מעתיקה את השאלה שלי

ע ד ן 4

New member
מעתיקה את השאלה שלי

שכנראה התפספסה. אשמח לתשובה: שלום רב בין האנשים המומלצים להתחסנות נגד שפעת כלולות נשים לאחר לידה, ואני מניחה שהסיבה העיקרית היא להגן על התינוק מהידבקות. הבת שלי בת 5 חודשים ורציתי לדעת עד כמה זה באמת משמעותי עבורי להתחסן? אם אתחסן, עד כמה זה באמת יכול להגן עליה מהידבקות? חיסנתי את כל שאר הילדים שלי, ואני בבית איתה, כך שאיני חשופה להידבקות במקום עבודה למשל. אומרים שנוגדנים מועברים לתינוק בחלב האם. אם אתחסן, היא תקבל דרך חלב האם את הנוגדנים שהגוף שלי יפתח בעקבות החיסון, כלומר כאילו גם היא קיבלה את החיסון, או שאני נסחפת יותר מידי? כשמקבלים את החיסון נגד שפעת אפשר להמשיך להניק כרגיל גם מיד אחרי קבלת החיסון, נכון? תודה

תשובה

1.את יכולה להניק אם את מקבלת חיסון. 2. אינני יכולה לומר לך במדויק עד כמה תוכלי להגן עליה אם תתחסני, אלו שאלות קשות. ההמלצה של משרד הבריאות היא להתחסן. היתרונות הם שהחיסון מונע ברוב המקרים התפתחות שפעת רק מהזנים של הוירוסים בהם חוסנת. יש לזכור שהם אומנם הזנים השכיחים אבל ישנם עוד זנים. כמו כן היתרון הוא שהחיסון מונע סיבוכים של שפעת. החיסרון הוא בכך שיכולים להיות תופעות לוואי דמוי שפעת קלה ולא יותר מזה. אם תחוסני כמו כן תעבירי נוגדנים לילדתך. מהם הסיכויים שתחלי אם לא תחוסני ? האם כדאי לך להתחסן ? אלו שאלות שלא אוכל לתת את התשובה עליהן.

למעלה