מעשן אבל לא מבין הרבה.....

edok23

New member
מעשן אבל לא מבין הרבה.....

סה"כ הבנתי בתחום הסיגרים לא גבוהה אך עם זאת אני מעשן אותם מדי פעם (כרגע יש לי משלוח של phillies ו - tubos No. 2 ) אין לי מושג לגבי איכות כמו כן עישנתי כמה קובנים וכמה של דוידוף ..........בקיצור לא משהו. מי יכול לסביר לי בתור התחלה מה זה היומידור?

שור3

New member
יומידור

קופסאת עץ אשר מכילה מערכת הכוללת מים ושומרת על הסיגרים ברטיבות הרצויה (70% נחשב לאופטימילי)

max63

New member
יומידור, מלשון לחות

עלי הטבק אמנם נקטפים ומיובשים אך עליהם להשאר במידת לחות מסוימת או שיהפכו לשבריריים וגם הטעם ייפגם. גם עודף לחות כמובן מזיק וכאן תפקידו של היומידר, תיבה הבנויה לשמור על לחות בטווח של 68-75% לחות. מקס

יומידור

לרוב קופסת לחות מעץ ארז . בגלל שלל סיבות שעוזרות לשמור על איכות הסיגרים לאורך זמן אין ריח רע בגלל הלחות הגבוהה ביומידור (70%-75%) אינו משפיע על טעם הסיגר לאחר תקופת האיחסון

edok23

New member
זה בעצם אומר........

שאם אני שומר סיגרים באריזתם המקורית (עטף בצלופן בקופסת עץ או קרטון או במבחנת זכוכית) הם מאבדים את הטעם ??????????

מני.ת

New member
לא ענין איבוד טעם

אלא, חוסר שליטה על רמת הלחות. הלחות מתנדפת והסיגר יתייבש אלא אם כן יהיה בסביבה ידידותית. סיגר במבחנה יחזיק יותר זמן אבל גם הוא בסוף יתייבש.

טעם הסיגר

בעלים של הסיגר יש מינרלים ויש את השמנים כאשר סיגר מתייבש הסיגר מאבד מטעמו את המינרלים אפשר להחזיר ע"י לחות אבל לא את השמנים הטבעיים לכן כן הסיגר מאבד מטעמו בוער מהר מתחמם מדי ומשאיר טעם רע לאחר ובזמן העישון

למעלה