מערכת החינוך החילוני קורסת - צופר

נוד-ניק

New member
מערכת החינוך החילוני קורסת - צופר

מעשי אלימות שהתרחשו בימים האחרונים במוסדות של מערכת החינוך החילוני בנתניה, ממחישים את קריסת מערכת החינוך החילוני במדינה מאת :ישראל ארצי - צופר כתבה מאת נתנאל רוזמן, שהתפרסמה אתמול (ה´) ב"השבוע בנתניה", ממחישה שוב את קריסת החינוך החילוני. בכתבה מתואר כיצד הפכו מוסדות ה"חינוך" בנתניה לקן צרעות של אלימות. להלן כמה ציטוטים מתוכה: "מקרי האלימות הפושים בבתי הספר בנתניה, חוצים קווים אדומים בכל קנה מידה. אם בעבר התבשרנו על מקרי אלימות בהם מעורבים תלמידים בלבד, אזי כיום אנו עדים לעליית מדרגה: עובדי הוראה שונים, מנהלים ומורים כאחד, זוכים ליחס משפיל מהורי תלמידים הלוקחים את האחריות לידיהם, תרתי משמע. השבוע האחרון היה בלתי נסבל מבחינת מקרי האלימות השונים שאירעו בבתי הספר בנתניה. באחד מבתי הספר בדרום העיר הותקפה מורה על ידי שתי אחיות לשני תלמידים הלומדים בבית הספר. לפני כשבועיים התקוטט תלמיד תיכון "ישיבת בני עקיבא" עם תלמיד החטיבה, ולאחר דקות מספר קרא תלמיד החטיבה לאביו שהכה בפראות את תלמיד התיכון. בשבוע שעבר "זכה" מנהל בית הספר "נועם" ליחס משפיל מצד בעלה של אחת המורות בבית הספר, וזאת, לטענת התוקף, על רקע הפלייתה של אשתו לרעה. בשבוע שעבר אף הושבתו הלימודים באחת הכיתות בבית הספר "אילן רמון" במחאה על מקרי האלימות הרבים שהתחוללו בשטח בית הספר מצד תלמידי הכיתה. ביום חמישי בשבוע שעבר ספג מורה בבית הספר "ישורון" אגרוף מאם לתלמיד בבית הספר, לעיניהם של כל תלמידי הכיתה, וזאת בעקבות התפרעות התלמיד בכיתה אשר שיבשה את מהלך השיעור. התלמיד המתפרע קרא לאימו, ותוך מספר דקות ניידת משטרה כבר הייתה במקום. האלימות הגיעה לשיאה ביום שני השבוע. אב לתלמיד בית הספר "מורשת זבולון" תקף את מנהלת. בית הספר הוציא את תלמידיו ליום כיף ב"ספורטק" שבקריית השרון לרגל סיום שנת הלימודים, ובצעד נורמטיבי לחלוטין החליטה מנהלת בית הספר שלא לאפשר לאחד התלמידים לצאת ליום הכיף בשל התנהגותו הלא ראויה. האב הכועס הגיע ליום הכיף, צעק על המורה ולקינוח נגח במנהלת שפונתה לבית החולים "לניאדו". סמדר סגל, יו"ר ועד ההורים העירוני בנתניה, שנשאלה את מי היא מאשימה במצב העגום, השיבה: "זו בהחלט אשמה של משרד החינוך, כיוון שהם אוסרים על המנהלים ועל המורים לנקוט צעדים כאלו ואחרים וכובלים את ידיהם באשר לדרכי פעולה נגד תלמידים ונגד הוריהם. בנוסף, כל דבר במשרד החינוך עובר ´תהליך´ או ´טיפול´ - מילים מעצבנות כשלעצמן. יש דברים שאינם סובלים תהליך או טיפול בניירת. אני דורשת שמשרד החינוך לא ינמנם, כפי שהוא עושה עד כה, כאשר מגיעה אליו תלונה, ובית ספר כזה או אחר פונה אליהם. אסור להם להסתפק רק במילוי טופס מסכן. אותם מפקחים שיושבים להם רגל על רגל במשרדיהם הממוזגים, צריכים לרדת לשטח, ולא לבקר בבתי הספר רק בקוקטיילים, אלא להפתיע מדי פעם בביקור בבית הספר ולראות באמת מה מתרחש בין כתליו". אחת המורות הוותיקות בנתניה אמרה השבוע בהתייחסה למקרים אלו: "אני כבר לא מעט שנים נמצאת בחינוך בנתניה, ומקרים מסוג זה הם ללא ספק עליית מדרגה. פעמים לא מעטות מורים ומנהלים סיפרו לי ושיתפו אותי באיומים שקיבלו מהוריהם של תלמידים. אחת המזכירות שדיברה לאחרונה עם אחד ההורים, פשוט נבהלה מסגנון הדיבור ומהאיומים. ´אל תדאגי´, הוא אמר למזכירה ששיתפה אותי בסיפור, ´אני עוד אסגור עם כולכם חשבון´. איך אפשר להמשיך לתפקד כך כעובד הוראה? "

למעלה