בוא אני אספר לך סיפור אמיתי
על שני מטפסי הרים - שמתאים לסיטואציה שלך. כשמטפסים על קרח יש חבל שמחבר בין שני האנשים (או יותר) שמטפסים - ככה תמיד אחד תקוע בקרח (עם הסכינים שיש לו) ומשמש ביטחון לשני שבדיוק עוזב את הקרח ומטפס עוד למעלה. ככה אם הוא נופל, הראשון מחזיק אותו באוויר והוא יכול לחזור. יש חוק לא כתוב בטיפוס הרים, שלעולם, לעולם אסור לחתוך את החבל. שני אנשים שמוגדרים כחברים הכי טובים, מטפסי הרים שכל חייהם טיפסו יחד. הם יצאו למסע וטיפסו, אני לא זוכר איפה, ואחרי כמה ימים טיפסו על הפיסגה. מה שקרה זה שהתחילה להתקרב סופה רצינית, ואחד המטפסים נפל ואיבד את ההכרה. המצב הוא כזה - אחד חי, מחזיק בקרח - ועליו תלוי חברו שאיבד הכרה. הוא יודע שעוד כמה שעות תגיע הסופה, איתה מפולות שלגים ולא יודע מה, ושניהם ימותו. אם הוא יחתוך את החבל, הוא יוכל להמשיך לטפס ולצאת משם - אבל חברו יפול מהצוק וכנראה ימות. הוא חתך את החבל וחזר לבסיס. אחרי שלושה ימים הגיע החבר שלו שהצליח להנצל. למרות שזה שהוא חתך את החבל הציל את שניהם (אם הוא היה נשאר הסופה הייתה מגיעה וכנראה שהורגת אותם), שני החברים התנתקו לגמרי. זה שחתך את החבל הפסיק לטפס, כי לא היה מי שיסכים לטפס יחד איתו. מה זה אומר? אני לא יודע. אולי עדיף לדאוג לעצמך, למרות שהקול המוסרי אומר לדאוג לאחר. אני אישית לא הייתי חותך את החבל, אני פשוט לא חושב שהייתי מסוגל. הייתי מנסה למצוא דרך אחרת להציל את שנינו, או שהייתי מוותר למוות.