מפגש בובות לשבועות מחפש רעיונות

feyoula

New member
מפגש בובות לשבועות מחפש רעיונות

איזה כותרת מולטי חרוז פלוס, הא? מחר אני מעבירה מפגש לשבועות ואשמח לשמוע את רעיונותיכם, לסער את מוחי. בעיקרון אנחנו רוצים לחתור לעשות איתם בסוף המפגש לוחות הברית של הכיתה שלנו (הם בגן ומחולקים לכיתות זה קטע כזה...) עם חוקי התנהגות בכיתה אז אני צריכה לדבר על מתן תורה וכאלה. בנוסף, חשוב לי שהילדים ישתתפו עם הבובות שלהם בדיון. זהו. כל רעיון או מחשבה הכי קטנה יכול לזרוק אותי לאלף כיוונים ולעזור לי מאוד... אשמח לשמוע הכל! תודה רבה! המשך שבת נפלאה..
חמוטל

לא הבנתי... איזה בובה?

את רוצה לבנות איתם לוחות הברית או בובה כלשהי???? להתראות דבי

shir300

New member
רעיון

אולי להמחיז את קבלת לוחות הברית ע"י משה... להביא בובה שתהיה משה וליצור דיאלוג בין הבובות שלהם למשה- מה הן שואלים אותו בתור בני ישראל, מה הם חושבים שיהיה כתוב שם וכן הלאה... לא יודעת אם מדבר אלייך. זה מש שעלה לי בראש..

feyoula

New member
רוצים לשמוע מה היה?

לצערי קיבלתי תגובותיכם רק עכשיו...
אבל היה נחמד מאוד... החלטנו להתמקד בנושא החברות דרך החג. אני והסייעת הכנו "לוחות הברית" מקלקר עטוף בנייר כסף וטוליפ זהב ועליהם הדבקנו סקוטשים כהכנה לדיברות של הכיתה. פרסי שאל אותם אם הם זוכרים שבנינו משה בתיבה(רעיון מעולה של הסייעת לעשות להם ת'קשר) והם כמובן אמרו "כככןןןן" ואז סיפר להם שכשמשה התינוק גדל הוא הפך למנהיג והוביל את בני ישראל מיציאת מצרים עד ארץ ישראל ושם במדבר קרה דבר מדהים וככה הלאה.. סיפר איך משה עלה להר סיני וה' נתן לעם לוחות הברית עליהם יש עשרה חוקרים הנקראים דיברות ושוחחנו על מה זה אומר ברית. אז שאלתי אותם אם הם רוצים שאנחנו נעשה כזה הסכם בין החברים בכיתה על איך מתנהגים ואלו יהיו לוחות הברית שלנו. בדיון כל ילד אמר מה הוא חושב שמותר ואסור לעשות עם חברים ואיך צריך להתנהג וניסחנו את 10 הדיברות שלנו והצמדנו אותם ללוחות לפי דברים שאסור לעשות ודברים שחייבים לעשות. למשל "לא מרביצים" ובצד שני "תמיד משמחים חבר שעצוב לו" וכו' זה היה ספונטאני כזה כל הרעיונות וההמצאות באו לי ולסייעות תוך כדי עם הילדים וזרמנו ויצא ממש נחמד... אני מקווה שנשכיל להשתמש בזה עכשיו ככלי להמשיך במערך החברות. דבוש- תשובה לשאלתך... לכל ילד במפגש תמיד יש בובה, הרעיון הוא שהם מדברים עם הבובות כאשר הם מציעים רעיונות למפגש ובדרך כלל הם משתתפים גם בתור עצמם וגם בתור הבובה. לפי העדפתם כמובן. את המפגש לרוב מנחה פרסי.
!!! .

קחי את הסיפור ריב ההרים..

הילדים יכולים להיות או להכין הרים.. ואז דיון למה נבחר הר סיני.. במקום ילדים יכולות להיות מספר בובות..אם את צריכה את הסיפור אתן לך..

למעלה