מעשה בשלפוחית רגיזה

Meirav Flum

New member
מעשה בשלפוחית רגיזה

אני כותבת כאן מתוך יאוש קל, אולי מפה תבוא הישועה.
יש לי בבית שלושה חתולים בני שנתיים, שני זכרים ונקבה, מאותו שגר. מזה כחודש שאני מוצאת בבית בפינות שונות ומשונות כתמי שתן, כולל על מתקן הכביסה המתקפל ועל שידת הטלויזיה.
בהתחלה כמובן פניתי לוטרינר על מנת לשלול בעיה בריאותית. חשבתי שזה אוניקס, בבדיקה השלפוחית היתה ריקה אז לא ניתן היה לקחת דגימת שתן. הוא קיבל זריקת אנטיביוטיקה ועל מנת לעודד אצלו שתיה בבית נתתי לו מזון רטוב עם תוספת נוזלים שהוא ליקק בשמחה.
לאחר מכן מצאתי את הזכר השני, טיגר, עם שאריות שתן על אחוריו והוא נלקח לבדיקה. בגלל שמדובר בחתול תוקפני והוטרינרית שהגיעה לבדיקה היתה חדשה ולא ידעה איך להתמודד איתו הוא לא עבר בדיקה אלא רק קיבל זריקת אנטיביוטיקה. בבית המשכתי לעקוב אחריו ואף סייעתי בשחרור בלוטות אנליות אחרי שהוא הביע סימני מצוקה בארגז (יללות וחפירה ממושכת).
בין לבין ובעקבות המעקב הצמוד ששמתי עליהם מצאתי שהם סובלים מתולעים והם קיבלו אמפולות נגד תולעים. מאחר והם לא יוצאים מהבית הוטרינר העלה סברה שהעלתי פרעושים הביתה מבחוץ מה שאפשר הדבקה כי הם לא מקבלים טיפול תכוף נגד פרעושים, רק בתחילת העונה ולפי הצורך (אני לא רוצה להציף אותם בחומרים כימים שלא לצורך).
לצערי תופעת השתן בבית ממשיכה, זה קורה בלילה בלבד כך שאני לא יכולה להצביע על החתול המבצע. יש להם פינת צרכים עם שני ארגזים עם חול מתגבש, אני מנקה אותה פעם ביום, הוספתי ארגז בלילה באחת מנקודות ההשתנה החוזרות ליד דלת השרותים, שמתי ארגז גרוד, כריות ומשטחים כמעט בכל פינה בה היה שתן אך החתול פשוט מוצא פינות חדשות.
אני לא יכולה לחשוב על שום גורם סטרס חדש בבית, לא יצאנו לחופשה בחודשים האחרונים, לא הכנסתי שום אומנה שמכניסה את שלושתם לסטרס, יש להם מתקן גרוד, צעצועים מפוזרים בבית, פינת רביצה בשמש ליד החלון, אוכל חופשי ומים נקיים.
אשמח לעצות או המלצות על יועץ התנהגות.

Yukita

Active member
מנהל
מאחר שיש שלושה בבית

ולמרות שנראה שיש לך חשוד עיקרי שגם מילל ובוכה בארגז, יתכן שהפתרון הוא לקחת את כל השלושה ולא לוטרינרית חדשה אלא לוטרינר מנוסה שיידע להתמודד עם העניין.
&nbsp
אםשרות ביניים כדי לאמת או לשלוח קריסטלים בשתן או משהו דומה אצל כל אחד מהשלושה (אבל עדיין לא לדעת מי זה, כנראה) היא לרכוש מהוטרינר ערכת חול מיוידת המיועדת לבדיקות שתן. אולי זה יעזור לשלוח בעיית בריאות, אם כי השמע כרגע שהבעיה אינה התנהגותית אלא בריאותית. אמנם יכול להיות שזה לא בריאותי, אך מה שתיארת, במילים שלך ומזוית הראיה הנוכחית שלך, לא נשמע התנהגותי.

