מעשה מרמה........

מעשה מרמה........

הייתי רוצה חוות דעת מקצועית לגבי נושא מסויים. למרות שזה יכול להראות כמו משהו קטנוני, יש כאן איזושהי עבירה על החוק והייתי רוצה לדעת אם צריך לפנות לבית משפט או שאפשר לגשת למשטרה ולהגיש תלונה נגד אותו אדם. מדובר בבעל חניון, שדורש תשלום לא רק עבור חנייה בשטחו, אלא גם על מעבר בתחום החניון. הדבר טוב ויפה, חוץ מהעובדה שמי שנכנס לחניון לא מודע לעובדה שהוא צריך לשלם עבור המעבר, וברגע שהוא נכנס, הוא מחויב לשלם כי יש רק יציאה אחת מאותו חניון. הדבר המרגיז יותר הוא שבעל החניון תלה שלט בכניסה לחניון המודיע על חיוב תשלום בגין מעבר, אך אותו שלט לא נראה לעין אלא מכיוון רחוב אחד בלבד. כלומר מי שמגיע מרחוב אחר אינו יכול לראות את אותו השלט (מה גם שהוא מוסתר וקטן) השאלה אם אין כאן מעשה מרמה של בעל החניון שכביכול משאיר פרצה לגנב ואח"כ גובה תשלום. משיחה אתמול עם הפקיד במקום עולה שהדבר כבר קרה בעבר ואני לא הראשון שנפל בפח. אודה לכם מאוד אם תוכלו לייעץ לי על דרכי פעולה.

igalgolan

New member
מתי קיים חוזה

ישנם מקרים רבים בהם נעשה קיבול של חוזה בהתנהגות. אין ספק שכאשר אדם מחנה את רכבו בחניון מסומן רואים אותו כמי שהסכים לחוזה לפיו ישלם את הנדרש. במקרה המתואר בעל השטח כאילו אומר "מי שעובר בשטח חייב לשלם, מי שעובר חזקה שיודע שיצטרך לשלם ואף מסכים לכך". במקרה של אדם העובר במקום ואינו חושב שהסכים לשלם, הברירה בידו לא לשלם. לכל היותר יכול בעל החניון לתבוע את הכסף עבור המעבר (בהנחה שבית המשפט באמת ישתכנע שקיים חוזה בין הצדדים). לא ברור מדוע בכלל שילמת, אך ברור שלאחר ששילמת מצבך המשפטי גרוע יותר (בגלל הכלל "המוציא מחברו עליו הראיה"). לאור האמור בודאי תבין שאין כאן מרמה, לכל היותר התנהגות עיסקית לא אתית (אך כאלו הן הרוב). יגאל גולן

הייתי חייב לשלם......

לא יכולתי להוציא את הרכב מהחניון בלי לשלם. אפשר לומר שבעל החניון דרש כופר עבור שחרור הרכב שלי מהחניון שלי... לא הייתה לי כל ברירה, כיוון שהפקיד במקום לא הסכים לתת לי לצאת מהחניון ללא תשלום. כמו שאמרתי, לא ידעתי כלל שקיים חוזה עד שלא ביקשתי לצאת מאותו חניון.

השאלה היא

מדוע צריך להיכנס לאותו חניון. אני הייתי משתמש בכביש אחר ולא עובר דרך אותו חניון. כמו הדיון שהיה על פניית פרסה גם כאשר החץ מורה ישר קדימה - הייתי נוסע עוד שני רחובות ופונה שם. האם הפסד הדלק אינו פחות מההפסד הכרוך בהתעסקות בעניין?

פריזB

New member
מסויימות

מאידך, ניתן לטעון כי מדובר בחוסר במסויימות. כמו כן ניתן לפנות (כתמיד) לחוסר ת"ל בקיום ובכריתה - שכן מדובר פה במקרה ברור של חת"ל

חוסר הברירה הוא יותר מאשר לא אתי...

