מערכת יחסים בשלט רחוק (מאוד!) - כמה זה ריאלי לדעתם?

LDRIA

New member
מערכת יחסים בשלט רחוק (מאוד!) - כמה זה ריאלי לדעתם?

לא בטוחה שזה המקום הנכון לזה ובמידה ולא אשמח אם תפנו אותי לפורום המתאים.. אבל..
יש פה מישהו שמקיים/קיים מערכת יחסים מרחוק?
הכרתי מישהו מאוסטרליה (לא יהודי) כרגע אנחנו מקיימים מערכת יחסים מרחוק. הייתי לקראת סוף השהות של באוסטרליה -כחודש- וחודשיים לאחר שחזרתי לארץ הוא הגיע לביקור קצר. אנחנו מתכננים עוד כחודש וחצי להפגש איפשהו במזרח ולהיות בחופשה של כשבועיים יחד.
אנחנו ממש רואים את העתיד שלנו יחד וכבר בונים תכניות לעתיד.. יש רק בעיה אחת.. או כמה..
ההורים שלי מתנגדים בתוקף ואני יכולה להבין אותם באיזשהו מקום. עזבו את זה שהוא לא יהודי (שלי אישית לא מפריע ולא מפריע שנקיים חתונה אזרחית רגילה ובלי ברית מילה במידה ויוולדו זכרים). אלא המרחק. איך מתמודדים עם המרחק הגדול הזה?! אם אני עוברת לאוסטרליה או הוא עובר לארץ , אחד מאיתנו צריך כביכול לוותר על המשפחה שלו והחברים שלו והסביבה המוכרת שלו. אני אישית לא כל כך מתחברת כרגע לארץ אבל כן רוצה להשאר קרובה למשפחה שלי (מילא אם היינו גרים איפשהו באירופה) ואולי בסופו של דבר אחרי שנתבסס כלכלית כן ארצה לגור בארץ. אבל הוא, ובצדק, לא רוצה לעזוב לתמיד את אוסטרליה.
ומה עושים (אני מקווה שזה לעולם לא יקרה אבל חייבת לשמור על מעט ריאליות - כמה רע זה שאני חושבת על זה מעכשיו?) מה עושים אם אחרי כמה שנים של ביחד והבאת ילדים לעולם, אחרי שנלחמנו וניסינו הכל מתברר לנו שעדיף לנו דרכינו בנפרד.. מה עושים עם הילדים!?!
אוף אני מצטערת אני פשוט הייתי חייבת לפרוק כי זה נורא מתסכל.
מישהו נתקל במקרה דומה או מכיר מישהו שגם עמד בדילמה הקשה הזו?

תודה לכם על ההקשבה

ANZ1

New member
את שואלת ועונה

נתחיל מהסוף
כל שנה מיליונים מהגרים בעקבות אהבה
את לא הראשונה ולא הבחורה המיליון, אפילו לא השנה.
זה מתחיל ונגמר ברצונות שלך ובמה שחשוב לך
תלוי כמה את אוהבת אותו, הוא אוהב אותך, וכמה אתם רוצים להיות ביחד, אם זה הרבה, תסדרו ותעברו את הקשיים.
תלוי כמה את קשורה למשפחה שלך, כמה הם קשורים אליך, וכמה כולם קשורים לישראל, רבים מהגרים כל שנה ובעקבותם ובעקבות הנכדים מגיעים הסבא והסבתא והאחים.
ואם וכשיבואו נכדים, כמו תמיד, גירושים זה דבר קשה, במיוחד לילדים, גם אם הזוג שניהם ישראלים.
ובהרבה מקרים, אם הגירושים נעשים אחרי כמה שנים, כשאת כבר תהיי אוסטרלית, יש סיכוי טוב שאת תבחרי להשאר באוסטרליה עם הילדים ולא לחזור לישראל.
אין תשובה נכונה, זה תלוי מה את רוצה ומרגישה.
אבל, אי אפשר להחזיק יחסים בשלט רחוק, צריך להיות ביחד.
ואת לא צריכה לחשוב שזה משהו גדול ומיוחד, שוב, הנתונים מראים שכל שנה, מיליונים מתחתנים ועוברים לגור ביחד במדינה של אחד מבני הזוג.
אולי ההתחלה זה שתחליטו איפה אתם מעדיפים, ישראל או אוסטרליה.
וכן, מהרבה סיבות הרבה יותר קל שאת תהגרי לאוסטרליה משהבחור יגיע לישראל

ANZ1

New member
עוד פרטים יבשים לידיעה

1. אין לכם צורך להתחתן, אם אתם לא רוצים, גם ישראל וגם אוסטרליה מכירים בזוגות דה פקטו, אין צורך להתחתן כדי להגר ולחיות ביחד, מה שכן, צריך להוכיח זוגיות ארוכה של לפחות שנה .
2. אם תחליטו להתחתן, זה לא יהיה בישראל, בישראל אי אפשר לעשות חתונה אזרחית.

LDRIA

New member
היי תודה על המענה

ידוע לנו שאנחנו לא מחוייבים להתחתן בשביל להגר ולחיות יחד.
העניין שאנחנו כן מעוניינים להתחתן בסופו של דבר וזו נראית לנו הדרך הכי קלה ומהירה להשיג את כל הזכאויות של זוגות נשואים....
וגם ידוע לי שבישראל לא ניתן להתחתן בחתונה אזרחית. אני מודעת לזה לצערי...

שוב תודה רבה

רזאי

New member
הכרתי כמה זוגות כאלו.

חוץ מזוג אחד, כל אלה שלא עברו לגור יחד, נפרדו. הזוג היחיד הזה, איחד כתובות בהריון הראשון.
מצטערת שאין לי בשורות טובות יותר. עברנו כבר 3 רילוקישנים, ופגשנו כל מיני מודלים של זוגיות. היחידים שאנחנו מכירים שהצליחו לחיות בנפרד, הם זוגות וותיקים עם ילדים גדולים, שנאלצו להפרד למס' שנים בודדות בגלל עבודה.
לעומת זאת, אני מכירה כמה וכמה משפחות שנאלצו להשלים עם כך שילדיהם מצאו אהבה בניכר. הם טסים מרחקים ניכרים כדי לפגוש את הנכדים. זה לא קל, אבל אפשרי.

MayFebruar

New member
אומנם קיבלת כאן תשובות,

אבל רק רציתי לידע אותך שיש בתפוז גם פורום לזוגות מעורבים:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?forumId=257#177064391
ונראה לי שיש שם גולשים עם ניסיון בשאלה שלך

שיהיה בהצלחה

dudi4321

Active member
50 50

חצי תגורו בישראל וחצי באוסטרליה.
תעשו הגרלה ותתחיבו אחד לשניה שתקימו את ההבטחה, אפילו בכתב.
רק מה העבודה שלכם? צריך גם להתקיים מעבודה.
בהצלחה ושיהיה במזל טוב.

למעלה