מעשה בחלב פג תוקף (סיפור בלי מתכון).
דיברנו על הנושא הזה כבר, אבל בכל זאת.....
יש לי כמה שריטות (למי אין?!). אחת מהן (תוצאה של טראומת נישואין רבת שנים - שלא תדעו מצרות כאלה כל חייכם) שאין מצב שאצטרך משהו בבית - ואין. לכן אני תמיד מחזיק רזרבה של כל דבר. אני מדבר על דברים די שגרתיים. לא על דברים שקונים על בסיס חד פעמי, פעם ב......
לדוגמא - אני בקושי משתמש בסוכר. עוגה וכד' אני קונה. לא מכין בעצמי. כנ"ל הבנות שלי. אני חושב שכבר לא קניתי סוכר לפחות שנה - שעברה מאז שפתחתי את השקית האחרונה. אבל יש לי באופן קבוע 2ק"ג סוכר בבית. הוא לא דורש אוכל, הוא לא רוצה משכורת והוא לא מפריע בשעות המנוחה. אז שיהיה למקרה שארצה או אצטרך. זה פחות או יותר סוג הדברים.
בענין מצרכי מזון, לא אכפת לי שלפעמים - ממש לעיתים נדירות - מגיע מצב שאם קניתי קצת יותר ממה שצריך, יתקלקל משהו ואצטרך לזרוק. נדיר, קורה, אז יקרה שוב. לא מפריע לי.
אז בין היתר, אני קונה חלב. מקסימום קרטון 1ליטר בשבוע בדרך כלל. לפעמים גם זה לא, אם אני כל השבוע לבד בבית. נדיר שאקנה 2 וגם זה רק אם הבנות מגיעות ליותר מסוף-שבוע. אבל חוץ מזה אני מחזיק במקרר שתי קופסאות קרטון קטנות (250 מ"ל) של חלב עמיד. בכל קופסא כזו יש כמות של כוס אחת. גם אם יגמר החלב הרגיל שקניתי, ובטעות או מסיבה אחרת לא הספקתי לקנות בעוד מועד - אז גם אם אצטרך חלב ואין חנות פתוחה בסביבה - יש לי עוד רזרבה 2 כוסות. בשביל מה שאני צריך זה מספיק.
מדי פעם אני מרענן מלאי. מוציא ישן, משתמש בו וקונה חדש. היום, בין הכביסות בזמן שהמכונה עובדת, במסגרת ניקוי וסידור המקרר רציתי לעשות הפסקה ולשתות קפה. החלטתי לא לפתוח קופסת חלב רגילה (אני קונה חלב רגיל בקרטון שבו זה מחזיק יותר זמן), אלא להשתמש באחת הקטנות של החלב העמיד ובימים הקרובים אשתמש בשניה. בשבוע הבא לא אקנה חלב רגיל אלא 2 קופסאות קטנות חדשות. ריענון מלאי. עד כאן בסדר? יופי.
אני מסתכל על תאריך התוקף - חושך בעיניים. 11.9.14. כן כן הבנתם נכון 11.9.14. שנה ו-4 חודשים אחרי התוקף. זה אומר שלפחות שנה וחצי זה אצלי. חלף זמן רב ולא בדקתי. חמור גרם.
אבל אתם כבר יודעים שאצלי תאריך מודפס לא קובע. רק ריח וטעם.
פתחתי. האמת, שחיכיתי לירוקת וסירחון או לכל הפחות לטעם רע.
כלום. ריח של חלב רגיל.
טעמתי.
כאילו קניתי אותו אתמול. לא צוחק ולא מגזים. אין לי בעיה לזרוק את זה אם צריך. אני לא אגרן כפייתי (יש מחלת נפש כזו). אבל אמרתי לעצמי - לפני זורקים - בודקים. מה כבר יכול להיות?! מה יש לי להפסיד?! הטעם - כאילו לא עמד שם שנה וחצי. טרי ממש.
מסקנה: בתנאים איחסון נאותים - התאריך של התוקף לא אומר כלום. החלב הזה (העמיד) היה כל הזמן במקרר ולא בארון. לכן נשמר כמו שנשמר.
זה לטובת מי שמשועבד לתאריך התוקף.....