Meirav Flum

New member
הם מטופלים במרפאה הניידת של ד"ר הילה חרפק

לרוב מטפל בהם שגב שמודע למצבם ואני נמצאת בקשר טלפוני רציף מולו. ספציפית אותו יום הגיעה מגוייסת חדשה של המרפאה שממש לא היתה מוכנה לפציינט
.
אשמח לדעת על איזו ערכה מדובר, וגם- איך מבדילים בין החתולים שעשו צרכים בערכה. עלה רעיון של אנטיביוטיקה שצובעת את השתן אבל כבר לא מייצרים אותה במינונים מתאימים לחיות.
לגבי טיגר- מאז שהוא גור הוא מיילל מפעם לפעם בארגז וכבר העלתי את זה בפני הוטרינר אבל עד היום הוא לא ראה סיבה לבדיקה מקיפה, בעיקר כי בדיקה כזו לא יכולה להערך ללא טישטוש והוא רצה להמנע מזה במידת האפשר.
דוקא אוניקס כגור עבר אפיזודה של דלקת בשתן כולל דם בשתן שעבר עם טיפול אנטיביוטי.

Yukita

Active member
מנהל
משהו בסגנון הזה

http://www.kit4cat.com/
&nbsp
יש אצל הוטרינר שלנו במרפאה למכירה במקרה הצורך. זה לא מושלם, אבל לפעמים מאפשר בדיקה בסיסית לפני שמחליטים אם חייבים משהו יותר מקיף שכולל טשטוש.
&nbsp
אלא אם כן תסגרי אחד מהשלושה (טיגר, אולי, כיוון שהוא זה שבוכה בארגז) בחדר נפרד עם החול המיוחד, לא תדעי מי ה"פושע", אך תדעי אם קיימת בעיה או אין.

גורדיאן

New member
יש לי רעיון (קצת מופרע)...

לפני זה אני רוצה לשבח את הגישה שלך שלא להציף את החתולים בכימיקלים שלא לצורך, למעשה מה שעורר אותי למחשבה היה הרצון לחסוך לכל החבורה זריקות אנטיביוטיקה שהם לא צריכים.
הרעיון הוא כזה: קחי סלק, הירק האדום-סגול הזה, בשלי אותו, סחטי אותו, את המיץ תבשלי עוד קצת כדי לרכז אותו, ואז תספיגי בקצת מיץ מרוכז מטעם כמו טונה ותני את זה לאכול לחתול אחד בלבד (אני הייתי מהמר על טייגר). את שאר המיץ את יכולה להקפיא למקרה שתצטרכי לחזור על הבדיקה בחתול אחר.
מספיק מעט מהחומר הזה כדי לצבוע את השתן בצבע בולט מאוד, החסרון הוא שאם הוא ישתין על ספה או שטיח בהיר זה עלול לגרום לכתם, היתרון הוא כמובן שתדעי בדיוק מי השתין והיכן.
אגב סלק לא נכלל ברשימת המזונות המזיקים לחתולים (http://petplanet.co.il/index.php?route=pavblog/blog&id=2) אבל ליתר ביטחון את יכולה לשאול את הוטרינר.

Meirav Flum

New member
יופי של רעיון

ננסה בסופ"ש.
בינתיים נקבע תור נוסף ליום ראשון לבדיקה ככל הנראה בטשטוש. הטשטוש הוא בלתי נמנע כשזה נוגע לטיגר אבל יעזור אם נדע לבטח שזה הוא.

Meirav Flum

New member
הינה מה קרה עם הרעיון שלך

קניתי סלק, בישלתי, טחנתי, צימצמתי, שמתי פינוק בצלחת ועליו קצת מהנוזל וסגרתי את הפושע בחדר. בינתיים במטבח- לידיה עלתה על השיש וכירסמה בסלק הנותר עליו תכננתי לארוחת הערב. אם הפיפי לא יהיה אדום נדע מי זה

Meirav Flum

New member
אוף, לא עבד

או לפחות לא ידוע לי שעבד. כבר יומיים שאין פיפי בשום מקום ואני לא יודעת אם לשמוח או לא. מתלבטת אם לבטל את התור לוטרינר או לתת לו לעשות בדיקה מקיפה לטיגר בגלל אוסף הסימפטומים וההתנהגויות מהזמן האחרון.

