מעשה בנזירה יפה בקימונו סיפור לילה טוב

dorit8

New member
מעשה בנזירה יפה בקימונו סיפור לילה טוב

כפי שמספר סיפור הזן הבא: טנזאן ואקידו היו מהלכים יחד בדרך מרופשת, מטר עז ניתך. בדרך פגשו בנערה חמודה בקימונו ובחגורה, שלא יכלה לחצות את המעבר. "בואי נערה", אמר טנזאן מיד והרימה בזרועותיו ונשאה מעל לפני הבוץ. עד לאותו הלילה שבו הגיעו למקדש אכסניה, אקידו שוב לא דיבר. אז לא יכול היה עוד לשלוט ברוחו. "אנו הנזירים איננו מתקרבים לנשים", אמר לו לטנזאן. "ובייחוד לא לצעירות וחמודות. סכנה בדבר. מדוע עשית זאת?". "אני עזבתי את הנערה שם", אמר טנזאן, "האם אתה עדיין נושא אותה?".

dorit8

New member
תלמיד זן רץ למורה שלו באמצע היום ואמר לו:

תלמיד זן רץ למורה שלו באמצע היום ואמר לו: "אוי, מורי, המדיטציה שלי נוראה! אני לא מצליח להתרכז כלל ונרדם כל הזמן!". המורה השיב לו מבט וענה בפסקנות: "זה יעבור". לאחר שבוע רץ שוב התלמיד למורו ואמר: "אוי מורי! המדיטציה שלי נפלאה! אני מרגיש כל כך מודע לעצמי, כל כך שליו, היא פשוט נפלאה!" המורה השיב לו מבט וענה בפסקנות: "זה יעבור". "אחרי שתקשיבו לסיפורי הזן שעוסקים בכך שהכל חולף בעולם הזה, אולי תהיו מוכנים להשיל מעליכם את הפחדים שהפסיקו לשרת אתכם" לילה טוב קסום

ברוכה הבאה דורית../images/Emo24.gif../images/Emo99.gif

שמחה לראותך ב
ינו הנעים והחם
סיפור יפה מוסר השכל חבל"ז....

dorit8

New member
תודה תודה אהבה מקסימה

טליה יקירה כיף לבקר בבית הנעים והחם ,
פתוח לילה קסום לכולנו
מוזמנת לבקר עודדדדדדדד בקומונה קסמי אהבה

little moon

New member
עוד סיפור זן יפה-

מורה זן זקן וחכם הגיע לעיר זרה. שמע על בואו בחור צעיר והודיע: "אני אצליח להוציא את מורה הזן משלוותו התמידית". מורה הזן הסכים לאתגר. מעגל צויר על האדמה ושני האנשים- הזקן והצעיר, נעמדו בתוכו. הצעיר פתח בקללות וגסויות, פרצופים והעלבות, אך הזקן נשאר שליו ואדיש. וכך זה נמשך עד בוא הלילה- הצעיר מגדף ומקלס ומעליב את הוריו, חבריו ואליו של הזקן, והזקן נשאר בלוותו הגדולה. לבסוף התייאש הצעיר ויצא מן המעגל. שאלו האנשים את החכם כיצד זה לא נעלב או נכעס מהדברים הקשים שהוטחו בו. אמר להם החכם: "אם מישהו מציע לך מתנה, ואתה מסרב לקחת אותה, למי שייכת המתנה?"

dorit8

New member
תודה רבה ../images/Emo24.gif עוד סיפור זן מקסים

הסיפור שלך, נכון וכול כך מתאים ליחסי אנוש.
סיפור זן יום אחד צעד בנזאן בשוק ושמע במקרה שיחה בין קצב לבין לקוח. "תן לי את חתיכת הבשר הטובה ביותר שיש לך", אמר הלקוח. "הכל בחנות שלי הוא הטוב ביותר", השיב הקצב. "לא תוכל למצוא כאן חתיכת בשר שהיא אינה הטובה ביותר". ולמשמע מילים אלה זכה בנזאן בהארה. !!!!!!!!!!!!!! היי הכול טוב כול כך נכון . לילה קסום

../images/Emo51.gif אני חושבת שזה מתקשר לשירשור

האם אנחנו בוחרים להפגע???.... מה דעתך?
טליה

little moon

New member
ויש לי אפילו עוד אחד ../images/Emo13.gif

אני חושבת טליה שהסיפורים מתקשרים כמעט לכל שרשור בפורום... בהחלט גם לשרשור האם אנו בוחרות להיפגע!
אספר את סיפור הזן האהוב עלי, ממליצה לקרוא עד הסוף אפילו שזה טיפה ארוך- בכפר קטן חי נזיר זן, ובבקתה השכנה אליו גרה זונה. יום יום היו נכנסים גברים רבים בפתח דלתה. הנזיר ירא השמים לא יכול היה לסבול זאת, הלך לבקתתה של הזונה ונזף בה. הוא הזהיר אותה שהיא פועלת בניגוד למצוות האלים ולא יהיה לה מקום בגן עדן. הזונה בכתה והבטיחה לו שתשנה את דרכיה. אך הימים היו ימי מחסור וצנע. האישה המסכנה ניסתה ימים רבים לכלכל עצמה בעבודות שונות ולא עלה הדבר בידיה, וכמעט וכבר מתה ברעב. בצר לה חזרה לעבוד בזנות, אך אחר צאתו של כל גבר מביתה הייתה מתפללת ומבקשת סליחה מאלים. הנזיר כעס ורתח, ובכל פעם שראה גבר נכנס לביתה היה מניח אבן בין ביתו לבין בקתתה. כך עלתה וגדלה שם חומה. רצה הגורל והנזיר והזונה חלו ומתו שניהם באותו היום. בעלותם השמימה תפס אותם קונפוציוס בשתי ידיו- את הזונה העלה מעלה מעלה, ואילו הנזיר הרגיש עצמו נשאב כלפי מטה. צעק הנזיר- "כיצד זה אתה מוריד אותי, הנזיר המאמין לשאול תחתיות, ואילו את הזונה הזו אתה מעלה לגן העדן?" ענה לו קונפוציוס: "האישה הזו, הפשה קלה ומתעלה השמימה בעזרת אינספור תפילותיה, ואילו אתה- נפשך כבדה מאוד, קשורה בגל אבנים כבדות שהקמת מול ביתך..."

dorit8

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo51.gif

זה מה שכול כך יפה בסיפורי זן .
שבת שלום

למעלה