והמבין יבין.
שבת שלום.
דיברנו על הנושא הזה כבר, אבל בכל זאת.....
יש לי כמה שריטות (למי אין?!). אחת מהן (תוצאה של טראומת נישואין רבת שנים - שלא תדעו מצרות כאלה כל חייכם) שאין מצב שאצטרך משהו בבית - ואין. לכן אני תמיד מחזיק רזרבה של כל דבר. אני מדבר על דברים די שגרתיים. לא על דברים שקונים על בסיס חד פעמי, פעם ב......
לדוגמא - אני בקושי משתמש בסוכר. עוגה וכד' אני קונה. לא מכין בעצמי. כנ"ל הבנות שלי. אני חושב שכבר לא קניתי סוכר לפחות שנה - שעברה מאז שפתחתי את השקית האחרונה. אבל יש לי באופן קבוע 2ק"ג סוכר בבית. הוא לא דורש אוכל, הוא לא רוצה משכורת והוא לא מפריע בשעות המנוחה. אז שיהיה למקרה שארצה או אצטרך. זה פחות או יותר סוג הדברים.
בענין מצרכי מזון, לא אכפת לי שלפעמים - ממש לעיתים נדירות - מגיע מצב שאם קניתי קצת יותר ממה שצריך, יתקלקל משהו ואצטרך לזרוק. נדיר, קורה, אז יקרה שוב. לא מפריע לי.
אז בין היתר, אני קונה חלב. מקסימום קרטון 1ליטר בשבוע בדרך כלל. לפעמים גם זה לא, אם אני כל השבוע לבד בבית. נדיר שאקנה 2 וגם זה רק אם הבנות מגיעות ליותר מסוף-שבוע. אבל חוץ מזה אני מחזיק במקרר שתי קופסאות קרטון קטנות (250 מ"ל) של חלב עמיד. בכל קופסא כזו יש כמות של כוס אחת. גם אם יגמר החלב הרגיל שקניתי, ובטעות או מסיבה אחרת לא הספקתי לקנות בעוד מועד - אז גם אם אצטרך חלב ואין חנות פתוחה בסביבה - יש לי עוד רזרבה 2 כוסות. בשביל מה שאני צריך זה מספיק.
מדי פעם אני מרענן מלאי. מוציא ישן, משתמש בו וקונה חדש. היום, בין הכביסות בזמן שהמכונה עובדת, במסגרת ניקוי וסידור המקרר רציתי לעשות הפסקה ולשתות קפה. החלטתי לא לפתוח קופסת חלב רגילה (אני קונה חלב רגיל בקרטון שבו זה מחזיק יותר זמן), אלא להשתמש באחת הקטנות של החלב העמיד ובימים הקרובים אשתמש בשניה. בשבוע הבא לא אקנה חלב רגיל אלא 2 קופסאות קטנות חדשות. ריענון מלאי. עד כאן בסדר? יופי.
אני מסתכל על תאריך התוקף - חושך בעיניים. 11.9.14. כן כן הבנתם נכון 11.9.14. שנה ו-4 חודשים אחרי התוקף. זה אומר שלפחות שנה וחצי זה אצלי. חלף זמן רב ולא בדקתי. חמור גרם.
אבל אתם כבר יודעים שאצלי תאריך מודפס לא קובע. רק ריח וטעם.
פתחתי. האמת, שחיכיתי לירוקת וסירחון או לכל הפחות לטעם רע.
כלום. ריח של חלב רגיל.
טעמתי.
כאילו קניתי אותו אתמול. לא צוחק ולא מגזים. אין לי בעיה לזרוק את זה אם צריך. אני לא אגרן כפייתי (יש מחלת נפש כזו). אבל אמרתי לעצמי - לפני זורקים - בודקים. מה כבר יכול להיות?! מה יש לי להפסיד?! הטעם - כאילו לא עמד שם שנה וחצי. טרי ממש.
מסקנה: בתנאים איחסון נאותים - התאריך של התוקף לא אומר כלום. החלב הזה (העמיד) היה כל הזמן במקרר ולא בארון. לכן נשמר כמו שנשמר.
זה לטובת מי שמשועבד לתאריך התוקף.....
והמבין יבין.
שבת שלום.