איזה מערכת הפעלה למחשב נייח בעברית כדאי לקחת?
1. מערכת הפעלה Microsoft Windows 10 Home 64Bit OEM Hebrew
2. מערכת הפעלה Microsoft Windows 10 Home 64Bit Retail Hebrew USB
(הראשון כ-500 שקל השני כ600 שקל)
תודה על תשובותיך המפורטותמה ההבדל בין רשיון OEM ל- Retail?
כשאנחנו קונים למשל ווינדוס או אופיס, קיימים 2 סוגי רישיונות:
- (OEM (Original equipment manufacturer– בתרגום לעברית זה: "יצרן ציוד מקורי".
- Retail
רישיון מסוג OEM – תקף אך ורק למחשב עליו הוא הותקן. אי אפשר להעביר ממחשב למחשב.
כשקונים מחשב עם מערכת הפעלה ברשיון OEM , אמורים לתת לכם גם דיסק התקנה, חוברת הפעלה ומדבקת תעודת מקוריות שמודבקת על המחשב.
רישיון זה הוא זול יותר.
רישיון מסוג Retail – ניתן להעביר ממחשב למחשב אחר.
אפשר להתקין כמה פעמים שרוצים אבל רק על מחשב אחד כל פעם. (להסיר מהמחשב הקודם ולהתקין באחר).
רישיון זה מגיע בקופסא והוא יהיה יקר יותר.
כל עוד ווינדוס 10 וסביר להניח שכך יהיה לא תשתנה אלא רק תתעדכן הRetail שווה יותר שכן אם תחליף לגמרי מחשב עוד 5 שנים תוכל למחק את הווינדוס מהמחשב ולהעבירו חוקית למחשב אחר...לחסוך עלויות.
תוכל לעשות הכל אני לא מבין מה הקשקוש על טפט שמערכת הפעלה חוקית הכל עובד. גם אני לא שם כספי על קרן הצבי של מכירות כאלה ואחרות שילמתי מחיר מלא על ווינדוס ואני רגוע שהכל חוקי מסודר עם מדבקות וכל מה שצריך. זה שניתן להוריד את הווינדוס מהאתר של מיקרוסופט רק אומר שאם צריכים לפרמט מחשב שלוש שנים אחרי ההתקנה ניתן להוריד את הגרסא החדשה המעודכנת ישר בלי שרשרת עידכונים גדולה..עובדים עכשיו שההתקנה בכלל תהיה קלה יותר מורידים והווינדוס עושה התקנה מחדש די לבד..ממש מהורדה נקיה, יקל מאוד על משתמשים פחות מנוסים לעשות את זה ולחדש את המערכת לפתור בעיות שונות . זה שזה ללא עלות ההורדה לא אומר כלום..כי הבעלות על הווינדוס ומה שמשלמים בעצם זה על הרשיון להשתמש בו.
קנה Retail , שתחליף מחשב אם תרצה להשתמש בו לאינטרנט מוזיקה סרטים יש לינוקס חינם קל להפעלה וקל יותר מבחינת דרישות חומרה..מחשב ישן רץ מצויין על לינוקס..ויהיה מחשב שימושי לצרכים האלה, וכך חסכת ונהנת גם יחד.
תודה על תשובותיך המפורטות להפליא.מה ההבדל בין רשיון OEM ל- Retail?
- Retail
כשקונים מחשב עם מערכת הפעלה ברשיון OEM , אמורים לתת לכם גם דיסק התקנה, חוברת הפעלה ומדבקת תעודת מקוריות שמודבקת על המחשב.
רישיון זה הוא זול יותר.
אפשר להתקין כמה פעמים שרוצים אבל רק על מחשב אחד כל פעם. (להסיר מהמחשב הקודם ולהתקין באחר).
כל עוד ווינדוס 10 וסביר להניח שכך יהיה לא תשתנה אלא רק תתעדכן הRetail שווה יותר שכן אם תחליף לגמרי מחשב עוד 5 שנים תוכל למחק את הווינדוס מהמחשב ולהעבירו חוקית למחשב אחר...לחסוך עלויות.
