מע"מ על מסחר בבורסה

גרודה1

New member
פירוט נתונים

א' תודה רבה על התיחסותך.

אני סוחר דרך בורקר ישראלי על הבורסה בארה"ב .
אני קונה מניות וכותב כנגדן אופציות קול מכוסות שתמורתן אני מקבל פרמיה- את כל התהליך כולל ניהול הפוזיציה אני מבצע בעצמי.
מספר פעולות -קניית המניות עד 10פעולות בחודש ואופציות עליהן יכול להגיע ל20 אופציות בחודש
בהשקעה בחו"ל תיק הנכסים עומד על 200000 ש"ח סכום דומה מושקע בארץ אך ורק בקרנות נאמנות. מדובר על על 25% מכלל נכסי.
התיק ממומן מכספי האישי לא מהלואות וכו'.
כרגע עובד במשרה מלאה אך מתכוון לרדת למשרה של שכיר ליום בשבוע.
תודה רבה

גבולי...

לדעתי על פניו אתה גבולי מאוד.
על מנת להיות מכוסה יש לך שתי אפשרויות:
1. רולינג- כיסוי של 100% - פונים לרשות המיסים ומסבירים את המצב, אפשר להתחיל ולא לציין מיהו האדם ולאחר מכן לציין את השם.
2. חוות דעת- לא תכסה 100% אבל לפחות תגבה אותך ויש עוד יתרונות...

משרדי אשמח לסייע בנושא.
יש לי עובד במשרד שהינו יוצא היחידיה המקצועית של רשות המיסים שהוא זה שטיפל בסוגיות שכאלו ולמעשה הטיפול יהיה עם אנשים מהמחלקה שלו. (יצא מהחמלקה הנ"ל לפני מספר חודשים בלבד)

גרודה1

New member
מע"מ על מסחר בבורסה

שלום, לאחרונה הופיעו מספר כתבות בעיתונים כלכלים שמהם עולה שמס הכנסה מתכוון לגבות מע"מ לפי מחזור על מסחר בבורסה.
שאלתי : באילו מקרים עלול אדם פרטי למצוא עצמו מחויב במס הזה.
תודה

עסק בישראל או משקיע מין המיין?

לא מע"מ אלא מס הכנסה.
כיום, כידוע משלמים על רווח ממכירת נייר ערך מס קבוע בשיעור 25% - רווח הון.
יחד עם זאת, בא מס הכנסה וטוען שאם מדובר בעסק, קרי, אדם שזוהיא הממוחיות שלו והוא עושה עסקאות רבות ורוב שעות היום מוקדשות לזה. אז הרווחים מפעילות בשוק ההון איננה הכנסה לפי רווח הון (כאמור לעיל) אלא לפי הכנסה מעסק שזהו למעשה העסק של אותו אדם, על הכנסה כזאת יש ביטוח לאומי ושיעור מס הכנסה לפי השולי (יכול להגיע עד כמחצית).

יש הרבה מבחנים של האם מדובר בפעילות המגיעה לכדי עסק.

אם יש לך ספק אם הינך מגיע לכדי עסק ניתן לבחון זאת ע"י קבלת חוו"ד מומחה.
משרדנו יודע לעשות זאת.
חוו"ד שכזאת תסייע במידה ויהיה דיון במס הכנסה.

אופציה נוספת זה לעשות מעיין רולינג עם מס הכנסה (לעיתים זה סתם מסכן את הנישום/אותך).

למעלה