מפגשים בנושא בית ספר, אבל לא רק

Sun Hello

New member
מפגשים בנושא בית ספר, אבל לא רק

שלום, שמי הלה ואני תלמידה מבית ספר כלשהו בארץ. אני מעוניינת לפגוש עוד תלמידים\ות וכאלה שלא, שהעניין נוגע לליבם. הרעיון שלי הוא לערוך פגישות בנושא של בית ספר. כן, של בית ספר. כוונתי היא לראות מה המערכת של בית הספר גורמת לנו, לאילו דברים היא מביאה אותנו. למשל, למה יש נושאים חשובים שבכלל לא נכללים בתכנית הלימודים, על מבנה המערכת של בית הספר מבחינת ההיררכיה והאם זה נחוץ שמישהו\י יגיד לנו כל הזמן מה לעשות, למה להקשיב, איפה לשבת, מה ללמוד, במה להתרכז וכו'? האם זה דבר חיובי חיוני ובריא לחיינו שמישהו כל הזמן יגיד לנו מה לעשות? האם זה לא גורם לנו לדברים רעים בעיקר? האם החיים באמת צריכים להתנהל בדרך היררכית, בה יש מישהו ששולט ואומר מה לעשות, ומישהו שנשלט, גם אם בדברים "קטנים"? מבחינתי אני חושבת שזה דבר ממש טוב אם נוכל להפגש, כל מיני א\נשים שדברים מפריעים לנו ואנחנו אולי מרגישים לבד. או חושבים שאין מה לעשות, שזה המצב הקיים. גם אם רק כדי להרגיש שאנחנו לא לבד, וגם אם בשביל באמת לקום ולעשות משהו. ומה אם דברים יכולים באמת להיות אחרת? הרי יש לנו קול. אנחנו יכולים\ות לשנות, אם באמת דברים מפריעים לנו. דוגמאות קלאסיות לשינויים שהיו הם למשל הפועלות במפעל הטקסטיל שהצליחו לשנות את היחס כלפיהן, נשים שקיבלו זכות הצבעה, שחורים שבעבר היו עבדים, http://www.meshanim.com/stories/stories.htm - דוגמאות למאבקים שהצליחו באתר meshanim.com מי שמעוניין\ת לפעול או לדון בתחום של בתי ספר או בכל תחום אחר, אפשר לשלוח לי אימייל ל[email protected] או לשלוח לי מסר.

למעלה