מעשן, ההורים לא יודעים...

מעשן, ההורים לא יודעים...

ש לי בעיה שמציקה לי כבר זמן רב. אני בן 25. סטודנט באוניברסיטת ת"א. בעקרון אני לא גר בבית הורי אלה פוקד אותו בסופ"שים וחגים בלבד. התחלתי לעשן סיגריות בגיל 16 אך העניין הפך להרגל של קבע רק בסוף הצבא כאשר הייתי בן 21, מאז אני מעשן כחצי קופסא ליום בממוצע. הורי ומשפחתי הם שמרנים ואינם מעשנים ואי לכך אני מאוד חושש לספר להם שאני מעשן ואינני יודע אם כדאי. אני מרגיש פאטתי שבגיל שלי אני צריך להסתיר מהם משהו שהוא כמעט חלק אינטגרלי מהחיים שלי אך מצד שני אני חושש לאכזב אותם וחושש מהתגובה שלהם. האם עלי לספר? כיצד? האם עדיף לשמור על כך בסוד? בתודה מראש...

עינת

New member
ממממממ

אולי פשוט בפעם הבאה שתבקר אותם תדליק סיגריה באופן טבעי?

s h o o s h a

New member
לספר, כן או לא

תשובתי? לא להפיל עליהם את זה ב'בום' אחד גדול אלא 'לטפטף' להם את העובדה. אתה כבר בהחלט ילד גדול, חי בזכות עצמך ומגיע לביקור הורים בסופי שבוע וחגים. הצורך המיידי לספר לא ממש קיים ולכן, כאמור, תטפטף. זה לא יהיה שקר אבל גם לא 'מכה אנושה' להוריך. ודבר נוסף, זה רק סיגריות (??) וחצי קופסא ביום? - תנסה להפסיק, האמן לי, אפשר, גם מכמות הרבה יותר גדולה. זהו, בשבת בבוקר, כשכולם עוד ישנים ואני מטיפה להפסקת עישון

g i l i

New member
בת 16 מעשנת ההורים יודעים..

תראה אני יצאתי בזול אחרי תקופה ארוכה של הכחשות הודיעו להם בביצפר שנתפסתי מעשנת. הם לא ידעו מה להגיד יותר.. הם קבלו את העובדה הם לא משלימים איתה אבל הם קבלו אתה.. תראה בתור באדם בוגר אתה לא חייב לספר להם, כך או כך אתם לא מתראים יותר מידי.. אבל תבין שיש דברים שתצטרך להתמודד איתם כמו ריח של סיגריות בדירה שלך על הבגדים ובנשימה.. הם יקלטו את זה מתישהו, אבל תספר בינתים לאחים והאחיות שלך תראה איך הם מקבלים את זה אחר כך תספר גם להורים.. כמו שאומרים אל תדחה למחר מה שתוכל לעשות היום..וגם- עדיף מאוחר מלעולם לא.

למעלה