מפגש הפורום אתמול

מפגש הפורום אתמול

במשך הבוקר ניסיתי להבין מה היה כל כך כייפי, תומך, איכותי ונהדר במפגש הזה. הנשים המקסימות שהיו סביב השולחן היו מוכרות כל כך - כבר זכרתי מה כל אחת אוהבת להזמין וזכרתי גם היכן נעצר ה"סיפור" של כל אחת . מה שהיה יפה להפליא הוא האופן בו כל אחת דברה על עצמה ובאותו רגע האחרות היו לגמרי איתה. בתוך הסיפור שלה. ואני חושבת שזה מה שבעיקר כל כך כובש בחברת נשים: זה לא הדיבור החופשי על סקס, השוואת גדלים ודיונים בהעדפות מיניות - זה האופן שבו כולן מקבלות את המקום שלהן בשיחה , את ההקשבה והתמיכה. חוץ מזה שמולנו עברו כל הזמן גדודים של חתיכות רזות עד שצריך היה להתאמץ להסתכל עליהן , ולי אישית היה לא נעים לאכול סנדוויץ' דשן ליד הרעבות האלה. שאלתי את עצמי אם הנשים הללו, שהן אלילות התרבות, באמת שמחות ומלאות סיפוק כשהן לבד עם עצמן... סתם, תהייה.

Betterfly

New member
../images/Emo6.gif

קודם כל, מחזקת את דבריה של נורית.. היתה שיחה תומכת ואמיתית וכל אחת סיפרה את סיפורה ובאמת קיבלה הקשבה ועידוד ולפעמים עצה. שכחת, נורית, להזכיר את האנתרפולוגים מאחורינו שכל הזמן בהו בנו וניסו להקשיב לשיחה... החרמנים הקטנים. לדעתי, לבדן, הנשים האלו לא מסופקות מכלום- הן בוהות במראה ותוהות לאן הלכה קוביית השוקולד שאכלו לפני שבועיים ואז רצות להקיא ומרגישות שהן שוב פרות שמנות ומכוערות. כמונו, רק בלי הק"ג המיותרים.

אז מה הן מרוויחות בעצם?

אם הן אלילות ומרגישות כמו פרות? ומה הן הרוויחו אם אחרי חודש מגיע גדוד אלילות חדש ומהמם ורזה יותר, והן נזנחות כמו דיוות מזדקנות?

Betterfly

New member
הן מרוויחות תשומת לב

וכשהטרנד האופנתי משתנה הן משתנות איתו.. אם צריך למתוח מותחים ואם צריך להרזות עוד מרזים...

לא קונה את זה

סורי, לא קונה. בעיני על כל רגע של נחת רוח הן משלמות 10 בחרדה על מעמדן, מקומן ועל השאלה עם האהבל בקצה הרחוב גם ראה את המותניים הדקיקות שלהן. שלא לדבר על הקרציה הבלונדית בקצה החדר שהמותניים שלה תכף יגיעו לגודל האידאלי (אנחנו יודעות שהזונה הזאת עומדת לעשות ניתוח הסרת צלע כדי להקטין את היקף המותניים, כמו שעשינו כבר שנה שעברה. מה יהיה עכשיו?...)

spooni

New member
היה כל כך כיף ...כל רגע ...

והיה שם אחד שחלף על פנינו ..בעצם שניים.....אחחחחחחח לגבי הבנות ..."המושלמות" ובכן זה תלוי , כל אדם ברגע שהוא שלם עם המראה שלו אז .. אשריו וטוב לו. יש רזות ששלמות עם גופן ולא מחשבנות ואוכלות ..יש כאלו שרודפות אחרי היופי ויש גם כאלו לכאן ולכאן שמנות. העיקר שהאדם שלם עם עצמו...ולמדתי שזה לא תלוי רק ביופי. אוי ..הסנדביץ חזה עוף שלהם ....כבר בא לי עוד פעם.

spooni

New member
אני איתך בקטע...

