מעשנים בשר ....וגם דגים ( מאמר )

Master Stav

New member
מעשנים בשר ....וגם דגים ( מאמר )

באחד הטיולים שלי במסגרת עבודתיהתגלגלתי לעיירת הפיתוח "שכוחת האל ותמיכת הממשלה" הלא היא הרצליה פיתוח , שם ברחוב משכית9 גיליתי את איגור שמנהל את די אנד אס בע"מ חנות שמתמחה בגרילים ברביקיו ובמתקניםלעישון בשר ..... הפעם בחרתי לבדוק את נושא עישון הבשר....אני חובב גדול של בדרים ודגים מעושנים וזכור לי עוד מבית סבי וסבתי ז"לטעמם המשובח של אותם בשרים קרים ודגים שעושנו .... לא אני לא מוותר על טעמם של בשרים ו/אודגים על האש ....ובכל זאת בשר מעושן....חביב עלי בשר מעושן, העשוי כהלכה, מכיל טעמים, ,ארומות, וריחות ,ההופכים את הבשר למעדן משובח . הנימוח בפה, כאשר החבר`ה או המשפחה באים לביקור ,הם לא יוותרו עלצלעות מעושנות או על נתח סלמון מעושן .או איזה שוק עוף מעושן, שהפך למעדן בידיו של המעשן הממוצע ..... שלוש שיטות עישון קיימות מספר לי איגור הראשונה היא העישון הקר במתקן גדול מכניסים כמות נכבדה של פחמיםנסורת רטובה ועצים ארומאטיים בכלי שכן מונח נתח הבשר,בין שני החלקיםעובר שרוול דרכו עובר העשן. אין כאן תהליך תרמי אלא מעין כבישה. זו הסיבה שהמרקם אינו משתנה אלא הטעמיםהם תוצר של מרינאדה, שומן עצמי, ועצי העישון הארומאטיים (היקורי, מסקיט,פקאן וכד`). עישון קר הוא תהליך מורכב וממושך - יותרמשש שעות לדג ועד 72 שעות לבשר וכל זה בטמפ. שאינה עולה על 28 מעלות. השיטה הזו מתאימה למי שיש להם חצר גדולהמאד ויכולים לוותר על נתח נכבד ממנה, מצד שני הבשר המעושן נשמר אחרי העישוןכשבוע ימים .....ללא הפרשות שומניות מיותרות השיטה השנייה היא עישון חם בדוד גדול מכניסים את הבשר והדגים ובקצהשלו בתא נפרד שמים את הגחלים כלומר העישון החם מתבסס על כלי שהוא חללאחד, בתוכו נוצר העשן והוא עולה ישירות למוצר. התהליך נמשך כשעה וחצי לדגים כמו מקרלופורל, ומגיע עד 10 שעות לנתחים גדולים כמו שוק אחורי של בשר צייד . טמפרטורתהעישון בכל המוצרים קבועה: 55-100 מעלות. המוצרים יישמרו כ72-96 שעות ללא הפרשותשומניות מיותרות. השיטה השלישית היא עישון רטוב בתוכך דוד אחד שניפחו כחבית בינוניתישנן 3 רשתות , התחתונה משמשת ככלי קיבול לקערית בעלתשני קוערים הקוער הפנימי מיועד לגחלים הלוחשות, עלהגחלים נניח נסורת רטובה רצוי של עצים ארומאטיים כגון היקורי, מסקיט,פקאן, זית איקליפטוס וכד... ואילו הקוער שמקיף אותו מיועד למים אובירה או יין .....או כול תערובת רטובה של תבלינים שאנו מעוניינים להעביר את הניחוחוהטעמים שלה אל הבשרים והדגים מעל יש לנו כאמור 2 רשתות שמיועדות לבשרו/או דגים להכין 2 דגים גדולים יחסית ייקח כ3 שעותולהכנת של 2 עופות או נתח בשר של 4-5 קילו נצטרך להתאזר בסבלנות לכ6-7 שעות הבשרהמוצרים יישמרו כ48 שעות ללא הפרשות שומניות מיותרות. אישית מתוקף הנסיבות אני מעדיף את השיטההשלישית ומכשיר שכזה עולה היום אצל איגור 500 ₪ בלבד המכשיר הוא זה שבתמונה והוא המכשיר אותו אני מתכוון לרכוש בימים הקרובים מה שעושה את הבנייה של מתקן דומהלמיותרת לחלוטין, תעשו לו טלפון 09-9582121 ותמסרו לו ד"ש ממני.

Master Stav

New member
ראיתי את מה שיש לפזגז להציע וויתרתי

זה בליגה אחרת לגמרי ..

למעלה