מפגשים עתידיים, פעילויות וכן הלאה

מפגשים עתידיים, פעילויות וכן הלאה

בוקר טוב לכולם! כמה נושאים על הפרק. הראשון - מתכונת המפגשים העתידיים. אני מציע דבר כזה: פעם בחודשיים, נעשה מפגש במתכונת של המפגש שהיה לנו ביום חמישי שעבר - מפגשיחה. בין לבין, אפשר לארגן מפגשים בעלי אופי חברתי גרידא, כמו לשבת בבית קפה, פאב, לעשות פיקניק (תלוי באנשים שמגיעים ובמזג האויר כמובן) או אפילו בבית של מישהו. לעשות פעם בחודשיים מפגשיחה ופעם בחודשיים מפגש חברתי (כמפגש "רשמי"). השני - מפגשיחה הבא. אני מעוניין לעשות מפגשיחה על מסורות שונות. דותן, אלון, ראידהו, שחר, ארדן - אם אתם רוצים כל אחד להגיד כמה מילים (בערך כ-10 דקות) על המסורת שלו, אני אשמח. כמובן, כל אחד אחר שרוצה מוזמן גם להכין כ-10 דקות על המסורת שלו. אח"כ, כמובן, יהיה הדיון הרגיל - שאלות תשובות וכו'. עכשיו אני כבר מחפש מקום סגור (גם בגלל השקט וגם בגלל מזג האויר). השלישי - הרעיון של שחר מצא חן מאוד בעיני. לארגן פעילויות הקשורות באמא אדמה ובטבע. בין אם מדובר בניקוי חופים/יערות, טיולים, נטיעת עצים (ואפילו השתתפות בזריעה וקציר!) ועבודה פיזית ולאחר מכן עבודה רוחנית-אנרגטית לריפוי אמא אדמה. אני מאוד בעד דברים כאלה, וזה גם יעזור לגבש יותר את הקהילה. הרביעי - פסטיבל הסתו שביוזמת דותן. יאללה, להתחיל. בנוסף למאמרים, גם שירים וסיפורים קצרים, מקומם בהחלט פה (בלי קשר כרגע לפגטרון), ציורים וכל דבר העולה על רוחכם שניתן להעלות לפורום. שיהיה לכם יום נפלא! (אילן, אחרי 20 שעות בעבודה ושתי כוסות קפה דלוח).

mbinh

New member
מפגש,ספרות,ידע,עבודת אדמה

אני בעד קיום ותכיפות המפגשים. אני חושב שזה יהיה נורא נחמד להשתתף בזריעה ובקציר(גם שאר הדברים מאוד נחמדים אבל זה קסם לי).

הבעיה היחידה עם פעילות חקלאית

היא שבעלי משקים בד"כ לא מעסיקים פועלים לא מנוסים, בטח שלא לתקופות קצרות (של פחות משבועיים, לפחות). אפילו אם זה בהתנדבות. אם אנחנו ממש בקטע, אפשר לנסות לתאם עם קיבוץ נאות סמדר. זה קיבוץ מאד מיוחד ודי היפי בערבה, ויש להם כל מני משקים אורגניים - תמרים, שקדים, גפנים, עזים. אם מתאמים מספיק זמן מראש הם נותנים לקבוצות לבוא להתנדב אצלם, ואני חושב שהם אפילו מספקים מזון ולינה בתמורה. מה שכן, זה צריך להיות לפחות לשבוע... בכל מקרה, לא נראה לי שזה יהיה רלוונטי לפני פסח, לפחות.

יש עכשיו את מבצע שיקום יערות הצפון

בעקבות המלחמה והשריפות שנגרמו כתוצאה מהקטיושות. לפרטים ניתן לפנות לקרן קיימת לישראל.

ויש גם קטיף:

מבצע איסוף עודפי פירות וירקות ופירות משדותיהם של חקלאים בכל רחבי הארץ.העודפים מועברים לנזקקים. האיסוף הקרוב: מיקום: קיבוץ קבוצת שילר (ליד רחובות) תאריך: יום רביעי, 18 אוקטובר, 10:00-14:00 יום שישי, 20 אוקטובר, 10:00-14:00יום שני, 23 אוקטובר, 10:30-12:00 יום שלישי, 24 אוקטובר, 9:30-11 יום רביעי, 25 אוקטובר, 9:30-16:30 יום שישי, 27 אוקטובר, 10:00-11:30. זה מתאים גם לקבוצות וגם ליחידים.

llkessem

New member
מצד אחד

הייתי שמחה להציע גם עשר דקות על מסורת ריקליימינג. מצד שני, אני מקווה להיות תפוסה בערבי חמישי במשך כמה חודשים הקרובים.

למעלה