מע"מ בארה"ב ?

מע"מ בארה"ב ?

איזה מיסים משלמים על רכישה באינטרנט מארה"ב? השאלה שלי היא אם אני חנות שמוכרת דרך הרשת בארה"ב (העסק בארה"ב) אז איזה מיסים יש לשלם ?(המוכר) מס מכירה? מס מדינה? יש מדינות שאין את זה (ניו ג´רסי אני חושבת). מישהו מכיר את הנושא ?

ווקט

New member
בעיקרון

אם אתה קונה מחול בארץ זרה אתה פטור ממע"מ אבל כל ארץ והחוקים שלה...ולא תמיד זה ככה

ווקט

New member
הכוונה היא קניה דרך האיטרנט

שהמשלוח הוא בין לאומי בכלל כל מדינה יש לה את הטריקים שלה לעודד יצוא. אם אתה בונה תוכנית עסקית ממולץ מאוד לבדוק עם רואה חשבון באותו הארץ.

nirdagan

New member
אבל הגברת חיה בארץ ישראל

ולפי החוקים בארץ היא צריכה לשלם מע"מ. בארצות הברית לא קיים מע"מ בכלל.

nirdagan

New member
מיסים על קניות בארה"ב

1. כל מוצר או שירות מיובא חייב במע"מ בישראל שמשולם לממשלת ישראל כמובן. מנהל המכס והמע"מ יעכב את הטובין בנמל עד שתשלמי את המע"מ. 2. בארה"ב יש מס עקיף הקרוי state tax אותו משלמים עבור עסקאות באותה מדינה. עסקת "ייצוא" למדינה אחרת בארה"ב או כמובן מחוץ לארה"ב פטורה ממס זה. לסיכום אם את קונה באינטרנט בארה"ב ושולחים לך לארץ תשלמי מע"מ בארץ ולא תשלמי state tax בארה"ב בלי קשר לאיזו מדינה בארה"ב מדובר.

היי, יותר פרטים...

בואו נגיד שאני מוכרת תוכנת מחשב שניתנת להורדה מיידית ללא משלוח. עכשיו התוכנה עולה 100 $ ומשלמים בכרטיס אשראי. אם החברה בארץ, אז 18% עוברים הלאה
, השאלה היא, אם החברה בארה"ב כמה נשאר לחברה נטו? (מתוך ה100$) ואיזה מיסים יש לשלם ?

nirdagan

New member
חסרה אינפורמציה

החברה יכולה להיות בארה"ב וגם להיות תושבת ישראל לפי חוק מס הכנסה הישראלי. וכן הלקוח לא אמרת מאיפה הוא. למשל אם החברה תושבת ישראל והלקוח איננו תושב ישראל חל מע"מ בשיעור אפס. ייתכן שיש גם מיסים בארה"ב, אם החברה נחשבת למקומית לפי החוק שם.

nirdagan

New member
את מתכוונת לעסק שמוכר בתוך ארה"ב?

אז ה-state tax משולם רק על עסקאות בתוך המדינה, ושיעורי ה-state tax שונים ממדינה למדינה.

myd

New member
בוא ננסה לסדר לכם את הדברים.

ענת בישראל (אם הבנתי נכון), סה"כ מעוניינת לדעת האם היא יכולה לחסוך את תשלום המע"מ מהכנסות שהיא תקבל על מכירת תוכנה דרך האינטרנט, באם היא תעביר את החברה שלה למקום אחר על הגלובוס.... זה הכל.... עכשיו, אם למישהו מכם יש תשובה, אני בטוח שענת תשמח לשמוע....

בדיוק...

רק לא בשבילי אלא בשביל עבודה שאני עושה לגבי תחרות עולמית בשווקים מקבילים. ובכן מה יקרה במצב כזה? חברה אמריקאית לא תשלם מע"מ במצב כזה? ולחילופין איזה מיסים כן ישולמו (בארה"ב) במקרה כזה ?

nirdagan

New member
אם את מנהלת חברה שנמצאת בחו"ל

ואת המנהלת נמצאת בארץ באופן קבוע, אזי החברה לדעתי תושבת ישראל לפי חוק מס הכנסה הישראלי. ולכן החברה תהיה חייבת בגביית מע"מ מקונים תושבי ישראל.

nirdagan

New member
התשובה

אם הקונים אינם תושבי ישראל והחברה תושבת ישראל המע"מ בשיעור אפס. אם הקונים ישראלים יהיה שומה על ענת לשכנע את שלטונות המע"מ שהחברה איננה תושבת ישראל לפי חוק מס הכנסה. בשביל זה מנהלת החברה צריכה להגר לארצות הברית. זאת מפני שנוכחות של החברה בישראל הופך אותה לתושבת ישראל.

למעלה