מערכת ענישה גיהנום.

• פותח הנושא דז
  • פורסם בתאריך

דז

New member
מערכת ענישה גיהנום.

שאדם נכנס לכלא הוא נכנס מסיבה, הוא עשה משהו רע , מה הסיבה לכלא? ניסיון להתנהגות חברתית ממוצעת ושווה בקרב האנשים{איזה ניסוח נורא אבל אתם מבינים?},ואיך הכלא ממלא את זה , מנסה לתת לאדם סיבות לפעול לפי החוקים {הפחדה} ושהוא חושב שהאדם עשה מספיק והבין מה הוא עשה רע ולא יעשה זואת שוב, הוא משחרר אותו. כול הרעיון שאדם יכול לשפוט אדם אחר ולהגיד מה טוב ורע לא נושק לי אבל זו הדרך היחידה שאנחנו יכולים להתנהל בחברה. ואולי ככה זה גיהנום , רק ש... אחרי הכלא חוזרים לפה עם כול הזכרונות בראש. ואם חוזרים או לא מהגיהנום , אף אחד לא זוכר את זה נכון,ואולי זה המצפון , ואם זה המצפון כול כך הרבה היו קדושים בגלגול קודם מה קרה להם עכשו? . בכול מצב הגיהנום יכול לספק רק הפחדה מקדימה , אבל בתור מערכת ענישה , נו מה הוא כבר יכול לעשות. אולי זה הסיבה שאנשים נשארים שם כי אי אפשר להחזיר אותם לפה , אבל אז למה שלא יחזירו עם הזכרונות , או עם איזה כאב כול פעם ש.. ובעצם זהו המצפון שלנו?. אנישם הם חיות טיפשות, ואי אפשר ללמד אותם כלום , מה שאני אומרת זה הנכון ,ובגלל זה אין גהנום. נויה ישר לשם.

sista

New member
כלא זה לא גהנום

כלא זה אמצעי של החברה להרחיק אנשים בעלי התנהגות אנטי חברתית ולדעתי כל ניסיונות השיקום הם רק תוצר לוואי ולא הסיבה האמיתית. גהנום כבר אמרתי שאני לא מאמינה בגהנום שאחרי המוות. למה שמישהו ישקיע במקום שיש בו אש ולהבות ואנשים מתענים בו לנצח? מה, הוא גובה על זה ארנונה? לדעתי הגהנום הכי גרוע הוא בחיים, כשחיים אותם לא בהתאם לתחושות ולא לפי מה שמתאים לאדם.

דז

New member
גם אני לא מאמינה...

ובטח ובטח שלא באש וחום. וכבר אמרתי לא מדובר על נצח. אם את לומדת פסיכולוגיה את צריכה לקחת קורס קרימינולוגיה שיא השעמום אבל בקורס הזה תגלי שבימנו הסיבה לבית כלא היא הניסיון לשקם אנשים לסטטו קוו, עוד אם תעמיקי בנושא{מאד לא מומלץ} תגלי שהמערכת כלא באמת מנסה לעשות הרבה דברים בשביל זה למשל תוכניות שיקום, יכולת ללמוד לגמור בגוריות דרך הכלא ועוד ... , הגיהנום הוא יכול להיות לקח לחיים , אחרי שגמרת נשפוט אותך מה עשית טוב רע , לא נכלא אותך לנצח או נתנקם בך פשוט נלמד שיעור , כדרך אלוהים לבניו ובנותו נויה

sista

New member
יפה שמנסים לשקם, לדעתי זו לא המטרה

שוב, לדעתי המטרה היא להרחיק אותם, לפחות זמנית, כדי שהאזרחים התמימים יחשבו שהם יכולים לישון בלילה. לשקם אנשים אפשר רק אם הם רוצים. אי אפשר לשקם בכפייה. יש אפילו טענות, לא שאני בהכרח מסכימה, שהיסוד להתנהגות פשיעה הוא גנטי, כמו נטיה לאלימות, להתמכרויות ולאכוהוליזם ואז אפשר לשקם עד מחר, צריך לרצות מאוד חזק כדי שזה יעבוד.

דז

New member
בהבנה

גם אפשר לשקם אנשים , אם משהו רע לבוא ולגרום להם לראות את זה , ואם זה שטן יש גם בטח אמצעים. אני חוזרת ואומרת לא מאמינה בזה. להרחיק זה גם מטרה, אבל רובנו חוטאים ,מי מאיתנו בטוח מסוכן מספיק לגהנום?. ומי קדוש. נויה

Justin Angel

New member
לא!

אני לא זוכר מי אמר את זה (אני חושב שדנטה אלגירי) "אנחנו יוצרים את הגהנום שלנו מפחד מפני הגהנום שבעולם הבא. אנחנו חוששים , זוממים , רוצחים וגונבים ורק ובכך יוצרים את הגהנום לאנשים אחרים." אני בתור פאגאן לא מאמין בקיום הכללי של גיהנום ולא שום פרס אחרי המוות. שאתה מת אתה מת.