כמו כל דבר בחיים שרוצים לשמר אותו כי מפחדים שלא יהיה לנו אותו אז גם כאן הן "הקוזינות" משמרות ועובדות על ה"פיגורה" בכדי לא לאבד אותה כי הן מפחדות שהן לא תהיינה שוות. זו תחרות תמידית עם עצמן ועם האחרות. עבודה מעייפת ....

../images/Emo12.gif

אם את שלמה עם עצמך, אז למה לא נעים לך לאכול סנדוויץ' לידן? אלא אם בכ"ז משו מפריע לך ...

E D G Y

New member
אני ממש לא ראיתי אותן ממטר...

לא טוענת שאני שלמה עם עצמי לגמרי, אבל הן ממש לא הזיזו לי... למה אנחנו מתעסקות בהן כל כך הרבה?.... אוקיי, ברור לי שזה לא הן, אלא מה שהן מייצגות... המועדון הזה, שאליו הלכו כל האנורקטיות האלו נראה כמו מקום שאליו הולך רק מי שמתאים בול למוסכמות אסטטיות שנקבעו בעיתוני האופנה וסביר להניח שגם הדיבור בין האנשים שם הוא רק ע"פ ההמלצות של אותם עיתונים וכדומה לגבי כל תחום בחיי האנשים הקטנים וחסרי המעוף שהם נראו לי... זה מחיר די כבד לשלם בשביל קצת תשומת לב גברית, תחושה של שווי וערך, שכמובן משתנה עם כיוון הרוח, עולה הרבה וצורך הרבה כאב... לא מעוניינת. כל החבילה הזאת לא מתאימה לי ואני לא קולטת את האנשים האלה במכ"ם שלי.. אולי בגלל זה לא ממש שמתי לב אליהם בעת המפגש... שיבושם להם. אני חיה באיזשהו יקום מקביל כנראה...

יצא לך פעם לזלול פיצה או לאכול

פופקורן מול הטלויזיה ופתאום - בום - תמונה של ילדים רעבים בסודן או אפריקה או מקום מוכה רעב אחר בעולם. אני ישר מפסיקה לאכול מרוב יסורי מצפון. ראית? המוח שלך ישר פירש אותי באופן מאוד מסוים.

*רק אני*

New member
מממ...

לא כל הבחורות הרזות מרגישות כמו אלילות תרבות ובטח שמה שמשפיע על האושר והסיפוק שלהן זה לא המראה.

Miss Choco1

New member
שמחה שנהניתן

אגב נורית, לא תמיד חברה נשית היא כפי שתיארת (קבלה הקשבה ותמיכה). במקרה הזה אני בטוחה שכן כי כולן באות ממקום שמחפש את התמיכה וההקשבה. לרוב דווקא אני מוצאת שחברה גברית היא מוצלחת הרבה יותר, הם יכולים לקבל את דברי ומעשי ללא העברת ביקורת ו"מבט עקום", מה שקשה לי דווקא לומר על נשים.

Betterfly

New member
זה בגלל שגברים לרוב לא מעבירים

ביקורת והם נעים ממצב של הערצה למצב של דחייה וחוסר עניין. כמעט ללא התייחסות אמיתית של הקשבה לסביבה.

בטרפליי ושוקו

שוקו - שמעתי המון דברים כאלה מנשים. האמת היא שאני חושבת שזה כך , רק כאשר הגישה הבסיסית היא שאישה היא תחרות וגבר הוא המטרה. כלומר, אישה תמיד מפריעה לאישה אחרת באיזשהו מקום. אני מודעת לזה שיש בזה הרבה . נכחתי הרבה פעמים במפגשים פמיניסטיים , ובכנס הפמיניסטי האחרון היתה החלטה שלא להרשות כניסת גברים למתחם שכן כשגברים נוכחים בשטח, הדינמיקה בין הנשים משתנה. השאלה היא , שוקו, מי מרוויח מזה שאנחנו רואות זו בזו אוייבות פוטנציאליות? מי מרוויח מזה שהבוגרות שונאות את הצעירות ? שהרגילות שונאות את היפות? שהשמנות שונאות את הרזות? שהיפות שונאות את היפהפיות? מי מרוויח מזה? בטרפליי האם אין, לדעתך , לגברים מקום שבו הם תומכים באמת?

