מעשה שהיה וכך היה.

מצב
הנושא נעול.

mesuga

New member
מעשה שהיה וכך היה.

מעשה שהיה וכך היה.
הייתה לי תאונת עבודה. המעסיק מסרב לחתום על טופס 250 מהחשש שאני אתבע אותו (השד יודע למה אבל אחרי מה שהוא גורם לי לעבור בגלל זה - מגיע לו עכשיו אם אני באמת אעשה את זה). התיק נמצא בחקירה של הבט"ל כבר יותר משנה אבל השביתות... והבירוקרטיה לא עוזרת. ביה"ח פתח נגדי הוצל"פ והתיק עדיין נמצא בחקירה. יש לי אישור על כך הגשתי בקשה על דעת עצמי על עיכוב הליכים בעקבות כך וההחלטה תלויה ברשם. מאיפה ממשיכים מכאן?

את יכולה להגיש תביעה נגד המל"ל.

מעשה שהיה וכך היה.
הייתה לי תאונת עבודה. המעסיק מסרב לחתום על טופס 250 מהחשש שאני אתבע אותו (השד יודע למה אבל אחרי מה שהוא גורם לי לעבור בגלל זה - מגיע לו עכשיו אם אני באמת אעשה את זה). התיק נמצא בחקירה של הבט"ל כבר יותר משנה אבל השביתות... והבירוקרטיה לא עוזרת. ביה"ח פתח נגדי הוצל"פ והתיק עדיין נמצא בחקירה. יש לי אישור על כך הגשתי בקשה על דעת עצמי על עיכוב הליכים בעקבות כך וההחלטה תלויה ברשם. מאיפה ממשיכים מכאן?
אחרי שעברו 30 ימים בלי שהמל"ל אישר את התביעה שהגשת לו - זכותך להגיש תביעה נגד המל"ל בביה"ד לעבודה. ייתכן שתביעה זו תזרז את המל"ל כדי שכבר יחליטו בתביעה.

שיר ורד

New member
אולי כדאי לצרף לתביעה את המעסיק

אחרי שעברו 30 ימים בלי שהמל"ל אישר את התביעה שהגשת לו - זכותך להגיש תביעה נגד המל"ל בביה"ד לעבודה. ייתכן שתביעה זו תזרז את המל"ל כדי שכבר יחליטו בתביעה.
אולי כדאי לצרף לתביעה את המעסיק
אם הוא כל כך פוחד מתביעות, אולי זה יביא אותו למלא את הטופס ולפטור בכך את כל הבעיות. לחילופין , אם בקשת עיכוב ההליכים תדחה, תצטרכי לשלם לבית החולים ולהגיש תביעה לשיפוי נגד המעסיק והביטוח הלאומי.

mesuga

New member
מה זה מל"ל?

מה זה מל"ל?
ואיך אני מגישה תביעה? כמה זה יעלה לי? אני צריכה עו"ד? בד"כ כמה זמן המשכת חקירה בבט"ל? - הפקידות במחלקה אמרו לי שהם אינם מוגבלים מהבחינה הזו. עו"ד ייעצה לי להגיע להסדר עם ביה"ח ולהתחנן שיוותרו לי על הריבית על סמך כך שאטען שאם הייתי מוותרת על הבירוקרטיה ומבקשת ט' 17 בזמן לא הייתי מגיעה למצב הזה עד כמה היא שווה את הגרוש ששלמתי לה? ואם אשלם את החשבון האם הבט"ל יחזיר את הכסף?

