעם להוביל, אך אהיה כאן ס"מ אחד מאחוריה לתמוך בה אם תיפול, לחזק את רוחה ובעיקר ללמוד ממנה להישיר מבט באומץ ובשלווה.

אביתר27

New member
אופס סליחה

רק עכשיו אחרי שקראתי את מה שכתבתי שמתי לב לאורך, אני מצטער אבל פשוט כתבתי את כל מה שהרגשתי אחרי התקופה הקשה הזאת של בדיקות, ואיבחון. ושוב תודה שאתם כאן

מזי א

New member
../images/Emo24.gif

יש לה מזל שאתה הוא בן הזוג שלה, וברור שתעמוד לצידה ותתמוך אבל אני חושבת שההחלטה לעבור להתגורר אצל הוריה , מאוד תעזור, כי ככה יוכלו גם "לקחת ממך" חלק מהנטל הנפשי וגם הפיזי. זה ברור שתרצה לעזור לה , ושתפנה לרוב אלייך, אבל זה טוב לדעת שיש עוד מישהו שיכול לעזור. אצלי בגלל שגילו את "ה מתנה " חודש לפני החתונה, אנחנו מתגוררים אצל הוריי, וזה מאוד עוזר, כי יש דברים שיותר קל לבקש מאמא , ולא שאני חס וחלילה טוענת שאתה לא בסדר. פשוט זה ככה. ותבין אנחנו כבר שנה ו4 חודש מהניתוח, ושנה מהתחלת הכימו', אני סיימתי את הסדרה בסוף נובמבר, ועכשיו רק הזמן יכול לומר משהו טוב.
כולי תקווה , בשבילך , בשביל רעייתך וביתך , שתעברו את זה בקלות , במהירות, ויבואו ימים שתצחקו ותספרו לנכדים. אני חושבת שהבנתי את סעיף 3 שלך, אם תרצה לדבר על זה ולא עם "כולם" אתה מוזמן לפנות במסר, ואם לא ,גם מובן . אז המון בהצלחה בדרך שניצבת לפניכם ואנחו פה , תמיד , אפילו רק לחבק.

אביתר27

New member
"מתנה" - גם זו גישה

אהבתי את המתנה... לגלות חודש לפני החתונה מתנה כזו... איך הייתה החתונה ? בטח מאוד טעונה ועם רגשות מעורבים. לגבי הלהיות בבית הוריה זו החלטה משותפת שלהם שלנו ושל פרקטיקה נוחה מכל הבחינות. אני רוצה שיהיו לה את כל מעגלי התמיכה האפשריים ואני לא ארגיש רע בכלל כשהיא תרצה עזרה מאמא אבא אחים. כל אחד במשפחה גם נותן עזרה מסוג אחר. תמשיכי להיות בריאה ותודה

נאן

New member
../images/Emo24.gif

אני מאחלת לכם שתצעדו ביחד לאורך כל המלחמה הזו ושתנצחו בה ביחד. שותפות במסע הזה חשובה מאודומחזיקה לך אצבעות ושולחת חיבוקים נאנוש

