מפגש חברתי- הייתם הולכים?

מפגש חברתי- הייתם הולכים?

נניח שאתם מוזמנים למפגש חברתי של חבר`ה מהעבודה/ לימודים/ מילואים. מפגש שאינו בעל אופי דתי, אך גם ללא תוכן בעייתי. במקום עם תעודת הכשר, אבל לא בסטנדרט שאתם מקפידים. כלומר, אם תלכו- תשבו ולא תאכלו. הייתם הולכים? ולמה?

בסג

New member
../images/Emo26.gif

אני לא מסתדר במפגשים חברתיים באופן כללי. (אני לא יודע מה לעשות שם, וזה בד"כ משעמם אותי; לא איש דברים אנכי) בפרט עם אנשים ששונים ממני הרבה. ועוד יותר בפרט אם אני אהיה עוף מוזר (לא אוכל). ברור לי מה הייתי (לא) עושה.

לאכול ודאי שלא

אצלי מפגשים מסוג זה אינם ראליים כ``כ, משום שכל הסביבה שלנו גם העבודה היא דתית.

וודאי שלא לאכול

אפילו אצל אמא שלי אני לא אוכלת הכל... הדגשתי- לבוא ולא לאכול, אבל להיות חלק מהמפגש.

candy77091

New member
למה אצל אמא שלך את לא אוכלת הכל?

לא מספיק כשר בשבילך?

מיקי*

New member
אני הייתי הולך כיון שזה חלק מגיבוש צוות עובדי

או חבר'ה מהלימודים וכד'. אם המקום בלי תעודת הכשר כמובן שלא הייתי הולך והייתי מנסה להעביר את האירוע מקום. אם תעודת ההכשר לא מספקת אותי (דבר שלא יקרה אצלי) אז אשב ואשתה.

אין הרבה ברירות

אני מאוד רגיש לנושא של היחס ההדדי בין חרדים לחילונים. עד כמה שאני יכול אני משתדל לצמצם את הבידול שיוצר תחושה לחילוני כאילו הדתי מתנשא מעליו. לכן כפי שכבר ציינתם- ברור שלא נאכל שם אבל בתנאים מסויימים הייתי הולך כדי לא לתת להם תחושה כאילו הם לא מספיק טובים עבורי. אם כי יש מצבים שלא הלכתי- כגון חתונות מעורבות במשפחה שלנו, ולא בגלל שכל כך הפריע לי שזה היה מעורב אלא כדי לשמור על הסטטוס שלנו כהכי חזקים בדת מבחינת המשפחה.

candy77091

New member
יש בזה משהו..אם כי לחתונות מעורבות

אני כן הולכת,כי אני מכבדת את הבנ"א שאני הולכת לחתונה שלו ולא מעבר לזה..

גם בזה יש משהו...

מבחינת הרעיון כשלעצמו ייתכן שהייתי הולך אבל עקב הנסיבות המיוחדות שנוצרו אצלנו במשפחה נאלצנו אחיי ואני להימנע מללכת.

candy77091

New member
כל משפחה עם הקודים שלה ועם ההעדפות שלה

תראה יש מקרים שבהם אני אתעקש לא ללכת ואני אדגיש שהמקום לא כשר אז אנשים יחשבו פעמיים אם לעשות במקום זה או אולי במקום כשר.הכל סובייקטיבי..

candy77091

New member
תלויי,אם בא לי ללכת

אם לא בא לי גם לאירוע משפחתי אני לא אלך,או משיקולים אחרים שאני לומדת באותו יום עד מאוחר או צריכה לקום בבוקר מוקדם ויכולות להיות מליון סיבות(כרגיל) אם אני רוצה ללכת ,אני אלך ואני אסתדר עם זה.מקסימום מביאים אוכל מהבית.אני ממילא לא אוהבת לאכול בחוץ כך שזה לא ממש מרגש אותי "לא לאכול"

הפואנטה היא לא ``לא לאכול`

אפילו מטחנה כמוני לא מכריעה אם ללכת בגלל אוכל, אלא בגלל הקטע של להיות ``עוף מוזר`` כמו שבסג הטיב לנסח. וזה יבלוט במיוחד לאור העובדה שכל שאר הדתיים כן יאכלו... אבל זה ממש לא השיקול היחידי

אצלי

כול חברים של בעלי לעבודה חלק גוים וחלק חילונים ושיש מפגש הם יודעים שאני בודקת אם כשר כמו שאני רוצה אז בסדר אם לא הולכת אבל לא אוכלת ולא שותה ואם שואלים עונה אם היה כשר והיתי גוי אין בעיה אני יהודיה ולא אוכלת לא כשר בתחילה נפגעו אבל אחר כך למדו שכיום כר מזמינים אז רק כשר בדץ ועוד אומרים לי הנה בגללך או בישבילך אני עונה בכף העיקר שתוכלו כשר ולא טרף , לא רוצים תגידוו אני לא מגיעה , וכשה זה לא כשר או כשרות לא ניראת לי לא באה

למעלה