שיר ורד

New member
מל"ל = המוסד לביטוח לאומי

מה זה מל"ל?
ואיך אני מגישה תביעה? כמה זה יעלה לי? אני צריכה עו"ד? בד"כ כמה זמן המשכת חקירה בבט"ל? - הפקידות במחלקה אמרו לי שהם אינם מוגבלים מהבחינה הזו. עו"ד ייעצה לי להגיע להסדר עם ביה"ח ולהתחנן שיוותרו לי על הריבית על סמך כך שאטען שאם הייתי מוותרת על הבירוקרטיה ומבקשת ט' 17 בזמן לא הייתי מגיעה למצב הזה עד כמה היא שווה את הגרוש ששלמתי לה? ואם אשלם את החשבון האם הבט"ל יחזיר את הכסף?
מאחר ומדובר בתביחעה בקשר לתאונת עבודה, התביעה צריכה להיות מוגשת בבית הדין לעבודה. בית החולים איננו צד לדיונים בינך ובין המעסיק והמל"ל, והוא יכול ורשאי לתבוע אותך בבית משפט רגיל (או תביעות קטנות). אם תוגש תביעה כזו, תצאי כנראה חייבת במשפט ותצטרכי לשלם גם הוצאות משפט של בית החולים, לכן, הגעה להסדר מול בית החולים תחסוך לך טרחה והוצאות נוספות. לאחר תשתלמי תשמרי את הקבלות . תצטרכי לצרף אותן לכתב התביעה שלך כנגד המל"ל, ולדרוש את החזר התשלומים ששלמת לביתת החולים.

mesuga

New member
לאחר שהפעלתי לחץ לקבלת תשובה

מאחר ומדובר בתביחעה בקשר לתאונת עבודה, התביעה צריכה להיות מוגשת בבית הדין לעבודה. בית החולים איננו צד לדיונים בינך ובין המעסיק והמל"ל, והוא יכול ורשאי לתבוע אותך בבית משפט רגיל (או תביעות קטנות). אם תוגש תביעה כזו, תצאי כנראה חייבת במשפט ותצטרכי לשלם גם הוצאות משפט של בית החולים, לכן, הגעה להסדר מול בית החולים תחסוך לך טרחה והוצאות נוספות. לאחר תשתלמי תשמרי את הקבלות . תצטרכי לצרף אותן לכתב התביעה שלך כנגד המל"ל, ולדרוש את החזר התשלומים ששלמת לביתת החולים.
לאחר שהפעלתי לחץ לקבלת תשובה
לאחר יותר משנה של חקירה הבט"ל דחו את התביעה שלי לתאונת עבודה - משום מה הם הגיעו למסקנה שהגשתי תביעה על דלקת בדרכי השתן כשלמעשה הגשתי תביעה על מכת שמש, כלומר התייבשות (עבדתי בשטח ביום חמסין ללא גישה למקור שתיה כלשהו) בסוף היום כשעצרתי ברמזור פתחתי את הדלת של הנהג ולא הפסקתי להקיא בנוסף היה לי 38.5 חום וצריבה במתן השתן (דלקת בדרכי השתן - סמפטום להתייבשות) והייתי על סף התעלפות! כל הנקודות האלו הוצגו במסמכים הרפואיים מביה"ח שהגשתי בחקירה ועובדה שקיבלתי בביח"הח 2 אינפוזיות - טיפול ראשוני להתייבשות ולא לדלקת (למה מה קרה? בשביל דלקת בדרכי השתן לרוץ לביה"ח!!!) אבל מסיבה זו או אחרת התביעה נדחתה כי מבחינת הבט"ל הדלקת אינה מוכרת כמחלת עבודה! לא אכפת לי שלא יכירו בדלקת כמחלה אבל במקרה הספציפי הנ"ל זה היה אחד הסמפטומים לתאונת התייבשות במהלך העבודה שאילצה אותי להגיע לבי"הח ובעקבות כך להגיש תביעת תשלום לבט"ל! מה עושים עכשיו? להגיש תביעה לבית הדין האזורי לעבודה? אפשר להגיש תביעה חדשה לבט"ל עם הבהרה בנושא? הרי בעקרון הם הגיעו למסקנות מוטעות כיוון שלא הגשתי תביעה למחלת עבודה בעקבות הדלקת אלא לתאונה (התייבשות אינה נגרמה על ידי וירוס או חיידק אלא על ידי מכת חום ומחסור בנוזלים ופעילות גופנית מוגברת - תנאים אלו יצרו את ההתיבשות והביאו אותי לביה"ח ויצרו בנוסף עליה בחום וגרמו לדלקת!)

מצב
הנושא נעול.
למעלה