מערכת החינוך באונטריו

bewitched1

New member
מערכת החינוך באונטריו

אני כותבת כאן בניק של בן זוגי כי יש לי מספר שאלות בוערות שכולן נוגעות למערכת החינוך של אונטריו. אנחנו עומדים לעבור לאונטריו בקיץ הזה ואחת הסיבות העיקריות למעבר היא עניין החינוך.
אני מורה במקצועי וגם יועצת חינוכית. עבדתי במספר בתי ספר, בעיקר יסודיים. יש לנו ילד בן 4 וחודש ועוד תינוק בן חצי שנה.
בגלל היכרותי הקרובה עם מערכת החינוך בישראל וגם בגלל שבעלי ואני סבלנו שנינו בשנות ילדותינו במערכת החינוך (הצקות, חוסר כבוד של המורים עצמם ועוד) זה היווה עבורינו אחד הטריגרים לעזיבה.
יחד עם זאת מעניינים אותי אספקטים מסוים של החינוך הקנדי כדי לגבש דעה ואשמח אם מישהו כאן שהיו לו ילדים או שיש לו בבתי ספר יסודיים, תיכוניים או אפילו במערכת האוניברסיטאית שיוכל לשתף מניסיונו:

איך יחס המערכת כלפי ילדים עם קשיים לימודיים ממה שידוע לכם? הבן שלנו ככל הנראה יאובחן בעתיד כסובל מהפרעת קשב וריכוז. את הסימנים רואים כבר עכשיו ואפילו התייעצנו עם נוירולוג בקשר לזה שראה את הילד והגיע לאותה מסקנה. ממה שאנחנו קוראים בפורום יש דגש רב בקנדה על קריאה וכתיבה בשנים הראשונות. ייתכן שבנינו יתקשה בתחומים אלו, האם ניתן לסמוך על בית הספר שייתן תמיכה? ניסיתי למצוא חומר מעודכן בנושא ומה שמעתי לא היה כל-כך מלבב. באחד האתרים סופר על זה שאין התאמות מיוחדות ואין עזרה לילדים כאלה אלא אם כן יש אבחנה של לקות למידה. מאידך אולי הדברים נכתבו לפני כמה שנים ומאז חל שינוי. מה הניסיון שלכם בעניין?

קראנו לא מעט על זה שבבתי הספר אין אלימות ואלימות מטופלת ויש מדיניות של אפס סובלנות. זה נהדר אבל השאלה שלי עכשיו היא מה בקשר לאותו ילד אלים? אם זה ילד קטן, האם מערבים את ההורים שלו, האם המערכת עושה עבודה טיפולית עם הילד עצמו, עבודה מערכתית או שפשוט "זורקים" את הילד לכמה ימים הביתה ואף אחד מבית-הספר לא דואג לו? מניסיוני כאשת מקצוע הרבה פעמים ילדים כאלה נהיים אלימים בגלל חינוך לקוי מהבית או בגלל סביבה לא מיטיבה או כי יש בעיה בויסות הרגשי ואפשר וגם חובתה של המערכת לעזור לילדים האלה ולהורים שלהם. האם בקנדה יש התערבות גם בזה?

ממה שאתם כותבים הרמה הלימודית ברב המקצועות נמוכה מבישראל. אני מניחה שרובכם מדברים על המקצועות המדעים + מתמטיקה. כשמדובר על רמה נמוכה, על איזו רמה מדובר? מה לומד ילד בכיתה א, ב, ג... לעומת מקבילו בישראל? האם הפערים לא נסגרים מאוחר יותר באוניברסיטאות? למשל, אם קנדי יירשם אחר-כך לאוניברסיטת טורונטו לחוג מחשבים האם ה-BA שלו יהיה שווה פחות מ-B?A של מקבילו שלמד באוניברסיטה העברית?

לצערי, ממה שאני רואה במערכת החינוך הישראלי בתי הספר הופכים לבית חרושת לציונים. ערכים כבר לא מעניינים אף אחד ואין התחשבות אמיתית בילד עם קשיים (לימודיים או התנהגותיים) לא בו ולא במשפחתו. גסות הרוח והאלימות בין ההורים לבין עצמם ובין המורים להורים והמורים לתלמידים חוגגת

הרבה שאלות. הרבה לבטים.

