מפגש מטה המאבק- מוצאי שבת 11/10

נועם@בת

New member
מפגש מטה המאבק- מוצאי שבת 11/10

מודה ומתוודה, מאז שפתחנו את הפורום נשארתי די בצל. הסתפקתי בשרשור ומחיקת הודעות, וקצת נבחתי על "צוות סגור"
. אבל שבוע של חופשה, וחודש של ניג'וזים מצד ליאור
הביאו אותי במוצאי שבת האחרון למפגש מטה המאבק, ולהפשלת שרוולים והתגייסות. תפקידי בכוח זה לארגן את הפורום ואת האנשים מאחוריו לכל משימה ובקשה שתעלה מצד המטה. בגאוה לא מוסתרת אמרתי במוצ"ש -"אני מביאה את הפורום" ואני באמת מאמינה שהפורום יעמוד מאחורי כשאבקש עזרה. כשאני אומרת הפורום, אני מכוונת לפורום פוריות לדורותיו, החל מימי יואל דרך פורומי ההמשך של הריון, הורים בטיפולים והורים אחרי. כולנו עברנו את המסלול הזה דרך הרחם שלנו, וכולנו מחויבות היום למאבק (וניסוח בלשון נקבה בהחלט כולל את כל הגברים שאיתנו). המפגש שתוכנן ל45 דקות (עלק) נמשך כ5 שעות. נכחו בו כ20 איש (מאחר ואני לא זוכרת מי מוכר בשמו ומי מוכר רק בכינויו, אני משאירה למשתתפים במפגש לשרשר מתחתי את רשמיהם ותגובותיהם). חמש שעות של דיבורים, ויכוחים, תקוות, כעסים, תוכניות, חלומות ומה לא. כשאת הכל מנווטת ביד קלה ובוטחת אסנת של שלומי שהשאירה אותי מלאת הערצה והתפעלות. מה לעשות, הנסיון שלי עם יועצות ארגוניות כולל כמה יועצות פלצניות שהרצו לי בהשתלמויות מורים על כל מיני דברים שאין להן מושג בהן, והשאירו אותי עם דעה לא מחמיאה על אופי המקצוע. אסנת הראתה לי בפעם הראשונה מה יכולה לעשות בעלת מקצוע אמיתית- סחטיקה אסנת
. אז מה זה מטה המאבק? המטה הוא בעצם שם לקבוצת אנשים שהתארגנה מיד אחרי ההצעת הקיצוץ של ביבי ושמה לעצמה מטרה לסכל את הקיצוץ. זאת קבוצה שהתארגנה באופן הכי ספונטני שיש, מקרב הגולשים בקהילת הפוריות. אף אחד לא משלם להם, ואף אחד לא מנהל אותם. זה היופי שבקבוצה, וזאת גם נקודת התורפה שלה. האנשים עושים את מלאכתם בנוסף על העבודה הרגילה שלהם. במקביל לטיפולים או להבדיל לגידול הילדים. כל מה שהם עושים נעשה בהתנדבות (ותזכרו את זה כשאתם נזכרים למתוח ביקרות. ביקורת בונה תתקבל בשמחה, ביקורת הורסת וקטנונית פסולה מעצם כתיבתה.) תוך זמן קצר התרכז גרעין של אנשי מקצוע שונים שנרתמו למען מטרה אחת. תוך כוונה לפעול בתיאום מלא זה עם זה ובתיאום עם יתר הקהילה שעומדת אחריהם- לצורך הענין גולשי תפוז ונענע והפונים למוקד של "הזכות להורות". לא כל המתנדבים מכירים את את הדינמיקה של הפורום וכולם ללא יוצא מן הכלל יש מחסור כרוני בזמן, לכן התקשינו לראות עד היום דיווחים. במפגש הוחלט כי דבר זה ישתנה, ושיתוף הפעולה בין המטה ובין הציבור מאחוריו יעשה על גבי הפורום ועל גבי אתר שנבנה ומושלם בימים אלה. מי זה מטה המאבק? את ארגון המאבק והמטה התחיל משה בעלה של sab sab, שלקח על עצמו לפעול בכל החזיתות יחד עם האנשים שהתאספו סביבו. באופן טבעי הוא כרע תחת העומס והעיסוק בכך גזל את כל זמנו. במפגש הוחלט כי משה יתמקד בפעילות המשפטית הכרוכה במאבק מחד ובניהול המטה מאידך, ואילו הניהול יעבור לידיהם של ליאור של חנה ושווערצה. כדי שזה יראה רשמי הוחלט כי ליאור של חנה ישמש כמנכ"ל ואילו שוורצע תשמש כסמנכ"לית. סליחה על השמאלציות, אבל תרשו לעמוד ברגע זה ולמחוא כפים למשה, האיש שהקים את מטה המאבק והתחיל את כל הפעילות הזאת
