מפגש חשוב - הומואים ודת

• פותח הנושא yr4u
  • פורסם בתאריך

yr4u

New member
מפגש חשוב - הומואים ודת

לק"י שלום וברכה, אתם מוזמנים למפגש שעורך אתר הו"ד עם הרב יובל שרלו - ראש ישיבת ההסדר בפ"ת וחבר הנהלת צהר שייערך אי"ה בתאריך 17.12.08 למניינם בירושלים משעה 19.30 הזמנה מצ"ב (לחצו להורדה) http://www.wikiupload.com/download_page.php?id=79464 נשמח אם תפיצו את ההזמנה. מוזמנים הומואים ולסביות דתיים, חברים ובני משפחה וכל מי שהנושא קרוב ללבו. זהו מפגש פתוח לקהל - מיקרופון פתוח לשו"ת תודה מראש על שיתוף הפעולה נשמח מאוד לראותכם במפגש חשוב זה. צוות אתר הו"ד 050-9098699 הו"ד - הבית של כולנו

רון סי

New member
הומוסקסואליות זה מונח חילוני

התיוג של האדם על פי נטיותיו המיניות זה רעיון וגישה חילוניים. הדת היהודית לא מכירה "הומוסקסואליות", ולכן גם לא אוסרת עליה. מה שהיא אוסרת זה משכב זכר, המעשה המיני עצמו. היהדות אינה מתעסקת בזהות המינית של האדם, ואינה מתייגת בני אדם על פי נטיותיהם המיניות. לכן לא יכול להיות "הומו דתי". אם אדם רואה עצמו כ"הומו", הוא לא יכול לראות עצמו בו זמנית כדתי. אם הוא רואה עצמו כדתי, הוא אינו יכול לראות עצמו כהומו, אלא לכל היותר כאדם שיש לו נטיות מיניות מסויימות. כל ההתעסקות עם הומואים דתיים אינה אלא הכנסת החילוניות לתוך הדת. זו סתירה פנימית, כמו גם התבטלות בפני תרבות אחרת, וזאת על ענין שעדיף שישאר בין האדם לבין עצמו.

yr4u

New member
תגובה

אני מציע שתיכנס לאתר הו"ד ותקרא את הדברים ובעיקר את "מסמל העקרונות" עליו חתמו רבנים אתר הו"ד - www.hod.org.il

רון סי

New member
קראתי, ושוב יש לחזור ולהדגיש

כפי שמסמך העקרונות שלכם מציין נכון, ההלכה אינה עוסקת בזהויות מיניות. כל הרעיון של "זהות מינית" הוא רעיון חילוני לגמרי, ובנוסף גם רעיון חדש למדי במונחים הסטוריים. יהודי דתי, המנהל חייו על פי ההלכה לא יכול לאמץ זהות מינית מסויימת. עצם הפעולה של להגיד "אני הומוסקסואל" היא פעולה חילונית. ואתם מודים בזה בפה מלא. הבעיה של ההומואים הדתיים היא בעיקר הרצון שלהם לחשוף את נטיותיהם המיניות בציבור, ובו בזמן להמשיך לקבל יחס שיויוני. גם הרצון הזה של "יציאה מהארון" הוא רצון חילוני לחלוטין. לכל אדם מומלץ לשמור את נטיותיו המיניות לעצמו, לאדם דתי על אחת כמה וכמה. אין שום משמעות דתית לחשיפה של נטיות מיניות. לכן, אשוב ואומר, כל ההתעסקות הזו שלכם במיניות שלכם, וכל ההתעסקות ב"הומוסקסואליות" היא התעסקות חילונית. עצם ההתעסקות סותרת את הדתיות שלכם לכאורה. כל מה שאתם עושים פה זה ללמוד משהו מהחילונים. אז אם כבר הדתיים לומדים מהחילונים, לפחות תלמדו משהו ראוי.

tkhri

New member
רגע, יש בעיה עם משהו שאתה אומר

אם אני מבין מה שאתה אומר זה כך - אין דבר כזה "הומו דתי" מכוון שהגדרה כ"הומו" היא הגדרה חילונית . אין דבר כזה גם "סטרייט דתי" . יש יהודי דתי ויהודי חילוני (זאת החלוקה שאני מבין מדברייך, תקן אותי אם אני טועה) . כלומר, לפי היהדות (לפי דברייך), אדם לא יכול להגדיר את עצמו כ"הומו" כי זאת לא הגדרה יהודית (= דתית כמובן) . עד כאן מה שאני מבין מדברייך . איפה הבעיה שאני רואה ? כשאתה אומר שזה לא בסדר שהם מדברים על הנטיות שלהם בפומבי, אתה מתעלם מהעובדה שמצפים מהם להתחתן עם אישה . אם הם לא יגידו לסביבה שלהם מה הנטייה שלהם זה יסבך את המצב . אתה מבין, הם חייבים לציין את הנטייה שלהם . ההגדרות "הומו" וסטרייט" באו בכדי שנוכל לתאר מצב של גבר שנמשך לגבר וגבר שנמשך לאישה . אני לא חושב שמדובר ביותר מזה ולכן אני לא רואה בעיה של הגדרות כאלו עם היהדות (רק מהבחינה של ההגדרה) .

למעלה