מעשה בטלויזיה

• פותח הנושא OpyuM
  • פורסם בתאריך

OpyuM

New member
מעשה בטלויזיה../images/Emo59.gif

ב 10/09/2000 קניתי במכרז טלוויזיה 29" מסוג פיילוט (pilot). שמח וטוב לב פיניתי לה מקום במעוני הצנוע וחיכיתי למוביל שיביא אותה. ביום האמור היא הגיעה, ואני מאושר וטוב לב רואה בה את התוכניות האהובות עלי אך ביותר גדול (הקודמת הייתה רק 20". לאחר חודש אני מפעיל את המכשיר אך אוי ואבוי... המסך שחור ובאמצע יש פס לבן אומלל. כך אני אמור לראות בטלוויזיה?! התקשרתי למעבדת האחריות ואלה באו במהרה לתקנה(שבועיים לאחר שקראתי להם). הם לא הסתפקו בבדיקה שטחית ואמרו שיש לקחתה למעבדה לבדיקה ותיקון יסודי. כשהגברת חזרה (לאחר שבועיים נוספים) , הייתי מאושר ובטוח שהכל בסדר. עברו הימים וחלפו השנים, קופסת הפלא עובדת יפה. עד שביום בהיר אחד (לפני שלושה שבועות), כך סתם בלי התרעה מוקדמת החליטה הגברת להזכיר לי מי הבוס. אותו המסך ואותו הפס (הלבן כמובן) חזרו והופיעו. לא חיכיתי רגע, ולמעבדה התקשרתי, אך אין קול ואין עונה, המעבדה לא קיימת והטלפון לא מצלצל. לקח לבזק כמה ימים להבין שמה שאני רוצה זה את הטלפון של מעבדות השירות של פיילוט בצפון, או לפחות את היבואן, אבל בסוף קיבלתי טלפון של המעבדה החדשה (בנצרת כמובן). הטכנאי לא בושש לבוא, תוך שבוע הוא הגיע, ואת המפלצת הוא לקח, לתיקון במרפאה של חיות שכמותה. לאחר שבוע היא חזרה הישר למקומה במערה. חשבתי שהצרות נגמרו (טעות חמורה). אתמול (08/09/2002) אותו הפס והמסגרת השחורה חזרו לבקר בממזרה האפורה. התקשרתי למעבדה אמרו שרק ביום חמישי יגיעו, עניתי שזה לא טוב כיוון שהגברת רק חזרה לפני שבוע מתיקון, ואני חושב שהגיוני שהם יבואו קודם. קיבלתי תשובה שלילית ביותר ואמרו לי חכה בסבלנות!. כמובן שבכך לא הסתפקתי, וליבואן (ניופאן) מיד התקשרתי, ואת מעללי הגברת להם סיפרתי. אמרו שיבוא טכנאי ושזה מספיק טוב כרגע, עניתי שזה לא מקובל בכלל, הטלוויזיה עושה אותי אומלל, ומי צריך אותה בכלל. תחליפו לי אותה מהר לפני שלעיתון אני מתקשר. ואז ענו לי בנוסח הבא:" אנחנו לא מחליפים טלוויזיה לאחר שנתיים, אם מחליפים זה רק אחרי חודש!!!". שאלתי אותם בחזרה, למה בתקלה הראשונה לא החליפו אותה וכך חיי היו טובים יותר, ענו לי שוב בזה הנוסח: "כי אחרי חודש רצוי קודם לתקן, אין שום סיבה להחליף טלוויזיה חדשה". ואני שואל אתכם קוראי מה לעשות? למי לפנות? ואיך אני אמור לפעול? הטלוויזיה עוד באחריות, עד 09/09/03 .

odedg

New member
שלום OpyuM !

שלום OpyuM ! עד מתי האחריות והאם קראת אותה?

OpyuM

New member
וגם

לפי מה שאני ראיתי באחריות יש שם הפרה של סעיף 3/א בכך שהם לא הודיעו לי על שינוי המען של מעבדת השירות שלי.

odedg

New member
זכויות

שלום, צירפתי לך את המען המדוייק בו אפשר לראות ולהוריד את הזכויות והחובות בקשר לאחריות לטלביזיה. כדאי להשוות לתעודה שבידך ולמה שקורה. אם לא מסתדר, אפשר לפנות בכתב (בדואר רשום ובפקס) להנהלת היבואן ולדרוש את מה שמגיע. למרות שלא כתוב, כמות תיקונים לא סבירה יכולה להיות במקרים מסויימים גם עילה לתביעה, אם הדברים לא מסתדרים. אפשר גם לפנות לאירגוני הצרכנים.

למעלה