. בתפקיד ראש צוות פוליטי וקשר עם בעלי השפעה היה ונשאר עמי, בעלה של MICHAL333, שכותב בפורום תחת השם "ראש צוות פוליטי" יחד עם hagk הלא היא חגית של חגי. את צוות התקשורת מנהלות מרב של ערן ורוני של איתי. איסוף המידע מוטל על א' (לויד'ת אם הוא מסכים להחשף בשמו). זה גם המקום להודות לרחל5 שבשקט אחרי הקלעים עשתה בחודש האחרון עבודת נמלים של איסוף שקדני של מידע, מסמכים ואנשים. במפגש היה קונצנזוס ברור לגבי שני נושאים, האחד על חשיבות המאבק, והשני על התרומה של רחל5 (כן יקירתי, תסמיקי לך בשקט
). את היעוץ האסטרטגי מנהל ע', בעלה של מתמודדת 10 ארגון כוח האדם מוטל על זוהרה האחרת, אסנת של שלומי וOORLY שבימים אלו עסוקות עד למעלה מהראש בהגדרת התפקידים, אפיון וניסוח צרכים נוספים. יחד עם ראשי הצוותים מגוייסים למשימה הרבה אנשים, חלקם בעלי מקצוע בתחומם וחלקם בעלי רצון טוב ומוטיבציה. ובקרוב נפנה ונבקש עזרה מעוד אנשים, בהתאם לצרכים שיגדירו לנו מארגנות כוח האדם שלנו. מה עושה מטה המאבק? זה החלק הכי קשה להגדרה
. המאמץ מושקע בלחץ על פוליטיקאים ובעלי השפעה, בשילוב עם השפעה על דעת הקהל(דרך התקשורת). לצורך הצלחת המשימה נצטרך כולנו לתת כתף, כי זה המאבק של כולנו. ברור שלא יהיה חכם לפרסם כל צעד שאנחנו מתכננים, ולא תמיד ניתן לפרט, לסכם, להרחיב או לספר. אבל בעלי התפקידים הבינו כי לצורך שיתוף פעולה של כולנו יש חשיבות בעדכון ובמידע. בהמשך השבוע, אחרי שרעיונות נוספים שהועלו ירקמו עור וגידים, נביא לפורום סיכומים קצת יותר מפורטים. ומילה לסיכום. המאבק הוא של כולנו, אפילו של אלה שכבר לא זכאים היום למימון טיפולים, או לשמחתם לא זקוקים לטיפולים. כל מי שחתר בסירה הזאת נושא עימו את סימני המשוטים. לפעמים נדמה שהם נשכחו, שהכל הפך לנחלת העבר, אבל רגע אחד של הצצה על בטן הריונית כשאת לא מוכנה לזה תופס אותך חזק בבטן, שם בין החצוצרות לשחלה וצובט בכאב. המאבק הוא של כולנו, ולרובנו יש הרבה מה להפסיד אם הוא יכשל. כדי המאבק הזה יצליח, לא יספיק רצון טוב, אפילו לא עבודה מאומצת של כל האנשים הנפלאים האלה שלקחו על עצמם לעבוד. כדי שהוא יהיה יעיל יהיה צורך גם במקורות כספיים. אין לי מושג כמה ואיך, אבל הייתי רוצה שכל אחד יעשה לעצמו את החישוב כמה זה יעלה לו אם הקיצוץ בתקציב הבריאות יעבור כמו שהוא ואחר כך יחליט כמה הוא מוכן לתרום לקופת המאבק. חשבון בנק יפתח בהקדם האפשרי ומספרו יתפרסם. את הניהול הכספי יקח על עצמו בעלה של חותרת ותיקה . אז מועדים לשמחה חברות וחברים שלי ותודה שהגעתם עד הלום
נועם ~שבכלל יש לה היום יומולדת~