כל מה שיענו פה, לא יגרום לך להרגיש אחרת.
בסופו של דבר, אין ברירה.
תעברו ותתמודדו עם מה שיש.
יש דברים טובים, ויש דברים קצת פחות טובים.
אם תרצי לדבר תשלחי לי פרטים לפרטי.
הבת שלי התחילה פה בגיל 12 - היום בקול'ג
הבן התחיל בגיל 8 - היום בתיכון.

התשובה תלויה במידה רבה בביה"ס, מנהל/ת והמורה

הספציפיים.
אולי אתחיל מהנקודה האחרונה שלך לגבי בית חרושת לציונים. מנסיוננו ומשיחות עם אחרים, אין כאן כמעט דגש על נושאים חברתיים בבית הספר. בית הספר סובב סביב הצד האקדמי בלבד ובתי ספר מדורגים אך ורק על-פי מבחני הישגים סטנדרטיים (בנוסח מיצ"ב). ישנם בתי ספר שבהם ההכנות למבחנים האלו תופסות מקום משמעותי והלחץ להצליח במבחנים כדי לשמור על המעמד היוקרתי של בית הספר עובר לילדים ומשפיע לרעה על חלקם.
מהצד השני, זה לא מתבטא באלימות ובגסות רוח בין מורים להורים ותלמידים כפי שנתקלתי בה בעבודה כמורה בישראל.

לגבי הטיפול בילדים המעורבים בהצקות- אני יכול שוב רק לציין את הנסיון האישי שלנו. כשהיו בעיות בשכבה של הבן (שהיום כבר הולך לאוניברסיטה) הטיפול לא היה רק בענישה ובהרחקת הילדים המעורבים. למעשה ההרחקה היתה רק לזמן קצר של יומיים-שלושה ובהמשך נעשתה עבודה חינוכית יסודית מאד עם כל השכבה. תחילה בנפרד (המציקים, הקורבנות, והמסתכלים מהצד בנפרד) ואח"כ עם כל השכבה ביחד ולבסוף עם כל הילדים וההורים בשכבה. האם זה כך בכל בי"ס? קרוב לודאי שלא. אבל בביה"ס שלנו המנהלת פעלה בגישה זו והביאה אנשי מקצוע שעבדו עם צוות המורים והתלמידים על העניין.

ממה שאנחנו יודעים מחברים להפרעות קשב וריכוז מאובחנות ניתנת לא מעט תמיכה (כולל זה שכיתות חינוך מיוחד אינן מקבצות ביחד את כל הילדים עם בעיות שונות, אלא שהן ספציפיות לסוג בעיות מסויים. הטרייד-אוף הוא שלפעמים כיתה כזאת לא נמצאת בביה"ס הקרוב אלא דורשת הסעה לבי"ס אחר). אבל שוב, זה תלוי בי"ס, מנהל/ת ומורים.

Commander Bauer

New member
אצלנו בססקטון,ססקצ'ואן הילד עבר מכיתה ג לד' בקנדה (לפי הגיל)

ויכול להגיד לך שממש לא מורגש פער בידע, הוא אפילו בין הראשונים ברמת המתמטיקה!
למה הוא היה בכיתה ג' במקום ד' בישראל זה סיפור ארוך ולא קשור, בקצרה האשמה היא ישראל.
&nbsp
מצד שני הכל יותר רגוע פה, ואין שיעורי בית בכלל או שעושים אותם בבית הספר לא ברור לי עדיין.
זה כמובן נכון ל Saskatoon, Saskatchewan.
&nbsp
לבסוף אגיד לך שזה ממש ממש לא משנה הרמה בבית הספר - תוציאי מהראש את התחרות של רמה אקדמית. הילדים יחיו במדינה עשירה ומפותחת, שאינה במלחמת הישרדות קיומית, אין צורך להיות הכי טובים בעולם כדי לחיות טוב, כשיש לך מספיק משאבי טבע במדינה.
&nbsp
ולכן פה אין כזה לחץ להצטיין כמו בישראל, והילדים גם אם הם פחות טובים במתמטיקה מתלמיד 5 יחידות מקביל בישראל, יחיו ברמת חיים הרבה יותר גבוהה, ורגועה בלי לחץ שיחוו בישראל.
&nbsp
כל מה שהרמה הגבוהה תביא להם בישראל זה עבודה במקומות יותר יוקרתיים בכאילו, אבל סתם לחץ מיותר לחיים.
לכן אין צורך להשוות - קנדה תהיה פה גם עוד 100 שנה, ישראל לא, ולכן רמת הלימודים כאילו חשובה בישראל בשביל להבטיח את העתיד מתי שהמדינה תתמוטט.

