מערך ההסכמות לגבי יופי חיצוני

מערך ההסכמות לגבי יופי חיצוני

יש בעולמנו כל מיני מערכי הסכמות לגבי אידיאלי יופי חיצוני לנשים וגברים. אני מתכוון מהבחינה המינית - מה מושך ומה לא. איך זה שרוב האנושות מגדירה אידיאל מסווים בבני אדם כיפה? האם קיימת איזו שהיא אמת (=חוק בטבע, סיבה הגיונית וכו') לגביי מה מושך יותר ומה לא לגביי יופי חיצוני או שהכל נובע ממערך אמונות נרכש?

רשף כשף

New member
ראיתי על זה תכנית בערוץ 8

השורה התחתונה בתכנית שראיתי היא שרוב האנושית מגדירה משהו סימטרי כיפה. במיוחד משהו סימטרי עגול שיש בו את חתך הזהב.

אשכר

New member
לדעתי זה יותר מאשר "רק" סימטריה או פרופורציות

חפשו בפורום הזה "יופי", נכתבו על זה מה דעות מעניינות ספציפית דברים שנכתבו בין השנים 2001 ל-2003

מה אתה באמת רוצה לדעת?

או מה הביא אותך לשאול את השאלה? זה יעזור לקבלת התשובה שתעצים אותך באמת.

אין יש

New member
שלום

שלום, אני אין יש. הגעתי לפורום במקרה, נשארתי לא במקרה. אמרת שיש בעולמנו כל מני מערכי הסכמות לגבי אידיאל יופי... מה מושך, ומה לא. אני לא ראיתי שרוב האנושות מגדירה (לפי דברייך) מהו אדם מושך, להפך, ראיתי צועדים ברחוב שלובי ידיים אנשים מכל הצורות. אלא אם אתה לא מאמין לבחירות שלהם, ומאמין יותר, לטלויזיה, או לשלטי חוצות, כי הרי הם יותר "קולניים" (ואי אפשר להסיק מכך שהם יותר "יודעים"). יכול להיות שאיכפת לך יותר מדי מ"העולם"? הרוב קובע (עובדה שלא!)? שהסטטיסטיקה תחליט בשבילך? הסטטיסטיקה לא מחליטה בשבילי, גם אם הייתי רוצה להיות כמו כולם. מה שמושך אותי זה מה שמושך אותי. סטטיסטית דווקא מה שקורה הוא שלפעמים הטעם הוא "לפי אידיאל היופי", והרבה יותר פעמים הוא לפי "מה שבא לי/לך/לו באותו הרגע, כי זה מה שמושך אותי/אותו/אותה עכשיו. משום מה, התמונה ששמת בכרטיס שלך מאוד מתקשרת אצלי לשאלה שלך, אבל אני לא מצליחה לשים את האצבע בדיוק על הנקודה. ואני, אני יפה?

למעלה