מערכות סינכרוניות

מערכות סינכרוניות

בעקבות שאלה שהופנתה אלי בדוא"ל: בקשה למי שיודע/מכיר: "שפכו" את כל הרשמים שלכם מהתנסות במערכות סינכרוניות לסוגיהן (אינטרוויז, סנטרה, לרן לינק או אחרות) ייחודיות, רשמים מאפשרויות שונות/ יתרונות /חסרונות וכל מידע רלוונטי שיאפשר השוואה טובה.

no control

New member
?otodidactism and e-learning

first- good luck with the forum and i hope you´l grow i would like to know about technics to cope with e-learning and with otodidactism (self learning). IN OTHER WORDS- I´D LIKE TO KNOW HOW SOMEONE CAN INCREASE THE AFFECT OF E-LEARNING FROM THE SIDE OF THE STUDENT i was thinking about opening a forum for otodidactism but i just dont have the time for it. since the two are connected i´d like to ask you to refere to that subject if you find it importent as i find it im sure there are many technics and i would like to reccomend in this point on a book by tony bozen "use your head" ("madrich lamishtamesh barosh") wich was very enlightning to me

שרית^

New member
למידה מרחוק אכן רצוי שתגובה ביכולת

ללמידה עצמית. ההבדל המהותי בין למידה עצמית (שהיא מבורכת בפני עצמה) לבין למידה בקורס מסודר נעוצה במנחה המכוון, מעיר, בודק מטלות וכדומה. (כמובן שבלמידה סינכרונית יש שונות גבוהה יותר) לעניות דעתי, למידה עצמית משתלבת טוב יותר עם פורום חיפוש אתרים או עם פורום מידענות אבל, יתכן שיהיה מי שיאמץ את הרעיון לשילוב של למידה מרחוק עם למידה עצמית בפורום הזה. במחשבה שניה, למידה מרחוק אינה מוגדרת רק כלמידה בקורס. אפשר לעשות בהחלט למידה עצמאית מרחוק. (והדיון עם עצמי, בהחלט נושק כבר לפורום פילוסופיה
)

Elishabb

New member
שלום רחל-

מצרף מסמך שכתבתי בזמנו בנושא זה, במענה לשאלה שנשאלתי לדעתי בנושא שמוש במערכות ועידת חוזי. לפני שנתיים ערכתי ניסוי בנושא עם מורים באילת בו השתמשתי בתוכנת Class Point של חברת White Pine Software. הניסוי כלל השאלת מצלמות לבתי המורים ורכישת תוכנת שרת יקרה (כמה עשרות אלפי שקלים). בפועל מצאתי שהתועלת המופקת מיישום זה היא מזערית ומלווה בשפע של בעיות טכניות (כתוצאה מכך שהמחשבים בבתי המורים שונים ופועלים בקונפיגורציות שונות). היום אני מעדיף להשתמש בטכנולוגית Windows Media המועמדת לרשות כל דורש חינם אן כסף (כולל תוכנת שרת המצויה בכל שרת Windows 2000 Server). אני מצרף קישור לקורס בניית דפי html המשלב לכידות מסכים, קול וישומים מתוקשבים. את הקורס בניתי לקראת מפגש פורום המורים (הפורום השכן),שהתקיים בקייץ האחרון בכפר סבא. לכניסה השתמשי בקוד snopy121. אלישע

מתפעלת!

אלישע, איזה יופי, מענה לכל מי שחושב שלמידה מרחוק מחייבת משקיע בעל נכסים... אשמח להזמנה למפגש הבא. האם היתה גם תקשורת קולית?

שרית^

New member
Windows Media Encoder

אינו תחליף לועידת וידאו (תסלחו לי שאני לא ממש מסוגלת להשתמש במילה חוזי הוא לוכד מסכים מתוחכם, המשלב קול. קיימים עוד כלים דומים המאפשרים לעשות את מה שעושה האנקודר + תוספות. כל כלי ועלויותיו הוא. הוא כלי מצויין אבל, הוא לא תחליף לתקשורת וידאו או לחילופין לסרטון וידאו שאינו מצריך לכידות מסך. מתאים בעיקר ללימוד תוכנות וטכנולוגיות.

