מעשה שהחריב את עולמי

מעשה שהחריב את עולמי

שלום ובוקר טוב

אני נכה 75 אחוז על בסיס נפשי בעיקר,ומשתתפת דרך קבע כשנתיים בפורום מסויים ברשת האינטרנט
לפני מספר חודשים ביקרתי בדירתה של חברת פורום אחרת ובין היתר,סיפרתי לה על מצבי הכלכלי וגם על עובדת היותי מקבלת קצבת נכות

לתדהמתי-בעקבות וויכוח חריף שהתגלע בינינו ברשת,היא חשפה את עובדת היותי נכה תוך רמיזה שמדובר בנכות נפשית ולא פיזית,וכן כי אני חיה מקצבת נכות
מאותו רגע חרב עלי עולמי והגברתי את השימוש בתרופות מסוימות שאני נוטלת,ולאחר מספר ימים הלכתי לרופא המטפל שלי כדי להתייעץ איתו כיוון שנטלתי כמות
גדולה של תרופות הרגעה,מה שעדיין קורה למרות שעברו מאז שבועיים.בנוסף למתח הנפשי שממנו אני סובלת גם כך,חלה ירידה במצב רוחי ובתאבון למזון
לא היתה לי אפילו אפשרות לבקש להוריד את ההודעה על ידי מנהלת הפורום כיוון שהיא חסמה את שנינו לפרק זמן של כחודש ימים
אני מוכרת באתר גם בשמי המלא ולא רק בכינוי שלי,והתכוונתי בין היתר להתקדם באמצעות קשרים עם חלק מהחברים באתר והפרסום הסב לי נזק רב

1.ברצוני לשאול על איזה עבירה מדובר,והאם העבירה היא אזרחית או עבירה פלילית ?
2.מה הסכום אשר במדינתינו ניתן לתבוע במקרה שכזה ?
אדגיש כי מעולם ,למרות השתתפותי הפעילה-לא אזכרתי אפילו ברמז את עובדת היותי נכה-מחשש לפרשנות לא נכונה מצד אחרים-וגם מסוג של בושה
כמו כן אינני יכולה כרגע לפעול,כיוון שמצבי המנטלי קשה,אך עם הזמן אני מתכוונת לתבוע את עלבוני ואת הנזק הרב שנגרם לי ושהחריב את עולמי

אודה על מתן תשובות לשאלות שלי

בברכת עצמאות שמח,שעבורי עצוב מאד
אסתי

תשובות

1. מה שאת מתארת, מהווה לכאורה פגיעה בפרטיות, לפי סע'י 2 לחוק הגנת הפרטיות, התשמ"א - 1981, שהנה גם עוולה אזרחית ובנסיבות מסויימות, יכולה להוות גם עבירה פלילית ("עבירה אזרחית" זה אולי מונח שקיים בשפת הרחוב, לא בעולם המשפט). מודגש שאינני קובע שבמקרה שאת מתארת נעברה עבירה (פלילית) או נעשתה עוולה (אזרחית), אני רק מציין שלפי דברייך ומבלי לשמוע את גרסת הצד השני, יתכן שזה המצב.
2. בתביעות של פגיעה בפרטיות, ישנם שני סוגים של פיצוי. פיצוי על נזק, שהוא פיצוי שמשקף את השווי הכספי של נזקייך, ופיצוי ללא הוכחת נזק, שהוא עד 50,000 ש"ח (לפי מדד מאי 2007). ניתן לתבוע כל סכום שרוצים, רק צריך לזכור שבמסלול של תביעה עם הוכחת נזק, את הנזק גם צריך להוכיח, לא רק לתבוע ושלא כל מה שתובעים גם נפסק לנו. וג ם חשוב לזכור ש,אין ארוחות חינם" ושכשתובעים, צריך לשלם אגרת משפט שהיא פונקציה של מה שתובעים, אז ככל שתובעים יותר כסף, צריכים לשלם אגרת משפט יותר גבוהה. האגרה היא 2.5% מסכום התביעה, וזה משתלם בשני תשלומים. אחד לפני הגשת התביעה והשני לפני קביעת התיק להוכחות. כמובן שיש מקרים שמקבלים פטור מאגרה ואם את נכה בשעור כל כך גבוהה ואין לך הכנסות ונכסים, יש לך סיכוי לקבל פטור מאגרה.
3. אין לך זמן בלתי מוגבל לעניין הזה, ההתיישנות לגבי פגיעה בפרטיות היא שנתיים. מומלץ כי תפני ליעוץ משפטי פרטני אצל עו"ד בהקדם המירבי על מנת שעו"ד יבדוק את הראיות ויתחיל לבנות את התיק, שכן הכנת התביעה דורשת זמן. מה שלא מכינים היום, יתכן שמחר לא יהיה קיים ולא יהיה ניתן בנות או לשקם או לשחזר.

