מעשים, דיבורים ומחשבות

MTFNK

New member
מעשים, דיבורים ומחשבות

פעם שמעתי מתקשרת שאומרת שצריך לעשות מעשים טובים, לדבר טוב ולחשוב טוב.

אני רואה את זה בצורה כזאת שמעשים נמצאים הכי הרבה בשליטתנו. זאת אומרת, צריך הרבה מאוד כדי להגיע למצב שאנחנו מרימים כוס משולחן ומטיחים אותה בריצפה כשאנחנו בריב שמתחמם מהר מאוד. לעומת זאת קל יותר לקלל את אותו אדם ולהרים את הקול. לחשוב בלב על שבא לנו להטיח את הכוס בריצפה ולקלל בלב את אותו אדם זה ממש קל, ואפילו יכול לבוא ללא שליטה, עם כוונה למחשבה ובלי כוונה.

מעשים זה ברור שהם פוגעים בטובתנו העליונה כשהם נעשים (לדוגמה אדם ילך ויגנוב) על מילים נאמר שהן יכולות להרוג וזה גם דיי ברור שהם פוגעים בנו למעלה כשאנחנו מדברים דברים שלא צריכים, כמו רכילות, או פגיעה ישירה באדם בכוונה תחילה. לגבי המחשבות, זה לא תמיד ניתן לשליטה ו"היד קלה על ההדק" זה לא דורש כמעט שום דבר, רק לחשוב. השאלה עד כמה זה פוגע בנו למעלה? לגבי מילים יש את עניין הכוונה, השאלה אם גם לגבי מחשבות? יש מחשבות שאנחנו חושבים עם כוונה ויש מחשבות טורדניות, שיכולות לצוץ בכל רגע בלי שבאמת רצינו לחשוב את אותו הדבר. השאלה אם גם כאן זה פוגע בנו למעלה? או שזה נסלח כי זה ללא שליטה וכוונה?

שואלת כי הרבה פעמים אני מוצאת את עצמי נאבקת עם עצמי במחשבות האלה, הטורדניות.

MTFNK

New member
מוסיפה

שמעתי מתקשרת מספרת, שכשהיא פותחת קורס תקשור היא אומרת לאחד התלמידים לצאת מהחדר ולחכות בחוץ. לאחר מכן היא אומרת לנוכחים לכוון כלפיה מחשבות שליליות, לא ממש קללות, יותר מילים פוגעות כמו מכוערת, מעצבנת, וכל מיני כאלה. לאחר מכן היא קוראת לה לחזור ושואלת אותה מה היא מרגישה, והיא אומרת שלא טוב לה ולא יודעת למה. לאחר מכן היא שולחת אותה שוב החוצה ואומרת להם לחשוב מחשבות חיוביות כלפיה, מילים חמות. היא חוזרת לחדר ואומרת שהיא מרגישה טוב.

זה נכון

לכן צריך להקיף את עצמינו בחיוביות ולא להאמין בעין הרע כדי לא לאפשר למחשבות
כאילו של אנשים להשתחל להילה ואלינו בקלות
. וגם אמונה בהגנה שאנחנו מוגנים וכדומה.
וכן אני חושבת שמעשים/מחשבות טובות עושים חסד לאדם שלח לחמך על פני המים וביום מן הימים הוא יחזור אליך.
לגמרי.

לגבי מחשבות בעייתי אני עושה חצי חצי

אישית מרגיע אותי לדמיין שמי שפוגע בי מת וכאילו... או שאני דוקרת אותו אבל...
אני יודעת גם שיש לזה השפעה אז צריך לא להסחף עם זה. הייתה לי תקופה שהשכנים עשו לנו משהו מגעיל
מאוד תקופה ארוכה הייתי יוצאת מהבית ופשוט מאחלת להם דברים רעים בלב והשכנה קיבלה סרטן...
אז די הצטערתי שאיחלתי אתזה. אומנם הם היו סופר מגעילים באותו אירוע ספציפי אבל אני לא באמת
רוצה שיאונה להם רע. לכן צריך להזהר עם זה ולא להתחיל לאחל רע בלהט...
אומרים שבעת כעס מיני גיהנום שולטים באדם ולכן הוא מרגיש צורך לדמיין/לחשוב ככה אבל צריך להזכיר
לעצמינו שאנחנו לא באמת רוצים לפגוע באחרים בצורה כזו. והמחשבות האילו הם יותר מתוך רצון לפרוק/לנקום
על שפגעו בנו/נפגענוב ונובעים ממנגנון הגנה עצמית יותר מאשר רצון אמיתי לדבר.

רותי 11

New member
נתחיל בזה שטובתך העליונה לא נפגעת

ובטח לא בכזאת קלות. היא מנסה (הנשמה)
לעזור לך לעבור כאן את החיים בצורה הטובה
ביותר לכן חשוב להיות קשוב.
מה שכן כל מחשבה מעשה או מילה סוללים
את הדרך שלך בחיים והבחירות שלך הן לבחור
בין הקל לקשה.
גם אם בחרת בקשה וא תעדיין במסלול שלך
אז אין בעיה עם זה הבעיה היחידה היא שאת
סובלת יותר זה הכל.

MTFNK

New member
יש מצב שבו יוצאים מהמסלול?

לכיוון שכן פוגע? ולא רק משפיע על הדרך וגורם לה להיות קשה וכואבת יותר

רותי 11

New member
כן, בדרך כלל שכשיוצאים מהמסלול

אז הגברים לא זורמים
והופכים להיות קשים יותר
לגבי כאב זאת כבר תגובה

elar84

New member
אני מזדהה איתך

המחשבות הטורדניות הללו פשוט "אוכלות" כול חלקה טובה שלך.
ואני גם מנסה עכשיו ללמוד איך שולטים בהם, כי כאמור השליטה בחיים שלנו היא בידיים שלנו בלבד.
תמיד כשאני מחפשת תשובות, הן מגיעות אליי בכול מיני דרכים. ואני בתקופה שאני מחפשת כיצד אני אצליח בכוחות עצמי לנטרל מחשבות טורדניות.
בחיפוש שלי, נתקלתי במשהו, שאני חושבת יכול לעזור גם לך

אשלח לך בפרטי.

למעלה