Betterfly

New member
שמעי...

יש לי הרבה ידידים שלא עונים להגדרה שציינתי והם מקשיבים לא רק לי אלא לסביבתם באופן כללי. אבל אני מוצאת יותר ויותר גברים אטומים שמקשיבים רק לעצמם וליצר ההישרדות/ תחרותיות שלהם ולא מבינים מה אנחנו, הנשים, מקשקשות כל כך. אני אדם שיוצא נגד הכללות ולא חושבת שכל הנשים כך וכך וכל הגברים כך וכך אבל אני מאוד מאוכזבת לאחרונה לגלות הבדלים רבים שהם עוד ברמת הפיסיולוגיה של הרגש בין גברים לנשים. התאכזבתי מגברים, אמרתי?... או לפחות אלה שאני רוצה. לאותם גברים אין שום מקום שבו הם תומכים באמת, אלא אם כן זה כלפי עצמם וגם אז זה לא נוגע באמת ברגש ובהקשבה ובצרכים נפשיים אלא באגו, בתחרות, ביצרים ובאינטרסים.

מה דעתך על חינוך?

היו לי המון המון שיחות עם גברים על הנושא של : מה נחשב בעיניך גברי... ויש גם להם את הקטע הזה של גברי זה כמה שיותר שליטה וכמה שפחות רגש. כמו כל ההכללות , גם זה עיוות שיושב על גרעין מציאותי מסוים: תחשבי מהם הערכים שגבר סופג כשהתפקיד החברתי שלו הוא - להילחם. יש שני שדות קרב מרכזיים: זה שמתנהל כרגע - מלחמה ממש וזה שמתנהל במערכות הכלכליות. בשני המקרים הללו - במלחמה כמו במלחמה: רגש זה עסק מטריד, מסיח את הדעת ומאוד לא תכליתי. לכן, אני נוטה להאמין בשילוב של האבולוציוני עם החברתי - תרבותי: הדגם ה"שורד" של גבר הוא הדגם הלוחם ביעילות. הנפלאים שבגברים נופלים קורבן לזה. ואז באה אישה ומתחילה , מבחינתם, לזיין את המוח. כי מה צריך לוחם את כל הקשקשת הנפשית הזאת? האמת היא שאם אנחנו חושבות שהחינוך הנשיי הוא מיושן כדאי שנסב את תשומת לבנו לחינוך האקסטרה מיושן שגברים מקבלים.

Betterfly

New member
חינוך מחדש?...

לא מאמינה שזה יעבוד כל כך בגילם, אלא אם כן נעשה להם שטיפת מוח..
כרגע אני מ-א-ו-כ-ז-ב-ת. אני יודעת בדיוק למה רגש מפריע ושהוא לא תכליתי ורוצה לחזור לימים ההם שגם אני הרגשתי ככה. אולי זה יותר פשוט (אולי, בעצם בטוח, לא?).

לא!

אנחנו יצורים שמורכבים משניהם גם שליטה , רצון חזק ורציונל וגם רגש, לבטים, דואליות. לטעמי המאוד אישי אם אנחנו מעלימים אחד מהם הוא יחזור לנו בהפוכה מטורפת במקום אחר. אני פריקית של אינטגרציה בן שכל לרגש.

Betterfly

New member
כן..

אבל אם גבר שמחביא את הרגש מתחת להרים של תירוצים רציונאליים מסובב אותך על האצבע הקטנה, מה הטעם?... זה מפריע להישרדות לבסוף!

למעלה