מפגעים בדירה שכורה

ni5ni

New member
מפגעים בדירה שכורה

שלום, יש לי שאלה בקשר לדירה שכורה. לפני כשבועיים נכנסתי לדירה שכורה. אני ובעל הבית חתמנו על חוזה סטנדרטי למדי הכולל סעיף האומר שעל בעל הבית לתקן נזקים שנגרמו כתוצאה מבלאי סביר בתקופת השכירות. אלא שמייד עם הכניסה לדירה שמתי לב למספר ליקויים שלא ראיתי לפני כן, שהבולט ביניהם הוא שדלת המקלחת אינה נסגרת עד הסוף ונשאר חרך קטן. כאילו שהדלת מעוותת מעט ואינה מתאימה בדיוק למשקוף. כשהערתי את תשומת ליבו של בעל הבית לעניין הוא טען שאכן הבעיה ישנה והוא מודע לה אך זה לא מצדיק מבחינתו החלפת הדלת ולכן עלינו לחיות עם זה (מצדי שלא יחליף דלת, העיקר שיתקן את זה). בחוזה לא נאמר דבר על בעיות שהיו קיימות בדירה לפני כניסתי אליה וישנה פיסקה האומרת כי הדירה מתאימה לצרכי והיא לשביעות רצוני. שאלתי היא, האם תגובתו לגיטימית ? האם יש בכלל תוקף משפטי כלשהוא לדרישתי שיתקן את הדלת או שהכל תלוי ברצונו הטוב ואין הוא מחוייב לתקן את הבעיה ? בחוזה לכאורה אין התייחסות לכך. תודה רבה ג

רוצה להוסיף שאלה באותו נושא בדיוק..

ואים חתמתי על חוזה סטנדרטי...לשנה. ובמהלך השנה מאיפה שהוא בבית נוזל מיים לשכן למטה. בעל הבית לפי החוזה צריך לתקן את זה. אבל בשביל לתקן את זה הוא צריך לסגור את המיים של הבית ליומיים, לפרק בלטות של חצי בית ...... האים החוק מתיחס לפיצוי לדייר ?? תודה

יא

New member
הסכם שכירות

שלום רב, משפטית, את שכרת את הדירה במצבה כפי שהיה במועד כריתת ההסכם ועת חתמת על ההסכם, כמוך כמי שגילתה דעתה כי מצב הדירה לשביעות רצונה (וכך אף חתמת בהסכם). עם זאת, על המשכיר היה לקיים את חובת תום הלב החלה על צדדים להסכם, לרבות בשלב המשא ומתן, ולגלות לך על הליקויים בדירה. הואיל וכך, אני מציע לך לפנות שנית לבעל הדירה ולומר לו כי אמנם את חתמת על ההסכם והצהרת כי הדירה לשביעות רצונך, ואולם הוא הפר את חובת תום הלב החלה עליו עת לא גילה לך על הפגם הקיים בדירה ובכך עבור על החוק. לאור האמור, אמרי לו כי את מעוניינת כי תגיעו לעמק השווה לשם פתרון הבעיה. (יתכן כי טרם הפגישה כדאי כי תבררי מה עלות תיקון התקלה). בברכה, יהודה אוסטרומצקי, עו"ד

למעלה