../images/Emo49.gif יקירתי, אבל לדעתי יש פה מקום

לשרשור נפרד ליום ההולדת אחרי עיכול הדינמיקה שהיתה במוצ"ש, אני מתרשמת, שיש מוטיבציה רבה לעשיה, כשרונות רבים, בעלי מקצוע מיומנים וארגון חדש שצריך קצת ליטוש והידוק כדי לעשות את העבודה בצורה הכי טובה שיש כדי להגיע לתוצאה המיוחלת.

מזל טוב נועם ../images/Emo140.gif../images/Emo77.gif../images/Emo65.gif

קראתי בעונג את דברייך, הם מנוסחים בצורה מאד בהירה! אני אשמח אם במפגש ביום חמישי את או ליאור תוכלו לומר את אותם דברים גם בע"פ לטובת אלו שלא קראו או יקראו את הדברים כאן. ושוב יומולדת שמח ושכל משאלותייך יתגשמו השנה.....

שווערצה

New member
והנה דבר ההנהלה ../images/Emo88.gif

אז קודם כל תודות לנועם שלנו על ההצגה המדוייקת כל כך של המפגש... כולל הצבעים והרוחות אשר נשבו שם
ואם יורשה לנו להצטרף לתודות החמות אשר שלחה נועם לעושים במלאכה, והראשון שבהם:
למשה של sab sab , האיש אשר בלעדיו אין, ואשר היה, ונשאר, חלק בלתי נפרד מהנהלתו המורחבת של מטה המאבק. משה ימשיך להוביל עימנו את המאבק, יחד עם ראשי הצוותים השונים, עד שתושג המטרה ויוסרו כל הגזירות, וזאת בצד התמקדותו בפן המשפטי-מקצועי. הנושאים בעול רבים, וקצרה היריעה מלפרטם, לכן נשוב ונזכיר רק את ראשי הצוותים (מבלי להמעיט מחלקם של חברי הצוותים הרבים העושים במלאכה) : עמי וחגית, מירב ורוני, זוהרה אסנת ואורלי, ע', א' (לא ההם מהשב"כ
) וכמובן - רחל5. תודות גם לנציגי פוע"ה, אשר הפכו עצמם לחלק בלתי נפרד ממאבק זה, ומחוייבותם לו ראוייה לשבח. תודה לכולכם
כל אחד ואחד מכם, ראשי צוותים, חברי צוותים, חברי הפורום אשר כתבו ופנו לחברי הכנסת השונים - כולכם אחראים לכך שכבר בשבועות הראשונים למאבקנו חזר בו משרד האוצר מכוונתו להגביל את טיפולי הפוריות לילד הראשון. יחד אתכם נדאג לכך שמשרד האוצר יישם את הצהרותיו, ונמשיך להאבק לביטול הגזירות גם ביחס לילד השני. זוהי מטרתנו, ואנו מחוייבים לה ללא כל סייג. וזכרו - מטה המאבק הינו מטה דינמי, המורכב כולו מאנשים אשר מוכנים לתרום מזמנם וממרצם למאבק כנגד גזירות האוצר וכוונתו לפגוע בטיפולי הפוריות. המטה הזה פתוח לכל אחד ואחד מכם אשר רוצה לתרום, בין אם במעשים ובין אם בעצה טובה או הצעה לשיפור. אם אתם רוצים לפעול, אך אינכם יודעים היכן וכיצד תוכלו לתרום - אתם מוזמנים לפנות לזוהרה האחרת, או לאסנת של שלומי, ולהוועץ בהן. כל מצטרף - יבורך... מטה המאבק ידאג לעדכן את הפורום באופן שוטף בפעילותו, ודיווחים על הפעילות בצוותים השונים יוכנסו לפורום מדי מספר ימים, על מנת שתוכלו ללוות עימנו את המאבק עד תומו,ותהיו מעורבים בו - מי באופן פעיל ומי באופן סביל.
להמשך פעילות פוריה ליאור של חנה שווערצה הנהלת מטה המאבק