גורדיאן

New member
הייתי ממליץ לדחות את התור,

אין טעם לנבוח על העץ/החתול הלא נכון...
האם גם בארגז החול אין סימנים אדומים?
בכל מקרה, היות וכבר ברור שהחומר לא רעיל ולא דוחה חתולים, חזרי על התהליך עם טיגר ובמינון כפול.

Meirav Flum

New member
תודה על הסבלנות

בארגז אני משתמשת בחול מלי שהוא אפור ולא שמתי לב לשינוי צבע. אני תוהה אם לשמור על התור כי טיגר הציג עוד סימפטומים- יללות בזמן עשיית צרכים, ישבן מלוכלך וכד'. הם כבר שבועיים על אוכל יורינרי ובשילוב עם האנטיביוטיקה זה כנראה טיפל בסמפטום אבל לא בגורם. מה שכן- הבית מעולם לא היה נקי יותר

גורדיאן

New member
חשוב מאוד שהחתול יגיע לווטרינר, אבל חשוב עוד יותר

שזה יהיה החתול הנכון.
כמובן יכול להיות ששני חתולים חולים, אבל ככל שיש יותר מידע ממוקד כך הוטרינר יכול לעשות עבודה טובה יותר.

dimitrygo

Active member
מנהל
לדעתי בגלל ההתנהגות של טייגר כן כדאי לקחת אותו לבדיקה

Meirav Flum

New member
התייעצתי עם הוטרינר

הוא הסכים שנמשיך לעקוב בבית ונישאר בקשר טלפוני. בינתיים שלושת החתולים מקבלים אוכל יורינרי ושניים מתוך השלושה קיבלו אנטיביוטיקה בשחרור איטי. אם בחזרה לאוכל רגיל תהינה בעיות או כל דבר יצוץ נוכל תמיד לקבוע תור מחדש. היופי במרפאה בה אני מטופלת הוא שהם תמיד זמינים להתייעצות ולא דוחפים סתם טיפולים וביקורים יקרים.

Meirav Flum

New member
אכן שאלתי ואין בעיה

היום התברר שטעינו, מצאנו שלוליות יבשות בכל מני פינות שלא שמנו לב קודם, אף אחת מהן לא סגולה. לכן עלתה הסברה שאוניקס, הענק השחור והעדין, הוא הפושע ושהבעיה היא אכן התנהגותית. הוטרינר המליץ לנסות מרסס פליוואי שאולי ירגיע את הרוחות בבית ויפסיק את הסימון האובססיבי. באינטרקציה בן השלושה אפשר לזהות הרבה משחקים/ מריבות בין טיגר ללידיה ולפעמים הם מציקים לאוניקס אבל הוא מאד שקט וכנוע ולא נלחם על אף שהוא גדול יותר (מלידיה לפחות, טיגר השמין לאחרונה). לכן הוטרינר סבור שאוניקס חש מאוים, נמנע מהארגז ומסמן את הבית. כעת ממתינה להמלצה על יועץ התנהגות לחתולים. מחר אני אקנה עוד סלק ונעבור לאוניקס לאשש את הסברה.

גורדיאן

New member
נקודה חשובה:

ייחוס השלוליות לאוניקס הגיוני רק אם השתן של האחרים אכן נצבע, מה שאפשר לראות בארגז החול.
ממליץ על מינון גדול יותר, לא חשוב מיהו הנבדק, כדי להיות בטוח.