אני מציע לך להסתכל בהודעות מלפני עשור בפורום שהסבירו כמה

מהר ישראל תתמוטט.
בקנדה יש סיכון אחר ששכחת גל קור ממושך והפסקת חשמל, כאשר בתרחיש עתידי כזה עשרות אלפי קשישים, אולי חלק מהמהגרים בעתיד, עלולים למות.
אם זה עושה לך טוב להצדיק את הבחירה של המעבר לקנדה, תהנה.

Commander Bauer

New member
ומה אכפת לך מאותם קשישים עניים? יש בישראל עשרות אלפים בעוני

לא אכפת לך מהם אה?
&nbsp
ההתמוטטות של ישראל זה רק עניין של זמן , 10, 20 או 30 שנה - זה יקרה.
אולי לא התמותתטות שכאילו במקומה תקום פלסטין, אבל זו כבר לא הישראל שהייתה - החרדים והערבים לאט לאט יאכלו כל חלקה טובה.
זה לא מקום שתרצה שהילדים שלך יגדלו בו.

זו השערה שלך שלא ממש מבוססת

מהשנתונים האחרונים שיעור הילודה של ערבי ישראל הולך ויורד,
בנוסף גם הם וגם החרדים משתלבים יותר ויותר בשוק העבודה וכתוצאה מכך בחברה הכללית.
מה שכן ההגירה לקנדה עם ילודה שלילית תשנה אותה, בטוח שעוד 50 שנה לא תהיה קנדה שאתה מכיר.

Commander Bauer

New member
ברור שקנדה תהיה שונה עוד 50 שנה

אבל ישראל תשתנה בוודאות לרעה - הפיצוץ אוכלוסין בשטח הקטן יהיה יותר חריף.
בחופשה אתה תמיד תסע לחול לטיול כי לא מעניין לטייל בכינרת עם עוד 70 אלף איש מתחרים על כל נקודה.
בעוד שפה כדי לשוט באגם עם סירה אני לא צריך לתכנן טיול לחול... מה גם שבישראל אין לך גראז' לשים בו סירה (אלא אם כן אתה גר בסביון במקרה).

Commander Bauer

New member
הנה התשובה האולטימיטיבית לסיפור האחרון שבנית בעמל לעצמך:

"בנוסף גם הם וגם החרדים משתלבים יותר ויותר בשוק העבודה וכתוצאה מכך בחברה הכללית"
זה ממש לא נראה נכון... והדוגמה האחרונה והכי טריה:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4977259,00.html
&nbsp
תמשיך להסובב בפורום הזה, ולנסות לשכנע את עצמך בסיפורי מעשיות :p

SupermanZW

Well-known member
אין סיכון כזה

קנדה מתקדמת בהרבה מישראל בתחום האנרגיה, בעוד בישראל יש רק תחנות כוח הפועלות על פחם ומזוט בקנדה יש גם תחנות כוח הפועלות על פחם ומזוט, גם תחנות כוח הפועלות על אנרגיית רוח, גם תחנות כוח הפועלות על אנרגיה סולרית וגם תחנות כוח הפועלות על אנרגיית מים, כמו כן בקנדה יש יתירות גבוהה יותר מאשר בישראל לייצור חשמל ואספקתו.

החימום בקנדה ברובו מבוסס על גז ולא על חשמל בעיקר מסיבות של יתירות, כך שבעיה באספקת החשמל לא תגרום להפסקת החימום. בישראל יש סיכון גבוה יותר למות מגל חום מאשר בקנדה מגל קור וכידוע מזגנים פועלים אך ורק על חשמל, לכן הפסקת חשמל בשיא הקיץ בישראל מסוכנת יותר מהפסקת חשמל בשיא החורף בקנדה.

PuffDragon

New member
צר לי לאכזב אותך,

אמנם החימום הוא על גז, אבל בלי חשמל מערכת האיוורור לא עובדת, ואז גם אין חימום.
&nbsp
אין חשמל = אין חימום, וזה נכון ל 99% מהבתים בקנדה.

