מערכת פירמידלית ואקסטרה פירמידלית

מי רה לה

New member
זה נשמע לי מוכר והגיוני

וכן, גם אצלי רשום בפירוש ש100% מהם מצטלבים, רק חלק (80%) בכניסה לקרן, וחלק (20%) ביציאה ממנו, איפה שיש פגישה בין U לL.

מערכת פירמידלית ואקסטרה פירמידלית

פרופ' קרסו דיבר על 80 אחוז ו-20 אחוז. מה קשור למה? אני טיפה איבדתי אותו שם..

מי רה לה

New member
עליון ותחתון

(פשוט לא זכרתי את המשך ראשי התיבות. סורי :) ) upper/lower נוירון משהו... סליחה על המידע החסר, אני לא יכולה לבדוק כרגע.. בכולופן - מקום החיבור של הנוירון שיוצא מהמוח עם הנוירון שמגיע לאיברים.

יוחאיפ

New member
תשובה

upper / lower motor noiron. נוירון מוטורי עליון (במוח, משם המסילה יורדת) ונוירון מוטורי תחתון (בעמוד השדרה - משם יוצא המידע לעבר איבר המטרה). נדמה לי שאני צודק

מי רה לה

New member
לא קשור אחד לשני

לפחות ממה שהבנתי - האחוזים מתקשרים לחציית קו האמצע - 80% מהאקסונים חוצים לצד שני לפני הכניסה לקרן בחוט השדרה, ו20% ביציאה, ככה יש גיבוי, במקרה של פגיעה בצד 1 של חוט השדרה יש 20% של נוירונים שעוד מתפקדים. נראה לי שכל זה קשור לפירמידלית, אני לא זוכרת כרגע לגבי האקסטרה.

המערכת האקסטרא פירמידלית

למיטב הבנתי מערכת הגיבוי של ה- 20% וה- 80% פועלת בשתי המערכות: הפירמידלית והאקסטרא פירמידלית. שתיהן מוליכות מידע מתא מוטורי עליון הנמצא בקורטקס המוטורי לתא מוטורי תחתון הנמצא בקרן הקדמית של מוח השדרה, ההבדל בינהן- בפירמידלית יש העברה ישירה של המידע דרך אקסון אחד ארוך, ובאקסטרא פירמידלית- המידע עובר דרך מספר תחנות בדרך שהן גרעינים של חומר אפור במוח, מה שאחראי על עידון התנועות. כשמסתכלים על תא מוטורי תחתון אי אפשר לדעת לאיזו מערכת מהשתיים הוא מחובר. מה שגם אני לא כ"כ הבנתי- האם ה- 20% לא מצטלבים בכלל או שמצטלבים במקום\ שלב אחר בתהליך? (לאורך חוט השדרה אולי?...) הסיכומים שלי קצת סותרים...

למעלה