תוכל לעשות הכל אני לא מבין מה הקשקוש על טפט שמערכת הפעלה חוקית הכל עובד. גם אני לא שם כספי על קרן הצבי של מכירות כאלה ואחרות שילמתי מחיר מלא על ווינדוס ואני רגוע שהכל חוקי מסודר עם מדבקות וכל מה שצריך. זה שניתן להוריד את הווינדוס מהאתר של מיקרוסופט רק אומר שאם צריכים לפרמט מחשב שלוש שנים אחרי ההתקנה ניתן להוריד את הגרסא החדשה המעודכנת ישר בלי שרשרת עידכונים גדולה..עובדים עכשיו שההתקנה בכלל תהיה קלה יותר מורידים והווינדוס עושה התקנה מחדש די לבד..ממש מהורדה נקיה, יקל מאוד על משתמשים פחות מנוסים לעשות את זה ולחדש את המערכת לפתור בעיות שונות . זה שזה ללא עלות ההורדה לא אומר כלום..כי הבעלות על הווינדוס ומה שמשלמים בעצם זה על הרשיון להשתמש בו.
קנה Retail , שתחליף מחשב אם תרצה להשתמש בו לאינטרנט מוזיקה סרטים יש לינוקס חינם קל להפעלה וקל יותר מבחינת דרישות חומרה..מחשב ישן רץ מצויין על לינוקס..ויהיה מחשב שימושי לצרכים האלה, וכך חסכת ונהנת גם יחד.
אובונטו או מינט אחד מאלה...תודה על תשובותיך המפורטות
תודה על תשובותיך המפורטות להפליא.
איזה גרסת לינוקס כדאי להוריד?
גרסאות פרו כבר אין?מה ההבדל בין רשיון OEM ל- Retail?
- Retail
רישיון זה הוא זול יותר.
אם כבר גירסה 8.1 ולא 8
נראה לי שהכי משמעותי שבגרסת הפרו אפשר לדחות התקנת עדכונים יותר טוב מבגרסה הבייתיתלא רוצה קומבינות, רוצה ללכת ישר.
אנא ענה על השאלה בבקשה.
אין כלים חינמים אחרים שפותרים את הבעיות האלה?צריך פרו מכיוון שכאשר יהיה לך את ה HOME אתה תתתפלא מדוע אינך יכול לבצע דברים פשוטים (כמו הטפט לשלחן העבודה) ואז תגיד התקמצנתי ושילמתי 100 שקל פחות.
ובכלל אתה משלם 500 שקל יותר שכן מה שהצעתי בתשובתי הראשונה זו הדרך הנכונה .
אין בעיה כזו אז אין כלים שיפתאו כל עוד אתה חוקי הכל עובד באופן מלא לגמרי! למי שלא אז ...שימשיך לקנות באיביי ולהתלונן..אין כלים חינמים אחרים שפותרים את הבעיות האלה?
חוזרים לעניין שאת חלונות 10 מיקרוסופט נותנים בחינם ובכלל לא צריך לקנות את זה.אין בעיה כזו אז אין כלים שיפתאו כל עוד אתה חוקי הכל עובד באופן מלא לגמרי! למי שלא אז ...שימשיך לקנות באיביי ולהתלונן..
לא חוזרים! יש חוק ומי שלא רוכש ווינדוס חוקי עובר על החוקחוזרים לעניין שאת חלונות 10 מיקרוסופט נותנים בחינם ובכלל לא צריך לקנות את זה.
החוק הוא רק לעסקים. לא לצרכן הפרטי.לא חוזרים! יש חוק ומי שלא רוכש ווינדוס חוקי עובר על החוק
הפרו עולה 400 שקל יותר!!!!צריך פרו מכיוון שכאשר יהיה לך את ה HOME אתה תתתפלא מדוע אינך יכול לבצע דברים פשוטים (כמו הטפט לשלחן העבודה) ואז תגיד התקמצנתי ושילמתי 100 שקל פחות.
ובכלל אתה משלם 500 שקל יותר שכן מה שהצעתי בתשובתי הראשונה זו הדרך הנכונה .
החוק הוא רק לעסקים. לא לצרכן הפרטי.
בגרסה הביתית הלקוחות הם שפני הנסיונות של מיקרוסופט (אלא אם כן יש להם כלי חיצוני שחוסם עדכונים. היו כאלה במהלך השנים)הפרו עולה 400 שקל יותר!!!!
רקע שולחן עבודה (טפט) לא עובד בגרסת HOME ?
(אולי מערכת ההפעלה שלך ללא אקטיבציה ולכן רקע שולחן עבודה (טפט) לא עובד?
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.