מעשה בשלושה גורים

LostLander

New member
מעשה בשלושה גורים

היי,
בשבוע שעבר חתולה מצאה את דרכה אל הלובי בבניין שלי דרך חור שבקיר, והתמקמה מתחת למדרגות עם שלושה גורים יונקים. החתולה היא חתולת רחוב תוקפנית מאד, והיא כמובן שמרה על הגורים בקנאות. לצערי זה התבטא בתוקפנות כלפי כל מי שניסה לעלות במדרגות.
ניסיתי לגרום לה לצאת איתם מהבניין ולחפש מקום אחר או לחצוץ בינה לבין שאר הלובי אך לצערי לא הצלחתי, ויום אחד שבתי הביתה וגיליתי שהחתולים אינם ושמישהו חסם את החור שבקיר.
חשבתי שבכך נגמר הסיפור אך ברגע של תושיה, לצערי כמה שעות טובות לאחר מכן, פתחתי את ארון החשמל הקרוב ומצאתי שם את שלושת הגורים כלואים. אין לי מושג מי המנוול שעשה את זה ואם זה נעשה בכוונה או לא.
אחרי מבצע חילוץ ( שהתבצע עם מגבת ישנה כדי לא להשאיר ריח שלי על הגורים) השארתי אותם מאחורי הבניין ולצערי האמא מתעלמת מהם לחלוטין. הזוי, מתסכל, אבסורד, מעצבן, הכל ביחד. היא עוברת לידם, עם עטינים רופסים, הם מייללים, והיא אפילו לא מסתכלת וממשיכה הלאה. מרתיח!!!
לצערי אני בדירה שכורה קטנה עם חתול באומנה ולא יכול להכניס חתולים נוספים. הגורים עם עיניים פתוחות וכבר אוכלים אוכל רטוב שאני מביא להם פעם-פעמיים ביום ויש פינת האכלה קרובה אליהם, אבל הם עדיין לא משחקים אפילו ומאד עדינים וקשה לי לחשוב על התפתחות תקינה שלהם לבדם בגיל כל כך צעיר.

LostLander

New member
המשך -

כי קשה לכתוב מגילות דרך הטלפון -
בקיצור, אשמח לקבל רעיונות כיצד לנסות לדאוג לגורים - היכן אפשר למצוא להם בית, האם יש מישהו שמוכן לקחת אותם לאומנה בזמן חיפוש בית וכו׳
כמו כן, כמה זמן עד שגורים יהפכו לחתולי רחוב עצמאיים והאם זה יכול לקרות בכלל ללא חינוך של אמא?

תודה מראש

גורדיאן

New member
אתה יכול לנסות ולמצוא להם מאמצים,

דרך פייסבוק, כאן ושאר רשתות חברתיות, והדבר הראשון הוא לצלם תמונה שלהם. נסה גם ליצור קשר עם הבעלים של פינת ההאכלה הקרובה.
אגב, באיזו עיר אתה גר?
היות ויש רק סיכוי קטן למצוא מאמצים רצוי שאתה תטפל בהם בינתיים, אם הם כבר אוכלים ויכולים להתקיים ללא הנקה יש סיכוי טוב שישרדו, מצא להם קופסה מרופדת וספק להם מזון ומיים ותוך חודש או חודשיים סיכויי השרידה שלהם יהיו גבוהים מאוד.

כל הכבוד על האיכפתיות.

אגב, אם אתה באיזור בו התופעה הזאת שכיחה הגיע הזמן להתחיל ליצור לחץ ולנדנד לוטרינר העירוני לגבי מבצע עיקור/סירוס סביבתי. הרבה אנשים לא מאמינים שלחץ כזה עוזר אבל מניסיוני זה דווקא כן עובד (אולי בגלל שבנושא הזה אני נודניק נוראי).

LostLander

New member
היי,

אנסה לצלם אותם יותר מאוחר. אני גר בתל אביב, ואני כמובן אמשיך להאכיל אותם ושמתי להם שלל קופסאות, צעצועים ושמיכה עוד שלשום.
מקווה שיהיה בסדר. אנסה לדבר עם העיריה בהמשך

תודה

sashalola

Well-known member
אפשר לנסות להחזיר את האמא שתטפל בגורים

פתח קופסת טונה, מרח בעדינות את גב הגורים במעט שמן, אבל ממש טיפה,
יש מצב שהאמא תבוא בעקבות הריח ותלקק את הגורים ותתחבר אליהם מחדש.
ואז היא תמשיך לטפל בהם עד שיהיו עצמאיים בשטח.
רצוי שתמשיך לתמוך בהאכלת הגורים והאמא.
שווה לנסות.
בהצלחה

LostLander

New member
כוונתך הייתה טובה, אבל זה עשה עכשיו את הכל מורכב יותר :(

ניסיונות למרוח על הגורים טונה עלו בתהו - הם בורחים ממני ומתחבאים.
אז שמתי אוכל רטוב לידם וקראתי לאמא. זה הצליח!
היא באה, הרביצה לגורים, אכלה,
הם ניסו לינוק - היא הרביצה להם שוב, סיימה להם את האוכל, והלכה.
ניסיתי להאכיל אותם פעמיים מאז, וכל פעם שאני בא להאכיל אותם, היא מגיחה משום מקום, מרביצה להם, בולעת להם את כל האוכל והולכת בלי להשאיר להם כלום.
בחיי שברגע הראשון שאני יכול אני דואג שמעקרים אותה, לא מגיע לה להיות אמא

sashalola

Well-known member
מתסכל

קורה שהאמא מפסיקה לטפל בגורים.
במצב שאתה מתאר, מה שאתה יכול לעשות כדי להבטיח את שרידותם של הגורים זה להמשיך להאכיל אותם עד שיהיו בוגרים מספיק לדאוג לעצמם.
זה קורה בגיל שלושה חודשים בערך. אתה מספר שיש פינת האכלה באזור, שזה מעולה. אתה יכול לנסות למשוך אותם לכיוון פינת ההאכלה ולהרגיל אותם לאכול שם בתקווה שיצטרפו לקבוצה ויהפכו לחתולי רחוב עצמאיים.
בינתיים הם ימשיכו להיות תלויים בך.
כל הכבוד לך על המאמצים.

למעלה