מעשה שהיה...

Titanium

New member
מעשה שהיה...

הבוקר אני רוכב לעבודה, בין טורי הפחיות. לפני עוד רוכב קטנוע + מורכבת. אנחנו מגיעים לקטע צר במיוחד, ואני מחליט לוותר ונעצר. הרוכב שלפני מחליט להתעקש (בהנחה שמדובר ביצור חושב כמובן) נדחף בין שתי מכוניות ומצליח להשתחל תוך כדי זה שהוא מקפל למזדה משמאל את המראה ב 90 מעלות. לפי התגובות של הנהג זה מאוד לא מצא חן בעיניו ובצדק. אחרי שנייה של מחשבה התקרבתי אל המכונית ויישרתי חזרה את המראה למקום. בבת אחת הנהג נרגע, והודה לי במחוות יד. אח"כ הוא בדק במראה השנייה ואז זז קצת הצידה כדי לפנות לי מעבר. החזרתי לו תודה והמשכתי ברכיבה. רוב הסיכויים שהנהג הזה היה מגיע לעבודה היום עצבני ומלא מחשבות נקם. בטוח שעכשיו הוא פחות חושב ש"צריך להוריד את כל האופנוענים מהכביש". מה הנקודה שלי? ישנה גישה בקרב רוכבי הדו"ג, אשר לצערי נפוצה בקרב יושבי הפורום הסמוך או לפחות בקרב נותני הטון שם. הגישה הזו גורסת ש: 1. לא ניתן לשפר את תדמית האופנוענות. 2. התדמית כ"כ בזבל שממילא לא ניתן להזיק לה. 3. לכן אני יכול לרכב ולהתנהג בבהמתיות או אלימות כראות עיני. 4. לא רק שזה מוצדק זה אפילו רצוי כי זה נוקם קצת "בהם" (נהגי המכוניות). הגישה הזו, המלווה בססמאות מתלהמות בסגנון "נמאס להתנצל", היא הדבר הכי ילדותי ומטומטם שנתקלתי בו מזה הרבה זמן. נכון שהאופנוען תמיד יהיה בעמדת נחיתות מבחינת האהדה הציבורית, אך זה ממש לא נכון שלמעשי אין השפעה מצטברת על היחס של הכלל. במלחמה נגד החברה הישראלית יפסיד הצד החלש, במקרה זה רוכבי הדו"ג (ולמעשה הוא מפסיד כל הזמן). מעניין אותי לקרוא מה דעתכם. אני לא מפרסם הודעה זאת בפורום אופנועים כי את הטון הכללי הדוחה שם בנושא זה אני מכיר. (לא שממש איכפת לי, אבל תגובות בסגנון "כנס-לי-לתחת" לא נחשבות דיון בעיני).

micmuk

New member
קבל ח"ח

חושבת בדיוק כמוך!! אבל יש לי עוד משהו להגיד. בתור אחת שנוסעת כבר מספיק זמן על קטנועים אני מכירה היטב את נהגי הרכב המעצבנים שלפעמים ממש בא להוריד להם איזה מראה או משהו בסגנון... אתם בטח יודעים על מה אני מדברת כאלה שעוד שניה מעיפים אתכם מהמסלול תוך כדי מאמץ להביא אתכם לעולם הבא במהירות האפשרית וכדומה... אין ספק שמקרים כאלה (לפחות אצלי) אם הם ממש מוגזמים גורמים לי להתעלל בנהג הטיפש, לדוגמא - להגיע למקום שבו אין מצב לעיקפות ואז ליסוע 20 קמ"ש, ברור שהוא מצפצף, מהבהב באורות גבוהים וכו', מבחינתי שיחנק! אבל בואו נודה על האמת, זה לא המצב האידיאלי לא לנהג הרכב ובטח לא לנו נהגי הקטנועים, האיום הכי ממשי שלנו הוא העצבים (ככה אני חושבת). ולכן - כשאני נוסעת ברכב (גם זה לא מעט) אני מתחשבת ברוכבי הדו"ג (הרי אני יודעת מה זה) ואם יש טור ארוך של מכוניות לפני רמזור אני לא חותכת נתיב וחוסמת אותו בצורה כזו שדו"ג לא יכול לעבור. ואם למישהו קצת קשה לעבור בין המכוניות כי צפוף אז אני מזיזה קצת את הרכב שיהיה לו נוח (אה, וגם מחייכת...) וכל זה משתי סיבות: 1) אני מכירה את זה על בשרי - אם אני רוכבת. 2) זה עושה טוב לבן אדם, זה עושה אותו רגוע ושמח - זה לבד שווה את הכל. ואם בזה חסכתי תאונות דרכים ולו אחת לרוכב קטנוע - בזה עשיתי את שלי. יום ניפלא לכם מיקמוק

להתעלל בנהג הטיפש? אוי ואבוי

כדאי שתחדלי ממנהגך המטופש - 20 קמ"ש... (אודה כי גם אני ניסיתיו בימי חלדי האידיוטיים). הפנימי זאת: את (במיוחד על הקטנוע) נמצאת בתחתית שרשרת המזון, אל נא תתגרי במזלך, נראה כי הוא שירת אותך יפה עד כה.