galiavdb

New member
תהיו חזקים ../images/Emo24.gif ושיהיה לכם קל

קודם כל חיבוק גדול וחם - אתם מדהימים, מקסימים ואמיצים, ואני מאחלת לכם שתמשיכו להיות חזקים וגיבורים. וכמו שתכף תשים לב.. אין פה שום הגבלה למספר השורות, אני כותבת גם בשם הבעל היקר כי הוא לידי כעת, קורא את הסיפור שלכם, ומרגיש כמוני השתתפות והזדהות בכל משפט שכתבת - וגם באלה שעוד לא... ממש מחר אנחנו מסמנים שנה בלוח לגילוי ש"משהו אצלי מאד לא בסדר". מחר לפני שנה התחיל להתגלגל לו גלגל מזלות חדש, ומעורר יראה וכבוד. אנחנו עברנו ועדיין עוברים על בשרינו את החוויה הזו: זוג צעיר, שני ילדים, מעבירים חבילה אחרונה לתוך בית חדש (עם משכנתא מדהימה) ומחייכים חיוך כאילו אנחנו הולכים לכבוש את העולם, ומגלים שהסרטן כבש אותנו. העולם שלנו התהפך - פתאם הבית הוא בלינסון, אשפוז ראשוני ל-3 ימים לבירור, ניתוח ראשון ואשפוז של חודש וחצי, חצי שנה כימו, ואישפוזים נוספים אחרי כל טיפול, ניתוח שני והוצאת רחם ושחלות, והיום עדיין ממשיכים טיפולים.. אצלנו הדרך עוד ארוכה. (אני חייבת לציין שיש לי סוג סרטן נדיר ביותר שמעטים בעולם התברכו בו.. הסיפור שלי אולי לא דומה לאחרים.. מלבד הצורך הזה: שכולנו חייבים להיות חזקים ולשמור בכוח על ההחלטה העיקשת הזו שמנצחים ועוברים את התקופה האיומה הזו וזהו!! - איך הם קוראים לזה "מחשבות חיוביות") בעלי בטח יכול היה לספר יותר ממני על ההתמודדות של איך זה להיות פתאם הכעל שעומד מהצד ונחנק מחוסר אויר עם כל דקירה, עם כל בדיקה. שצריך להבין שאין מה לעשות, עם כל האשפוזים שלי, הוא חייב ללמוד לטפל בשני הילדים היקרים שלנו,(היום הם בני 3 ו-7 ) להיות "אב חד הורי" וללמוד לעשות את הדברים הכל כך קטנים ויומיומים איתם. כי מפונק היה הבעל, לדוגמא, הוא למד לחתל רק כשחליתי.. היום אחרי שנה - הוא עדיין מדהים אותי ואני מעריצה אותו ואת הכוח שלו, הוא ממשיך להפעיל את הבית, ללוות אותי לטיפולים ואיכשהו לתפקד בעבודה.. לחבק ולנשק אותי ולהחמיא גם כשאני נראית "באמת כמו הצרות שלי.." אני מהצד שלי כל כך מבינה את הרצון להיות צמודה להורים שלה. לי היה פתאם חשוב להיות הילדה שמטפלים בה, לא עוד האמא והאישה בעלת החובות אלא לחזור להיות הבת, הקטנה. העובדה שההורים שלי קיבלו פיקוד על הטיפול בי, הורידה ממני המון מהנטל ואיפשרה לי להתרכז אך ורק בתהליך ההבראה. הבעל מזכיר שבעצם.. בהתחלה - לא היה עם מי לדבר - מצבי היה לא משהו... אני מרגישה שאני יכולה עוד לכתוב המון.. אני אישית, הגעתי לפורום הזה רק אחרי חצי שנה של מחלה, והיום אני רואה כמה הוא היה יכול לעזור לי מההתחלה. אני מקווה מאד שכאן תוכלו למצוא תשובות לדברים שהיו חשובים לכם. אני מבטיחה לנסות לעזור באוזן קשבת, אינפורמציה ואמפטיה. כנראה מה שרציתי להגיד זה שאתם לא לבד. תבקשו חיבוק והעולם נותן אותו מסביב. אני מאחלת לכם שיהיה לכם קל!! נשיקה לשתי הילדות שלך - הגדולה והקטנה לילה טוב, גליה. ודרך אגב - מותר לך לבכות יחד איתה, ולהראות שאתה פוחד, זה לא מדלדל את האנרגיה והכוח, זה רק נותן עוד סיבה להתאמץ ןלנצח.

אביתר27

New member
תהיו אתם חזקים גם

תודה תודה! כתבת מאוד מהלב... וזה לא קל להיות מהצד הזה של המחלה מהצד שלה מביט מהצד ומקווה כל כך שהימים הטובים עוד יחזרו. וכמה שיותר מהר ובקלות. ואיך לא ידענו שזה מגיע גם אלינו, ואיך לא ידענו להעריך את הימים הטובים ... בשבילנו זה עוד נורא חדש עוד לא מעכלים עוד לא קולטים וכמעט עוד לא בוכים אולי גם זה יבוא עם הזמן. בינתיים מנסים לעשות סוויטש בראש (ואני לומד ממנה) שפשוט צריך להתמודד עם זה זו התמודדות ואנו נצא מזה ... מה איתכם? סוג נדיר זה אומר שאין הרבה ניסיון בטיפול? מה באופק? עוד טיפולים כימותרפיים? תודה על התמיכה ןלהת' בינתיים

galiavdb

New member
להעריך כל יום טוב

להעריך כל יום טוב - עכשיו אחרי שלמדנו את השיעור הכי חשוב... יש ליישם אותו גם היום - ביחוד היום. כל חיוך רחב שנוצר מבדיחה של הילדה, וכל סרט קומדי שמצחיק. כל טיול שיש כוח לעשות כשיש שקיעה וכל בשורה טובה שמקבלים אני מרגישה שבמצב הרוח הנוכחי שלי, השורות הנוספות שאכתוב, יהיו קצת מרירות ועצובות ואני דווקא כזו שכן אוהבת להיות "אסופה" ומרוכזת בתשובות אופטימיות או לפחות כאלו שמעלות חיוך על השפתיים.. תאמין אבל יש גם כאלה. אז אסיים לעכשיו - תשמרו על קשר חם איתנו. אנחנו כאן בשבילכם. לילה טוב באמת גליה

