מפגש חובבי הזוחלים, רשמים.
המפגש החל כמתוכנן בשעה עשר למרות שאנשים החלו להגיע עוד לפני השעה עשר. בשעה 11 בבוקר כבר היו הרבה מאוד אנשים שהסתובבו בין כלובי הזוחלים ובין מספר דוכני המכירה שלצערי היו מצומצים יחסית, אך עדיין הציגו חיות יפות. ההרצאות החלו לקראת השעה 12 למיטב זיכרוני, ראשון עלה רפאל יפרח והסביר על הסיבות למפגש, אחריו עלה אביחי בנימיני (חוקר חרקים) שהסביר על החרקים השונים שחיים בארץ וחידושים בתחום ההגדרות של מספר מיני פרוקי רגליים שחיים כאן. אחריו עלה דניאל כהן שהסביר יפה מאוד איך לגדל בצורה טובה שממיות מנומרות, זיקיות תימניות וגם חרדונים מזוקנים. אחרי שהוא סיים עם הזוחלים הוא גם לימד אותנו על שיטות יעילות לגידול חרקי מזון כמו צרצרים ותולעי קמח. כשעה לאחר שסיימו החלה הרצאתו של אמיר מאורר בנושא בעיות ומחלות נפוצות בזוחלים. למפגש הגיעו כ200 איש רבים מהם היו מהבוקר ועד סיומו בשעות הערב. אני הלכתי בחמש וחצי ועדיין היו שם אנשים ועוד המשיכו להגיע אנשים, אחד אפילו סגר את העסק ונסע למפגש ברגע שנודע לו על קיום המפגש. הכרתי שם הרבה מגדלים שאת חלקם לא היכרתי בכלל ואת חלקם הכרתי רק בכינוי. שמחתי לשמוע שרבים מאלו שהגיעו למפגש הגיעו לאחר שקראו עליו בפורום זה, חבל שהם רק קוראים כאן ולא תורמים יותר לפורום, ויש להם מה לתרום. לסיכום: אני מאוד מאוד נהנתי ואני חושב שכך גם רבים מהמשתתפים האחרים שדיברתי איתם. רפאל יפרח הידוע בכינויו "ילד הג'ונגל" הרים מפגש זוחלים שהיה הצלחה גדולה, אני חושב שהמפגש הזה נתן פתח להרבה מפגשים שיגיעו בהמשך. כמו שעכשיו כולנו מצפים למפגש\תערוכה שמתחילים לדבר עליה ושאמורה להתקיים בקיץ. המפגש היה מעולה, מי שלא הגיע הפסיד ואני מקווה שלמד את הלקח! נתראה בקיץ בעזרת חובבי הזוחלים. נ.ב אורי סלינגרה אני אשמח לראות בפורום את התמונות שצילמת.