Skid McMarks™

New member
בדיוק.

משחקי "בואו נעקוף אותו במקום צפוף ואז נסע עשרים ועוד נדפוק בלימות חירום בדרך כי מי שנכנס מאחורה הוא אשם" הם מאוד נחמדים עם אוטו, לא עם דו"ג, מפחידה אותי רק המחשבה.

be_roo

New member
עד שתעכבי נהג עצבני במיוחד

שיתן לך "נשיקה" קטנה מאחור וישלח אותך למיון מבלי לחשוב פעמיים. קטנוע, אופנוע, רכב או קורקינט, לנסות ללמד אחרים לקח על הכביש זה מטומטם ומסוכן. מילא ההפרעה לנהגים אחרים שלא עשו לך דבר, אבל הסיכון העצמי, סיכון אחרים שיתעצבנו וינהגו בפזיזות. אם יש נהג דביל למה לך בכלל להשאר בקרבתו? הוא כבר הוכיח שהוא אדיוט, הכי טוב זה להתרחק כמה שאפשר, לברוח קדימה או להשאר מאחוריו, תלוי בסיטואציה.

מה חשוב התדמית...?

דבר ראשון אנחנו לו "תמיד מפסידים" שכל הזקנים עם התחת מנהלים ישארו בתוך הפחית שלהם ושיהנו! מהמזגן... מהרדיו... מהנסיעה הרגוע 10-20 קמ"ש... לחכות בתור לירוק 5-6 פעמים... ליראות את מד הדלק כל בוקר יורד 15-20 ליטר... ותן לי להפסיד... מהרוח... מהכיף... מהזריזות ניידות.. מ-ה"פוזה"... מהחיסכון... ומלצחוק על כל הפחיות..

joeit

New member
../images/Emo45.gif

עוד מקרה שקרה לי לפני כמה ימים. אני נוסעת, או ליתר דיוק מזדחלת, בין פקקי זבוטינסקי. תוך כדי נסיעה בין הנתיבים פחית מפנה לי את הדרך, וזאת בעקבות פחית אחרת מהנתיב הסמוך אשר חסמה לי את הדרך. בעקבות מצב רוח טוב במיוחד באותו היום עצרתי להודות לנהג המפנה. אחרי קצת צחוקים והתחנפויות (לשמירת השם הטוב שלנו..) באתי להמשיך בדרכי ואיך שאני שמה קצת גז, תוך כדי מילה אחרונה לנהג האדיב, אני נתקלת במראה של המכונית ליד, זו שחסמה לי את הדרך
לא נעים.. לא נורא.. לפחות זה היה לה ולא לזה שפינה לי את הדרך..

כRובי

New member
טיטאניום, אל תשכח שיש כאן אנשים

מפורום 8 כדי "להציק" לך..
כמה זמן אתה רוכב?

Titanium

New member
מאז גיל 20

רוב השנים על אופנועי ספורט, אח"כ שטח, ומזה 3 שנים על קטנוע. אגב, צחוק בצד, (כנראה) שאין לי שום בעייה עם רובם (הדומם?) של יושבי חדר 8. יש לי בעייה עם המתלהמים שהשתלטו שם על תרבות הדיון. את ענייני כרוכב דו"ג הטון הזה לא משרת אלא להיפך. נסה להעלות את הטיעון הזה בפורום 8, ומייד ייקפוץ מי שיסביר לך שאתה לא מבין כלום, כי אתה בעצם לא אופנוען. לא בגלל הקטנוע, אלא בגלל שאתה לא חושב שה"אופנוענות" היא הדבר הכי-חשוב/היחיד בחיים. בשלב שזה יורד לפסים אישיים (מהר מאוד), אני מוותר. לא כי החוליגנים צודקים, אלא כי פשוט אין טעם.

כRובי

New member
ואני דווקא חושב שאתה טועה.

גם בגלל שאתה מפרש את הדיעה ההפוכה לשלך כ"התלהמות" (כן, אם מישהוא חושב שעניין התדמית הוא בלתי רלוונטי, זה לא הופך אותו למתלהם) וגם בגלל שלתת לאלו שכ-ן מתלהמים לתפוס את מושכות הדיון, להוביל אותו, מוציא את כל התוכן מקבוצת דיון. (ולבוא לפורום קטנועים בידיעה שכאן לא יהיו דיעות הפוכות לשלך, די מוציא את העוקץ מרעיון הפורום)

B1BOMBA

New member
../images/Emo24.gif

קודם כל חזק ואמץ דבר שני אתך לאורך כל הדרך ובנוסף לא היה מזיק עם רוכבי הדו"ג ביכלל ינסו לעזור גם לרוכבים אחרים הרבה פעמים רואים רוכב דו"ג בצד הדרך אפשר רק לעצור ולישאול אולי הוא/היא צריכים רק דלק או פאסט או כל דבר אחר אפשר לנסות לעזור

למעלה