מלמלה

New member
ואשתך בודאי מעריצה אותך

לתמוך לחבק וללות קשה מאוד התיאור שלך כל כך כן, אמיתי ויפה - אולי כדאי לך לשמור היכן שהוא את כל הכתיבה הזו להכין מאין "יומן" של אותו מסע נורא ומופלא - לי אישית יש כזה בבית ומדי פעם אני חוזרת אליו ומגלה כמה חוזק וכוח עברנו, כמשפחה מכשולי חיים שונים - זה נותן לי עוד ועוד כוחות ופורפורציות להתייחסות לדברים הלא חשובים באמת גם לדעתי המעבר להוריה חשוב אין כמו תמיכת משפחה וככל שניתן כדאי להעזר הקושי הנוסף? תן לזמן לעשות את שלו ...... ואז תמצאו את הדרך להתמודד או למצוא את הברירה המתאימה לכם

אביתר27

New member
לכתוב יומן (מסע)

רעיון לא רע ומעניין נתת לי. אבל לא יודע רוצה רק להתרחק מהתקופה הזו שיעבור כמה שיותר מהר ובקלות...

יומן

אני חייבת להודות שכל מה שכתבת פה ונכתב כתגובה הצליח מאד לרגש אותי, ואני מקווה שתמשיך לכתוב פה. אתה בא מהצד "השני" הצד התומך, הצד הבריא ומה שעובר עליך זו חוויה שונה מהחוויה של להיות חולה וטיפולים וכל השאר. ולגבי הבכי, אין לך מה לדאוג, גם זה מגיע, כל דבר בזמן הנכון, וכרגע אתם צריכים להתמודד עם רוטינה של טיפולים ובדיקות ויודעים מה צריך לעשות והכל מסודר ומתוכנן - אלף בית גימל, ואוספים את הכוחות מיום ליום וממשיכים קדימה. רק אחרי שנגמר כל הבלגן הזה שמעסיק את הראש והגוף יש יותר זמן לעכל בעצם מה שעבר ואז בד"כ מגיע הבכי. מצחיק, אני יושבת וכותבת את השורות האלה עכשיו, ונזכרת שאחרי פעם ראשונה שהייתי חולה, ישבתי אצל הפסיכואונקולוגית והיא אמרה בערך את אותן המילים, שעכשיו אחרי שנגמר, צריכה להגיע ההתמוטטות וכל שלבי ההתמודדות האחרים שבאים במצב שהוא טראומתי בעצם, ונלחמתי בה כי הרגשתי שאני בסדר, שעברתי את זה והכל יהיה טוב מאותו רגע, ומה היא מדברת שטויות. והפסקתי ללכת אליה. והיא צדקה, אבל התזמון שלה לא היה מוצלח, לקח לזה שלוש שנים להגיע. ועם הבכי פתאום התחלתי לכתוב, ולכתוב, ולבכות ולכתוב. שבוע ושלושה עשר עמודים והמון דמעות. ותחושה עצומה של הקלה. יש משהו בכתיבת יומן, בתיעוד, שיכול לעזור בקבלה והבנה של מה שעובר עליכם, אני חושבת שזה רעיון ממש טוב וגם התרשמתי שיש לך יכולות כתיבה לא רעות בכלל :) אז יאללה - בהצלחה גלי

anati4

New member
כייף לה שיש לה אותך !!!

זה לא טריוויאלי, לא כל אחד מגיב כמוך. אתה נשמע רגיש מבין תומך ואמיתי...ואני בטוחה שזה מקל על הכאב וההתמודדות שלה. תמשיך לכתוב ...אני מסכימה עם מי שכתבו שהכתיבה תומכת ומחזקת ...את כולנו בעצם. אין לי עיצות אחרות. אני מתמודדת עם הטיפולים והכל לבד , ללא בן זוג.עם משפחה וחברים אבל גם שם אני מגבילה את דריסת הרגל בחיי...מעדיפה פחות להיחשף. זו הבחירה שלי. מקווה להתמודדות קלה בהמשך לשניכם. ריגשת אותי מאד במה שכתבת...תמשיך ...

למעלה