Elishabb

New member
שלום שרית-

לצערי הרב, רבים (ובמיוחד במערכת החינוך) לא מכירים את הפוטנציאל הטמון בטכנולוגית Windows Media אותה מעמידה מיקרוסופט מסיבותיה היא בחינם לרשות קהל המשתמשים. מצרף קישור ליישום וידאו צאט שכתבתי למפגש פורום מורים. היישום משלב הקרנת וידאו, העברת קבצים וחדר צאט. כרגע מוקרן ביישום סרט וידאו כללי, אבל במהלך המפגש הוא שימש לתקשורת עם משתתפים שלא יכלו להגיע. נכון שמדובר בוידאו חד כיווני (אחד לרבים), אבל על חשיבות הוידאו הדו כיווני בעיני כתבתי כבר בהודעה הקודמת. כמו כן יכול הכלי לשמש הקרנת וידאו אסינכרונית. מצרף קישור למחיצה בארכיון הקבצים של הפורום בו תוכלי לראות קטעי וידאו שצולמו במהלך המפגש. שלא הובן לא נכון. אינני מיצג את חב´ מיקרוסופט ובנושאים רבים יש לי ביקורת נוקבת על דרך ניהול העינינים בה היא נוקטת, אבל בתחום הוידאו ברשת נראה לי שמיקרוסופט פשוט עשתה עבודה טובה. חבל, ממש חבל שלא לומדים לנצל טכנולוגיה זאת המצויה על סיפנו, ובחינם. במפגש שלנו למדנו להכיר את הכלי והקישור השלישי מציג בכורי יצירה בתחום שהכינה המורה מלכה מוסקוביץ החברה בפורום. אלישע

Elishabb

New member
אגב, כתובת אתר הבית של המפגש

פורום המורים היא- http://www.orianit.edu-negev.gov.il/mifgash/ אלישע

שרית^

New member
שאלה.......

האם סירטוני הוידאו צולמו בעזרת האנקודר??? או בעזרת כלי אחר של מייקרוסופט? עד כמה שאני מבינה אפשר לצלם את הסירטונים בעזרת מצלמת וידאו דיגיטלית ומה שחשוב זה רק לשמור בפורמט המתאים לצפיה בעזרת הוינדוס מדיה פלייר.

Elishabb

New member
שלום שרית - האנקודר היא תוכנה

ומיקרוסופט היא חברת תוכנה ולא חומרה. הסרטים צולמו במצלמת וידאו ביתית, הומרו לקבצי מחשב בעזרת כרטיס וידאו פשוט (עלות - 200 ש"ח) והוסבו לקבצי מדיה בעזרת האנקודר. חשוב לי להדגיש את נושא העלויות מאחר וברור לי היום, שהטמעה נכונה של כל טכנולוגיה תלויה באופן מוחלט במידת הנגישות שלה למשתמש הקצה. רק טכנולוגיה זולה ופשוטה, שתמצא במחשבו האישי של המורה, תמצא את דרכה להטמעתה הטבעית בתהליך ההוראה בבית ספרו. אלישע

Elishabb

New member
דוח מצב....

בעקבות הדברים שכתבתי כאן, בדקתי אתמול את מצב התמיכה בתוכנת ה Class Point, וכמקובל בימים טרופים אלה של סגירות וצימצומים מצאתי- -חברת White Pine Software נמכרה לחברה אחרת, שהשתמשה בטכנולוגיה שלה והסירה מהמדף את המוצר ואינה תומכת בו יותר. -החברה הישראלית שהייתה נציגה בארץ הפסיקה לחלוטין את התמיכה בתוכנה. - כך הלכה בדרך כל ארץ השקעה של עשרות אלפי שקלים. ועל זה נאמר - אם אן אני לי - מי לי.... אלישע

למעלה