מערכת נקודות ההגירה כיום - מה הסיכוי?

Commander Bauer

New member
מערכת נקודות ההגירה כיום - מה הסיכוי?

היי חברים :)
בינתיים סיימתי את התואר הראשון שלי, עשיתי מבחן IELTS (עם תוצאות של Overall Band 7.5
Listening 7.5
Reading 9.0
Writing 6.5
Speaking 7.0 )
המטרה העיקרית שלי היא קנדה, וכרגע מחכה להערכת התואר שלי ב WES קנדה, אבל בינתיים פרסמו את קריטריוני הניקוד למערכת החדשה (שנבנתה בהשראת זו של אוסטרליה ומתחילה לפעול ב 1 בינואר), ואני לא בטוח אם אני במקום טוב או לא.
אז נכנסתי להסתכל על המחשבון האוסטרלי - אני רואה שויזה 457 כבר בוטלה, וכרגע זה 189 שמחליפה אותה.

אז מה בעצם השאלה שלי? על בסיס הניסיון האוסטרלי, מה הסיכויים של מועמד בפרופיל כמו שלי, עם ציוני אנגלית כאלו, גיל 30-31 (עוד חצי שנה), תואר ראשון, 5 שנות ניסיון בפיתוח תוכנה ונגיד ללא נקודות נוספות עבור הבת זוג - להתקבל?
מזה אולי אוכל להעריך טוב יותר איך הסיכויים של הפרופיל הנ"ל במערכת הקנדית החדשה...

תודה!

Caput femoris

New member
ה 6.5 בכתיבה עולה לך עשר נקודות יקרות

אם IELTS טרחני מדי בשבילך אתה יכול לעשות גם טופל.

JaneLame

New member
הכתיבה זה החלק הכי מעצבן

אפשר לשנן את מבנה החיבור המקובל וזה, אבל הציון תמיד תלוי במידה מסויימת בשיקול הדעת של הבוחן הספציפי שקורא את הטקסט שלך. זה לא נכון/לא נכון כמו החלקים האחרים. גם אצלי ואצל ידיד שלי (שלא מדבר שום שפה חוץ מאנגלית) זה היה הציון הכי נמוך מכל הארבעה.
&nbsp
טקטיקה טובה זה לקרוא מה שיותר חיבורים שקיבלו ציונים טובים ולהתאמן על לשחזר את המבנה שלהם עם נושא אחר.

Commander Bauer

New member
איך אתה מוצא חיבורים שקיבלו ציונים טובים?

לקרוא תשובות לדוגמא בספרי התרגול זו הכוונה?
ומה עם ערעור על הציון? אפשרי?

JaneLame

New member
אני למדתי מהספר של קיימברידג',

היו שם כמה דוגמאות. בטח יש עוד כמה באינטרנט. ממליצה לקרוא עיתונים יומיים כמו ניו-יורק טיימס, בוסטון גלוב או וושינגטון פוסט. הידיעות החדשותיות וטורי הדיעה הם בערך באותו סגנון.

JaneLame

New member
לגבי עירעור על הציון

&nbsp
השמועה היא שהסיכויים לא מאוד גבוהים. יש הליך עירעור, הוא עולה כסף ואם העירעור נמצא מוצדק - מקבלים את הכסף בחזרה.

Commander Bauer

New member
קיבלתי 9 בקריאה, אין לי שום בעיה שם..

הבעיה בכתיבה... למדתי את המבנה למכתבים ומאמרים, וכתבתי לפיו.
לא קראתי את המאמרים לדוגמא כי התשובות שם שונות ממה שאני כותב, אז איך זה יכול לעזור לי ללמוד מה כתבתי לא נכון ולשפר?
הכתיבה היא הקטע הכי קשה לשפר.. כי אין באמת פידבק אמיתי.

אם אתה רוצה פידבק,

בפורום "לימודי אנגלית" מפדבקים חיבורים על ימין ועל שמאל, והמנהל שם מבין משהו באיילטס.

Commander Bauer

New member
אני לא יודע על מה ירד, אולי כי אני לא כותב ביד כמעט בכלל :)

והיה מאוד קשה להתרגל לכתוב בכתב יד ולא במקלדת!
&nbsp
מה הכוונה שלך שזה נקודות "יקרות"? האם בלעדיהן, אין לי סיכוי במערכת האוסטרלית, ואם אשפר במעט אז אני עובר כמעט בוודאות ומקבל ויזה?
&nbsp
ולמה TOEFL עדיף? הוא יותר מקל בכתיבה?

Caput femoris

New member
התשובה הקצרה היא שאני לא יודע.

התשובה היותר ארוכה היא שקודם כל צריך לבדוק האם הניסיון המקצועי שלך מוכר והאם הוא ב SOL.
אם כן, אז מן הסתם החצי נקודה הזו היא משמעותית כי היא מורידה את הציון הכללי שלך ל 6 (15 נקודות) ושיפור יעלה אותך ל 7 (25 נקודות). סוכן הגירה יכול להגיד לך האם הפער הזה הוא משמעותי. לי אין מושג.
אני לא סגור על היתרונות של טופל לעומת IELTS אבל עצם העובדה שאתה מקליד במקום לכתוב מעניקה יתרון לאנשים כמוני וכמוך, ובעצם לרוב בני האנוש, שהרי מי לכל הרוחות כותב היום טקסטים ארוכים ביד...

למעלה