ה"חוזה" נכפה עליי! וזאת משום שברגע שכבר נכנסתי לאותו חניון, לא יכולתי לצאת ממנו אלא באמצעות תשלום, אותו תשלום שאם הייתי יודע על קיומו, לא הייתי נכנס ל"עסקה" הזאת מלכתחילה. אינני תושב העיר, ואינני מכיר את הרחובות הפנימיים שבה. אותו חניון חוצץ בין שני רחובות ראשיים והנחתי שאפשר לעבור בחניון לצידו השני של הרחוב. לא תכננתי לחנות במקום אלא רק לעבור בו. אם השלט על חיוב תשלום בגין מעבר היה מוצב כראוי ונראה מכל הכיוונים, לא הייתי נכנס לחניון ומחפש דרך אחרת לחזור לרחוב הראשי. לי יש הרגשה שהשלט הוצב בכוונה כדי "לסתום פיות" ולמנוע וויכוחים. לפי ההגיון הבריא נעשה כאן מעשה מרמה, אבל לא באתי להתלונן או לבקש עצה, אני זקוק לחוות דעת מקצועית. האם החוק יכול לעזור לי במקרה זה ולמנוע תופעות דומות בעתיד?

ציפי ג

New member
ומה עם רברס? ../images/Emo73.gif

אני מבינה את התסכול שלך. נכנסת לחניון, בלי לדעת שעל עצם ההצצה בו תחויב בתשלום. חויבת. עכשיו אתה שואל מה לעשות? אם בכניסה מהכיוון שהגעת לא היה שלט, אז אתה פטור מהתשלום. שלמת? אתה יכול לכתוב להם מכתב כועס ולאיים עליהם בתביעה יצוגית. אולי הם יחזירו לך את הכסף.

זה גם מה שאני חשבתי לעשות....

השאלה היא האם יש בסיס חוקי לתביעה, או שזה עוד מקרה של אזרח מתוסכל שפונה לבית משפט כי "אין עם מי לדבר"

igalgolan

New member
לא ברור

הסיטואציה לא ברורה. הגעת לעמדת היציאה, ביקשו תשלום, במקום לסרב לשלם ולקרוא לשוטר, או להמתין עד שיווצר פקק שיכריח את השומר לתת לך לעבור, השתפנת, שילמת ועכשיו אתה מחפש מה לעשות? לא היית חייב לשלם, פשוט לא רצית לעשות סקנדל במקום ובזמן הנכון. עכשיו מאוחר מדי, מחלב שנשפך לא עושים גבינה. יגאל גולן

ז"א זאת הדרך לדעתך???

אולי פשוט הייתי צריך להוציא סכין או אקדח ולאיים על השומר שיפתח לי את השער אם חייו יקרים לו. תסלח לי אבל אני עדיין חושב שאנחנו חיים באיזושהי תרבות, ואולי אני פשוט צריך לחזור למקום ולשדוד מהביתן את הכסף שלי בחזרה. לדעתי הפגיעה הייתה בי, ואני לא מתעצבן ולא עושה סקנדל - אני מנצל את החוק לטובתי - ואני מבטיח לך שהבן אדם ישלם - גם דרך הכיס וגם בעצבים.

Pini1

New member
חתול פרוס , נפלת הפוך במקרה הזה

גם אני לצערך מסכים עם יגאל. אני במקומך הייתי עומד במקום מדומם את הרכב ולא זז!! עושה פקק אימים במקום , ומצפה שהשומר ילחץ וישחררני או לחילופין יזמין שוטר לבדוק On Line את הסוגיה. מה עשית? היית בסדר , שילמת החרשת ונסעת , אז על מה אתה מלין כעת? על זה שיצאת פראייר אם יורשה לי להקצין? אם אתה חושב שראוי להתעסק עם זה עוד בנוסף להתפלפלות בפורומינו היקר - אתה מוזמן. זהו זמנך מרצך וכספך. אני מסופק אם יחזירו לך כסף. בכל אופן בהצלחה וחג שמח לך ולמשפחתך, פיני

למעלה