תודה רבה עוה'ד זיסו

תודה רבה לך עורך דין זיסו למידע החיוני,אני אגש לקבלת סיוע כיוון שהוא מגיע לי מתוקף הנסיבות.

האם אתה עובד מול הסיוע המשפטי ע'מ שאוכל לבקש שאשלח אליך לצורך ייצוג ?
באיזה בית משפט מנהלים תביעה מסוג כזה ? שלום-או מחוזי ?
במידה ויתברר כי העבירה פלילית-האם מומלץ לפנות ולהתלונן במשטרה ?

תודה רבה לך לתשובות מראש-ושבוע טוב
אסתי

1. אין לי שום קשר לסיוע המשפטי.
2. הסמכות העניינית של תביעה כזאת נקבעת לפי סכום התביעה. (מתחת ל 2.5 מיליון שקל לשלום, מעל אותו סכום, למחוזי.
3. כאשר אדם סבור שהוא קרבן לעבירה, תמיד רצוי שיגיש תלונה למשטרה. הבעיה היא שלמשטרה יש מדיניות משלה והיא אינה ממהרת (בלשון המעטה) לפתוח תיקי חקירות בעניינים שלדעתה, יש למתלונן אפשרות לקבל סעד בהליכים אזרחיים. אם הייתי חושב שבמשטרה יתייחסו לתלונתך, הייתי ממליץ לך להגיש תלונה. היות ולדעתי הסיכויים שיעשו משהו עם התלונה שלך, לא יכול להמליץ. זו החלטתך כמובן, זכותך לגשת לתחנת המשטרה הקרובה למקום מגורייך ולנסות להגיש תלונה. לדעתי, רוב הסיכויים שהשוטר שישמע אותך יגיד לך שאת יכולה לטפל בעניין בהליכים אזרחיים ולכן לא ירשום תלונה. אבל תמיד יכולות להיות הפתעות.

שאלה אחרונה

רציתי לשאול האם זוהי נורמה קולקטיבית של משטרת ישראל-או שהם מחוייבים לפעול ע'פ חוק?
במידה וע'פ החוק הם מחויבים לקבל תלונה-אני אמצא את הדרך להלין על כך אפילו אצל המפכל\מח'ש\או כל מי שאוכל לפנות אליו
בצינורות המקובלים-אפילו אצל רמ'ח חקירות ..

הסיבה לחשיבות העניין מבחינתי: פתיחת תיק פלילי ע'פ חוק למי שהחריב את עולמי

תודה לך
אסתי

משטרת ישראל

אין חוק המחייב את המשטרה לפתוח תיק או לנהל חקירה. המשטרה חייבת לפעול עפ"י החוק, במובן זה שאסור לה וכמובן למרכיביה לחרוגם מסמכויותיהם.
יש בתפוז פורום משפט פלילי. בפורום זה אנו עוסקים בעיקר בדיני אינטרנט, בדיני קניין רוחני ובדיני היי-טק, שאלתך האחרונה היא בתחום המשפט הפלילי והמנהלי, לכן אני מציע לך לנסות להמשיך את הבירור לגבי קיום חובות המשטרה כלפי המתלוננים בפורום משפט פלילי.

למעלה