^^flower^^

New member
קשה לתאר

חברה ללא בית משפט וללא מערכת ענישה!! גם בדמוקרטיה וגם בדיקטטוריה ישנם עונשים לאנשים אשר "עברו על החוק", כל מדינה והחוקים שלה וכך גם דרכי המשפט והענישה... בדמוקרטיה זכותך לקבל משפט צדק ובדיקטטוריה כמו בדיקטטוריה. אך מדוע לאנשים מסוימים שהם אזרחי המדינה בדיוק כמו האנשים שנשפטים ניתנת הזכות לשפוט אנשים מסוימים ולהחליט על עונשים בהתאם? מי החליט שאחרי שהאסיר ישוחרר הוא ישתנה, הוא ילמד לקח, הוא יצא מהמעגל של הפשע? אני לא מאמינה שיש גהנום אך בהקשר לדבריך - מתי אפשר לדעת אם הבן אדם למד את הלקח וניתן לשחררו (מהכלא או מגהנום), אם העונש מוחלט מראש - כיצד ניתן לדעת שבסיוף ריצוי העונש, האסיר למד לקח ולא יפשע בשנית? אנשים הם לא חיות טיפשות וניתן ללמד אותם דברים, ניתן לעזור להם, אני לא יודעת כמה באחוזים אסירים שמשתחררים לא חוזרים לפשע, אני לא יודעת עד כמה עושים כדי לעזור לאנשים לצאת מהמעגל של הפשע, אך אפשר לעזור, מאז ומעולם היו פושעים - אנשים שלא היו כפופים לחוקים המקובלים בחברה, אנשים אשר הגבולות של ה"אסור" ו"מותר" שלהם היו שונים מאשר של רוב האנשים, כנראה שלעולם ישארו אנשים כאלה - האם בית הכלא הוא המקום בשבילם? האם אין דרך אחרת? (אני לא מאמינה בגהנום ולכן לא ממש התיחסתי לזה....)

דז

New member
מענין

השאלות שלך , קשה לענות עליהם , המטרה זהה לכלא ,אולי מבחנים בסוף , מה שאני אומרת עכשו לא אמת אני לא מאמינה בכלל בגיהנום אבל אם כבר גיהנום לפי החוקים. אני חושבת שמבחן, ובקשר לשופט למלע זה לא אדם לאדם זה אלוהים לאדם. אבל גם אם היה אלוהים , לא חושבת שהיה לו כוך למיליון אנשים חדשים כול יום, מה דעתך? נויה אם יש גהנום אני בדרך

^^flower^^

New member
דעתי...

אני לא חושבת שיש אלוהים!!! אין גן עדן כמו שאין גהנום... אבל כמו שבעולם שלנו יש הרבה שופטים אז למאמינים אולי גם שם, כי הרבה אנשים מגיעים למשפט ואני לא חושבת שאדם אחד יכול לשפוט את כולם כי לכולם מגיע משפט צדק ואחרי ששופטים כל כך הרבה אנשים כבר "מחפפים"...

^^flower^^

New member
אני מתארת לעצמי

אם מאמינים באלוהים אשר "בודק במאזניים" את המעלות הטובות והרעות של האדם ומחליט לאן לשלוח אותו, אז כן אלוהים לאדם. מפני שאני לא חושבת שאדם אחד הוא נעלה יותר מאדם אחר ואני חושבת שבני אדם אשר היו נשפטים ע"י בן אדם היו רוצים לערער על העונש כי בסך הכל הם היו יכולים לחשוב - מי הוא שהוא יגיד לי ככה....

דז

New member
גם אני לא חושבת שלאדם

יש את הזכות לשפוט ולבצע לגבי אדם אחר , במערכת חוקים חשובה , אבל זה מיצב חברה ככה שזה עובד. בכול מצב מי שם אדם אחד מעל אחר?

^^flower^^

New member
תראי...

אין לנו ממש ברירה, בעולם שלנו, מה לעשות אין כאן אלוהים, לכן מממנים איש או יותר להחליט, לקבוע, לשפוט. האם תמיד זאת הדרך הטובה? לא בטוח אך אין ברירה ובאמת רק ככה תוכל להתנהל חברה. צריך שיהיה הגבול (בל יעבור) בין עליוניות של אנשים בדמוקרטיה לבין עליונות של אנשים בדקטטוריה, מפני שאם הגבולות יתשתשו יתחיל להיות כאן מפחיד...

דז

New member
מסכימה

כי רק ככה אנחנו מסוגלים להתנהל ,{לא רק בתור חברה גם בחיים} אבל באמת מי מהם צודק, ומה עושה אחד מעל השני

^^flower^^

New member
לא בטוחה אבל...

אולי עפ"י כללים ומוסכמות שלא תמיד נכונות אנשים מסוימים אשר יש להם תפקידים בחירים יכולים למנות אנשים עפ"י ראיית עולמם, ועפ"י סטנדרטים מסוימים שהחברה מסכימה עליהם. לדוגמא כיצד ניתן להגיע לרמה של להיות שופט? האם הם אנשים נעלים מאשר שאר האנשים? לא ממש ברור. מצד שני עם כל אחד יטיל ספק במעמד שופטים (ואנשים עם סמכות) מה יהיה עלינו? אם כל אחד יטיל ספק בנאמנות וטוהר "המערכת"?

דז

New member
נושא גדול יותר

כי אנשים ווים, וגם אם יש מבחנים לשופטים ,למי מהאנשים יש זכות לקבוע מבחנים כאלה, ואפילו הדמוקרטיה הכי מתקדמת לא כוללת שוויון מוחלט, אבל אלוהים הוא לוקח זכות בכוח

^^flower^^

New member
אלוהים הוא דיקטטור!!

את צוקדת אך אלוהים הוא שליט יחיד, לכן "יש" לו הזכות.... ואין אף דמוקרטיה שכולם בה שווים, אך כאן את יכולה להתקשר גם למעמדות, לרמת החיים ועוד....

למעלה