מערכת תופים חדשה D:

MatanCOD

New member
מערכת תופים חדשה D:

שלום
בשעה טובה ,אני מחפש מערכת תופים חדשה
אני ממש בהתלבטויות לגבי חברה-Pearl,Mapex וכו..והדגמים הרבים בתוך כל חברה.
בעקרון הגדלים שאני שואף אליהם זה 20"' 12" 14" 14" וסנייר 14". אני מנגן בעיקר מוזיקה קלה - רוק גראנג' , רוק כבד וגם פתוח לסגנונות רבים אחרים .
אני מחפש מערכת ורסטילית כזו כיוון שעוד לא התניסיתי באוסף מערכות גדול מדיי .
ועוד שאלה - לדעתכם ההבדל קריטי בין 14" ל16" של פלור - זה יגביל אותי מבחינת מגוון השירים? (כנל לגבי באס 20")
תודה =)

megahertz

New member
הכי חשוב: מה התקציב? ולדעתי התבלבלת במידות

והתכוונת לכתוב 10-12-14-20 + סנר 14.
מה עוד צריך לקנות? זאת מערכת ראשונה? יש מצילות? הארדוור?

MatanCOD

New member
אכן התבלבלתי ..

חחחח כן התבלבלתי תודה..
אכן מערכת ראשונה , אין מצילות אבל לגביהן אני רוצה להתייחס בנפרד
התקציב למערכת הוא עד 4000 ש"ח :D

megahertz

New member
אז אתה צריך להחליט אם הכיוון הוא מע' חדשה או

משומשת.
בתקציב הזה אפשר לקנות מערכות מתחילים סבירות מהחנות, אבל יש מציאות מטורפות ביד שנייה ולכן לדעתי זה עדיף.
הבעיה היחידה היא שצריך סבלנות, להכיר דגמים, וחובה לבדוק את המערכת, מה שיותר קשה (אבל לא בלתי אפשרי) לעשות כשאין ניסיון.
יש במאמרים של הפורום אחד שמסביר איך לבדוק מערכת יד-שנייה, ממליץ לקרוא אותו.

חוץ מזה, המידות די סטנדרטיות.
בתור מערכת ראשונה לא יודע כמה תדע להבדיל בין פלור 14 ל-16, כי כמו שכבר כתבו זה תלוי גם בעוד גורמים חוץ מהגודל.

אתה לומד עם מורה?

JeNiroNir

New member
לגבי המידות של הפלור והבייס

ההבדל בין המידות 14" ל-16" זה העומק, יותר גדול יותר קול בס.. זה יותר תלוי באיזה סאונד אתה רוצה שהמערכת שלך תוציא.
אם אתה לא סגור בעצמך, תבוא לחנות ותנגן על מערכות עם פלור 16" ועל כאלה עם 14" ותמצא את ההבדל, יכול להיות שתאהב את ה14 ויכול להיות שתרצה את ה16.

בכל מקרה, בהצלחה!

MatanCOD

New member
התכוונתי...

כוונתי הייתה -האם לדעתך/ם זה קריטי אם אבחר בפלור 14" על אף היותו פחות "עמוק" , או שאוכל להגיע לסאונד דומה לפלור 16"?

JeNiroNir

New member
שוב- הכל תלוי בך

אני יתן לך דוגמא..
כשהייתה לי את המערכת הקודמת שלי היה לה פלור 16" והייתי בטוח שאני רוצה 16" בגלל שזה מה שאני מחפש, לא הייתי מוכן אפילו לשמוע פלורים 14",
כשקניתי את המערכת החדשה שלי קיבלתי אותה עם פלור 14" ו16" וה14" הרבה יותר עמוק מה16" שהיה לי במערכת הקודמת.
זה גם תלוי בעץ ובתוף עצמו.

תשמע את שניהם, מה שנשמע לך יותר טוב, תקח, אחרי הכל בשורה האחרונה- העיקר שישמע טוב לא ככה?

למעלה