מעשה באנטריקוט

eggplant

New member
מעשה באנטריקוט

שאלה לי אליכם-
"נתקעתי" עם כמות גדול של סטייקים אנטריקוט
שהיו צריכים להגיע למגדל שבוטל בשל מזג האוויר.
הייתי שמחה לנצל את הבשר לתבשילים של שישי.
אשמח להבין- כיצד ולאלו תבשילים מתאים הבשר הזה?
האם יעמוד בקדירות של בישול ארוך או צפוי להתייבש?
תודה למבינים
 

eggplant

New member
מגדל = מנגל כמובן


 

yair_bar

New member
מנהל
האם אתם מדליקים אש בשבת?

הייתי פשוט מכין אותם על מחבת בסמיכות לארוחה
&nbsp
אם לא מדליקים - שווה לשקול אולי לטחון ולהכין קציצות ממש משובחות
 

eggplant

New member
ולתבשיל קדרה הבשר הזה לא יתאים?

אין לנו בעיה עם להדליק אש בשבת,
פשוט יש כמות מאוד גדולה של סטייקים ביחס למספר האנשים :)
לכן מחפשת כיצד לנצל את רוב הכמות פרט לפינוק על המחבת

לבישול ארוך עם ירקות שורש בתבשיל קדרה הבשר הזה לא יתאים?
נניח על להבה נמוכה לכמה שעות...
תודה על תשובתך
 

חנהפ

Active member
לא ממליצה לקחת נתחי אנטרקוט לבישול ארוך,חבל

סטיק ביין ?
[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/01/blog-post_6617.html[/URL]

רכיבים:
אז יש לנו 6 סטייקים מנתח טרי של סינטה מיושן במשקל קילו וחצי.

בבית מפלפלים את הסטייקים ומניחים להגיע לטמפ' החדר.

מעט שמן

3-5 כפות סוכר חום
1 כוס יין אדום מתוק (כזה של קידוש, אבל טעים)
1/2 כוס ציר עוף ומעט מלח


אופן הכנה:
מטגנים את הסטייקים במעט שמן (כ- 5 דקות).

מוציאים מהמחבת.

מוסיפים למחבת 3-5 כפות סוכר חום, מחממים תוך גירוד המחבת.

כשהסוכר נמס, מוסיפים כוס יין אדום מתוק, ציר ומעט מלח ומרתיחים עד שמצטמצם מאוד.

בשארית הרוטב שהתקבל במחבת, מקפיצים את הסטיקים המטוגנים לעוד 5 דקות והמנה מוכנה.

אפשר גם מוקפץ סטייל סיני:
לחתוך לרצועות
[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/01/blog-[/URL]
post_2198.html



רכיבים:

500 גר' סטייק אנטרקוט חתוך לרצועות דקות

למרינדה:
2 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ
2 כפיות שום כתוש
3 כפות סויה קיקומן

שמיניות בצל
רצועות מפלפל ירוק
שום כתוש
פלפלון חריף פרוס דק ( למי שאוהב ממש חריף)

מעט פפריקה חריפה



אופן הכנה:

לערבב את חומרי המרינדה.

להשרות את הבשר לפחות למשך שעה.

לטגן את רצועות הבקרבמחבת חמה מאוד עם מעט שמן ולהניח בצד.

באותה המחבת לטגן שמיניות בצל, רצועות פלפל ירוק, שום כתוש ופלפלון חריף .

להוסיף את הבקר המטוגן, לתקן את התיבול עם עוד קצת פפריקה חריפה.

להקפיץ עוד 5 דקות... ומוכן.


אני יודעת שזה לא אידאלי, אבל את כל אלה אני מכינה מראש ומחממת לפני הארוחה.
לא נרשמו תלונות עד כה.


עוד מתכון חביב שאני אוהבת -בשר טחון מטוגן ומוגש ע"פ סלט



1 ק"ג בשר טחון גס
לחמם מחבת לחום גבוה ולהניח את כל כמות הבשר בבת אחת במחבת ולהתחיל לערבב תוך כדי טיגון עד שכל הבשר משנה את צבעו .
להוסיף תיבול לפי הטעם , אני תיבלתי ב :
1 כפית אריסה
1 כף שטוחה כוסברה טחונה יבשה
1/3 כוס רוטב צ'ילי
1 כף פפריקה
מל"ופ
לערבב לכסות ולבשל על אש נמוכה עד שכל הנוזלים מתאדים והבשר מחיל להטגן מהשומן של עצמו..
עד כאן אפשר להכין מראש אבל לפני ההגשה לחמם קלות .
ירקות :
1חסה חתוכה גס
1/2 בצל סגול פרוס דק
2 עגבניות חצויות פרוסות דק
1 כוס חטיפי דורוטיוס או דומיו לפי מה שאוהבים
רוטב אלף האיים נוכן
או שאפשר להכין לבד :
1 כוס מיונז
1/3 כוס קטשופ
1 כף חרדל
1/3 כוס רוטב צ'ילי
1/3 כוס מים .
לערבב היטב .
הרכבה :
חסה
עבניות ובצל
חטיפים
רוטב
בשר טחון .
2 כפות הגשה
ולמלאכה .....

מקור: השריף מתפוז
 

eggplant

New member
השאלה חבל מאיזו בחינה?...

כי זה בזבוז של בשר טוב,
או כי זה לא מתבשל טוב?


מתכוונים להכין גם סטייקים,
אבל יש הרבה בשר, ואנחנו מעט אנשים

תודה על העזרה והמתכונים שנשמעים טוב
 
מה הקטע של להפוך סטייקים משובחים לקומפוט?

כוס יין קידוש מתוק? 5 כפות סוכר? ואיפה הסילאן והדבש?
נכון שעל טעם ועל ריח אין מה להתווכח אבל סטייקים זה לא בדיוק קינוח
 

yair_bar

New member
מנהל
אני אוהב שילוב של בשר עם מתיקות

די מקובל גם במטבח האסייתי.
&nbsp
&nbsp
 

ornme1

New member
הייתי מכינה כמות של ביף סטרוגנוף,

ומקפיאה עודפים לסופי השבוע הבאים.
 

ido214

New member
לטחון להמבורגר איכותי או לחתוך לרצועות למוקפץ טוב

או כמובן להכין סטייקים במחבת שיכולים לצאת מעולה לא חייב מנגל (למרות שתמיד עדיף..)
 
למעלה