Yukita

Active member
מנהל
לדעתי

את ממהרת מדי לכיוון של בעיות התנהגות.
&nbsp
גם בפוסט המקורי שלך, שפתח את השרשור, ביקשת המלצות ליועץ התנהגות חתולים למרות שנראה מתיאורך את המצב שמדובר בבעיה בריאותית.
&nbsp
לא משנה מי החתול שממנו מתחילה הבעיה, צריך קודם כל ולפני כל פניה ליועץ התנהגות לשלול בעיה רפואית. העובדה שמדובר בחתול שלא חלה קודם לא אומרת שלא יכול להיות שהוא כעת סובל מדלקת בדרכי השתן (או משהו אחר).
&nbsp
לדעתי כרגע אין לך עדיין את הסיבה לפנות ליועץ התנהגות, צריך קודם לאתר מי זה וצריך גם לבדוק אותו רפואית - ולא משנה אם מדובר באוניקס, לידיה או טיגר. משחקים ושאר עניינים ממש לא מעידים על בעיה התנהגותית, אפילו הצקות (עד למידה מסוימת) לא מעידות על שום בעיה. כבר כתבה יועצת ההתנהגות יעל צפריר בספרה לפני שנים רבות שברוב המקרים שהוזעקה אליהם, התברר שהבעלים השליכו על החתולים כל מיני בעיות פסיכולוגיות ותרחישים לא-קיימים. אין פירוש הדבר שלא קורה אצלכם כלום, ואולי בסופו של דבר זה כן התנהגותי, אבל עדיין צריך בראש ובראשונה לא לבנות מגדלים באוויר אלא לבסס על הוכחות את ההשערה שלא מדובר בבעיה בריאותית.
&nbsp
יועצות התנהגות יש כמה וכמה. אורלי זכאי, מרתה אסטרקין, יעל צפריר, איילה נאור... אבל קודם כל - לשלול בעיה בריאותית.

Meirav Flum

New member
אבל זו לא אני שקופצת לאבחון בעיה התנהגותית

הוטרינר מההתחלה אמר שהוא חושב שזה התנהגותי ואני זו שלחצה לבדיקה ואבחון רפואי כי לא יתכן שיום בהיר אחד חתול מתחיל לעשות פיפי מחוץ לארגז. הוטרינר בדק את אוניקס ולא מצא בעיה בשלפוחית ואף נתן אנטיביוטיקה בשחרור איטי. כשזה המשיך הגיעה וטרינרית חדשה בניידת ונתנה אנטיביוטיקה לטיגר מבלי לבדוק אותו כי היה אלים והיא לא היתה מוכנה להתמודדות. קבענו תור לבדיקה בטשטוש אך הוטרינר רצה דוקא להמנע מזה ולנסות טיפול התנהגותי. אני דואגת לחתולים שלי, מותשת מהנקיונות התמידיים והריח בבית ומאד רוצה להקל עליהם אבל מוצאת עצמי קרועה בין המלצות הוטרינר והמלצות הפורום אליו פניתי לקבל קצת חוכמת המונים ולודא שאני לא מפספסת כלום.
חיצונית לא מצאנו שום תסמין- אין רגישות באיזור השלפוחית והם לא מתלוננים למגע. אין דם ואין החמרה במצב. הוטרינר אמר שאם יש דלקת היא או מחמירה מאד מהר, או עוברת, לא נשארת סטטית לאורך כלכך הרבה זמן. לחתולים אין חום, הם אוכלים ושותים כרגיל, הם עירניים ופעילים. כבר עברנו מחלות כך שאני מזהה את השינוי בהתנהגות והפעם אין את זה. אני איתם בבית רוב היום ועוקבת מקרוב, ראיתי את שלושתם משתמשים בארגז, הפיפי נעשה תמיד בלילה כשאנחנו לא בסביבה. טיגר במיוחד כבר עבר טראומה עם סיפור ההקאות (פרסמתי בפורום בעבר) וגם שם נלחמתי שיקבל טיפול ובסוף הוא התגבר לבד. מאז הוא יותר חשדן, תוקפני לזרים ואם ביקור אצל הוטרינר היה קשה לפני היום הוא פי כמה. פיתרון אפשרי שאני חושבת עליו זה פשוט לקחת אותם לביקור אצל וטרינר אחר להתייעצות, לספר את השתלשלות הדברים ולראות לאיזו מסקנה הוא מגיע...

למעלה