מערכות הפעלה מוזרות לשרתים-למה עדין יש?

lavifighter

New member
מערכות הפעלה מוזרות לשרתים-למה עדין יש?

בימינו כל מערכת הפעלה מכילה כמעט הכל, יש ווירטואליזציה והרבה תוכנות מתאימות להרבה מערכות הפעלה.
בנוסף לכל זה, לינוקס מכיל להבנתי בערך את כל היכולות שיש ליוניקס לסוגיו, ויכול לעבוד על המון סוגי מעבדים.
אז למה כל כך הרבה מקומות עדיין ממשיכים להשתמש ביוניקס לסוגיו, עם חומרה וארכיקטקטורת מעבד שונה? האם החומרה האו אכיקטקטורת המעבד יותר טובים? או שמה זה מסיבות היסטוריות שלא משנים-מערכות מורשת legacy?
למשל לא ברור לי למה עדיין ממשיכים להשקיע בHP-UX, AIX, Solaris , Non-stop והכי מוזר לי-Open VMS שקיים כבר 40 שנה! גם אלו שמריצים גרסאות של BSD לא תמיד ברור לי.
אבל זה לא רק שממשיכים לפתח אותם ולהוציא להם גרסאות אלא למשל חברות אחסון ממשיכות להשקיע בהתאמות וכלי כדי לעבוד עם זה, ויצרניות חומרה ממשיכות ליצור לזה דרייברים.

למה? מה אני מפספס פה?

DuuGi

New member
בעיקר בנקים וכאלה.

זה לא פשוט ולא זול לעשות פרוייקטי מיגרציה.
אני זוכר שבבאג 2000 פתאום היה ביקוש אדיר למפתחי קובול.
כי המערכות האלה כל כך מיושנות שזה לא כלכלי ומסוכן לעבור הלאה.

lavifighter

New member
אז לא עדיף למצוא פתרון ווירטואליזציה כלשהו?

במקום להמשיך להחזיק חומרה ישנה ולטרטר את כל העולם, פשוט שהן ישקיעו בלעשות גרסה ווירטואלית שתוכל לעבוד עם hypervisor x64-86?

marvin2

New member
לא יודע לגבי וירטואליזציה

אבל זו חומרה פסיכית, שאין לה כרגע פתרונות אחרים. שרתים שעובדים שנים ללא DOWNTIME, עם אפשרות להחליף ספקי כח, הארדיסקים ואפילו מעבדים תוך כדי עבודה.
&nbsp
&nbsp

ירון316

New member
BSD....

בהרבה דברים (סטורג', אבטחה, יציבות של חלק מהסרביסים), BSD לא רואה את לינוקס ממטר....
כנ"ל לגבי סולאריס לדברים נקודתיים.

למעלה