חוץ מזה קיום קנדה תלוי רק בחסד של ארה"ב

אתה יודע מה יהיה האינטרסים של ארה"ב עוד מאה שנים? עוד 10?

Commander Bauer

New member
נשמע שבנית לעצמך מאה סיבות ותירוצים למה לחזור "הביתה"

כולן סיבות שאינן רלוונטיות לך בגרוש (העניים שקופאים למוות חחח), או האינטרסים של ארה"ב... איזה גיבוב שטויות מסכן.
האינטרסים העסקיים והכלכליים של ארה"ב תלויים בקנדה יציבה ועשירה לקשרי מסחר. זה לא ישתנה גם עוד 100 שנה.
&nbsp
אם זה עושה לך טוב להצדיק את הבחירה של החזרה "הביתה" לישראל, תהנה.

DTUT

New member
עזוב שטויות

אני מעונין לדעת איך הנסיעה לעבודה במכונית האוטונומית של גוגל, או איך אתה עובר פקקים על השוליים עם האופנוע (בעיקר בחורף). כמובן אם יש פקקים בססקטון.

Commander Bauer

New member
אז זהו זה הקטע - אין פה פקקים בכלל! נסיעה מהבית לעבודה היא

היא בין 8-9 דקות מאיפה שאני שוכר כרגע, עד ל 15 דקות מקסימום מהשכונות החדשות!
בתים חדשים עולים באזור 350-500 לבית פרטי, תלוי בגודל וכמות חדרים.
למה לחיות בפקקים של טורונטו ולהשתעבד לעלויות של מעל מיליון דולר לבית?
&nbsp
כרגע די קשה להצדיק כלכלית הזמנה של טסלה שתנהג אוטונומית, בייחוד עם המחירים הנמוכים של הדלק פה... ליטר בקוסטקו פה עולה כ 88 סנט.
&nbsp
אתה זוכר שבערך ב 2015 אמרתי חמש שנים? היום כל המנכ"לים של החברות המפתחות כבר מעריכים 2021? בעוד טסלה מבטיחה סוף 2018?
תקח בחשבון שהפיתוח של טכנולוגיה אינו ליניארי - הקצב מאיץ עם פריצות דרך - ואני עדיין עומד מאחורי זה שזה יהיה זמין לציבור עד 2020.
&nbsp
הנה לך דוגמא למחקר שאמור להאיץ את קצב הפיתוח:
https://mcity.umich.edu/wp-content/uploads/2017/05/Mcity-White-Paper_Accelerated-AV-Testing.pdf
&nbsp
תוסיף את זה להערכות הקודמות של החברות, והזמנים מתקצרים כל פעם שפותרים עוד בעיה בדרך..
&nbsp
לגבי אופנוע - לא מת על זה, נראה לי קר מדי בחורף :) לא יודע, נראה...

כלומר אין לך טענות עינייניות לכן התחלת לחפש את המגיב

שוב אני לא בטוח מה יקרה לקנדה וישראל בעתיד הקרוב, בשתיהן יש סיכונים.
לכן מעבר לארץ עם תרבות שונה במקום שיש סיכונים עתידיים כמו, מהגרים, וגל קור.
לא בהכרח מבטיח את העתיד.
ואם אתה יודע את העתיד כה טוב תוכל להיות מיליארד מהשקעות נכונות.

Commander Bauer

New member
כל הטענות שלי ענייניות, פשוט שלך הן לא אמיתיות - הן תירוצים

שנועדו לשכנע קודם כל את עצמך שתהיה שלם באמת וחס וחלילה תתחרט על ההחלטה לחזור לישראל.
&nbsp
זה הרושם והתחושה שקיבלתי כשקראתי את התירוצים הללו, כמו על האלו שימותו מקור בקנדה... כאילו זה בכלל רלוונטי לך.

SupermanZW

Well-known member
לקנדה הרבה יותר משאבי טבע מלארה"ב והרבה פחות אוכלוסייה

הסיכונים הכלכליים לקנדה נמוכים מהסיכונים הכלכליים לארה"ב וקנדה לא תלויה בארה"ב, בניגוד למה שאתה חושב. עיקר המסחר של קנדה הוא עם ארה"ב אך קנדה אינה זקוקה למענקים מארה"ב. ישראל לעומת זאת אינה יכולה לשרוד ללא סיוע כלכלי מארה"ב.

למעלה