מעשה טוב הוא לא פרויקט גדול

מעשה טוב הוא לא פרויקט גדול

היום הוא יום המעשים הטובים המתקיים מזה שבע שנים בישראל
.
ביום זה אנשים מכל רחבי הארץ מתנדבים ונותנים מעצמם עבור הקהילה.

הפרויקט של עידן רייכל ועידן בפרט נענים לא מעט פעמים לבקשות עזרה שונות- הופעות בהתנדבות, ביקור ועידוד מאושפזים
בבתי חולים שונים ועוד...
עידן מלווה כבר במשך עשור את שבט צופי שב"א בו פעילים נערים ונערות ממוצא אתיופי כחלק ממסגרת תנועת "הצופים".
בתחילת השבוע הופיע עידן באירוע עשור לקיומו ואף עודד ותמך בלהקת
צופי שב"א לפני עלייתם לבמה.
(תודה ל"צופים בפייסבוק" על התמונה).

בדצמבר האחרון כשחברי הפרויקט היו במסע הופעות בהודו, הם החליטו באופן ספונטני להופיע בפני ילדים יתומים מהודו ונתנו להם רגע של שמחה, רגע בו יכלו לשכוח את הכאב הפרטי שלהם ופשוט להנות.

יום המעשים הטובים הוא יום מבורך ואיכותי שוודאי יעזור לאוכלוסיות רבות ויעזור גם לנו להיות אנשים טובים יותר אבל... האם הכל יסתכם ביום אחד

צפו בסרטון יפהפה המתמצת את העזרה הקטנטנה אותה כל אחד מאיתנו יכול לתת בכל רגע.
לא מזמן פרסמה נערונת ידיעה מעיתון "ידיעות אחרונות" על עזרה קטנטנה אך משמעותית של עידן.

האם התנדבתם פעם במסגרת בית הספר, תנועת הנוער, העבודה או מיוזמתכם

האם זכורה לכם עזרה קטנטנה שקיבלתם או הענקתם למישהו שאינכם מכירים

mbauman

New member
פשוט מקסים לראות את עידן והפרויקט מתנדבים !

ותורמים לקהילה :)
ואני כבר שנה שנייה הדרכה הצופים שהיא ממלאה ומספקת אותי מאוד.
וגם התנדבתי שנה אצל משפחה אתיופית ועזרתי לילדים בשיעורי בית מאוד נהניתי :) וגם כרגע אני עוזרת לבת דודה שלי שעברה לעיר שלי להשלים את החומר הלימודי ולהשתפר.
ויש הרבה מקרים קטנים שאני מבקשת עזרה או אחרים מבקשים ממני וזה כבר חלק מהיום יום אז כבר לא שמים לב :)

מעשים טובים כל הזמן

נכון יפה לראות שהפרויקט מתנדב וממש מחמם הלב. אבל גם נכון שמעשים טובים צריך לעשות כל הזמן ולא רק ביום שהוכרז כיום מעשים טובים.
אך לדעתי הפרויקט גם כשהוא לא מתנדב במלוא המילה כן עוסק במעשים טובים כל הזמן. אני חושבת שכל מי שהיה בהופעות של הפרויקט יוצא מחוזק ושמח יותר. אני זוכרת את עצמי אחרי שציפיתי בפעם הראשונה בהופעה של הפרויקט לפני שלוש שנים. את האנרגיה. השמחה האמיתית. הלב שנפתח... בהחלט שיצאתי משם שונה ממה שהייתי לפני. ולטובה... אני יודעת שהרבה דברים שאני עושה בכל מיני תחותים בחיים שלי -כולל דווקא התנדבות- באים במידה מסוימת בגלל דחיפה שאני מקבלת משירים כמו ''חלומות של אחרים'' או ''שאריות של החיים''... ואני בטוחה שאני לא היחידה.
אז ככה. לכל אחד מאתנו יש השפעה על מישהו אחר. שנהיה תמיד צינור רק לטוב.

אגב תודה על הקישור לסרטון המרגש. והנה עוד קישור לעוד סרטון מאותו סוג.
http://www.youtube.com/watch?v=nwAYpLVyeFU

שיהיה לך יום מלא במעשים טובים!!!

נערה162

New member
חשוב מאוד

במיוחד כאנשים ידועים שהם דואגים לעשות דברים טובים לזולת.
אני חושבת שיש חשיבות ליום הזה, אך זה לא מספיק.. התקווה שלי היא שבעקבות היום הזה אנשים ימצאו מקומות ודברים טובים שהם ימשיכו לעשות לאורך זמן ולא רק יום אחד בשנה..

לתת ולא רק לקבל :)

למזלי לפני שנה הייתי חלק מתנועת נוער "אחריי " ובלי קשר ליום המעשים הטובים תמיד היו דואגים לחלחל בנו את אהבה ועזרת הזולת.
ביום המעשים הטובים הלכנו לצבוע מקלטים שבהם מתקיימות תנועות נוער אחרות והפכנו את המקום לצבעוני ויפה בכמה שעות!:) בהחלט חוויה מעצימה לתת ולא רק לקבל :)

למעלה