וגם לצוות התקשורת יש מה להגיד

איך לא?
השבוע אני מבקשת מכל חברי הפורום ומשפחותיהם להעלות את אחוזי המכירה של עיתון "הארץ", שבמוסף שלו תתפרסם כתבה. במרכז העשיה עומדים כעת שני נושאים עיקריים: 1. האתר (שאמור לעלות בימים הקרובים לאויר) ושיש צורך לצקת בו תכנים. 2. השתתפות בתכנית פופוליטיקה. בנוסף לשני נושאים אלה, צוות התקשורת ביחד עם אנשי האסטרטגיה, יכינו תכנית פעולה שתגבה את מטרות המאבק בחשיפה תקשורתית. כמו כן מתבצע מיפוי של צרכים ותפקידים בצוות, ואנו נזדקק לעזרתכם על מנת למנות אחראים לתפקידים אלה. אם מי מכם מעוניין לסייע בכל דרך שהיא, בכל אמצעי תקשורת שהוא, אנא צרו איתנו קשר. בקשה אחת אחרונה והקשה מכל. אני יודעת כמה הנושא הזה רגיש ובעייתי, אבל אנחנו זקוקים נואשות לאנשים שיהיו מוכנים להתראיין ולחשוף את סיפורם האישי. קשה מאוד למחזר שוב ושוב את אותם סיפורים ולא ליצור את הרושם שאנחנו נאבקים כאן את מאבקם של 5-6 זוגות (ויסלחו לי הבודדים שבחבורה זו רק צורת ביטוי) ולא את מאבקם של 1/6 מהאוכלוסיה.

חן123

New member
אני מניחה שזה הצוות הנכון....

אמרתי כבר לליאור, ואני שבה ואומרת - אני יכולה לעשות מצגות power point וכן כל דבר שצריך להציג בצורה גרפית (מין כישור תמוהה שכזה). אני כאן לשרותכן. חן

אני גם אומר לכן באופן אישי

אבל אני יכולה להיות אחראית על ארכיון תמונות. ליצור ארכיון כזה ואח"כ לתחזק אותו גם באינטרנט שממנו יעלו חומרים כל אימת שצריך וגם באופן פיזי. כמו כן יכולה לטפל בתיעוד ועריכה של חומרי ווידאו.

hagk

New member
../images/Emo124.gifדבר הצוות הפוליטי

במהלך השבוע יתקיימו ומתקיימים מספר מפגשים עם פוליטיקאים בעקבות מפגשים אלו ניפגש ביום חמישי (הצוות הפוליטי)להסקת מסקנות וקביעת תוכנית פעולה להמשך המאבק.

שווערצה

New member
חגית

שלחתי לך מסר עם הקישור להצעת התקציב הרשמית (הנוסח המקורי, עדיין) של משרד האוצר הכוללת את הגזירה ודברי ההסבר. ליתר בטחון, ולצרכים עתידיים אני מכניסה אותו גם כאן:

ברשותה של נועם אני מפרסם מכתב מהשר

רציתי לשתף את כולכם בתוכן מכתב שיכל להגיע היום ממשרד השר כמובן שהקראתי את תוכנו לנועם לפני הפרסום וזה באישורה "גברת @בת הנכבדה, משרדנו שמח לברך אותך לרגל הגיעך לגיל 44 מזל טוב מכל הלב שהגעת לגיל שראויה את להיות סבתא בישראל אך לא אמא משרדנו שמח להודות לך על כך שמיום זה ואילך הנך שותפה מלאה לחסכון בקופה הציבורית נשמח לשוב ולשרתך לכשתגיעי לגיל גבורות על החתום, השר " ********* נועם היקרה, ועכשיו הברכה היא ממני - ליאור שתהיה זו שנה מוצלחת ומאושרת שנה של אי התגשמות גזירות שנה של הגשמת חלומות ושאיפות אישיות שנה שתזכרי אותך כל חייך וחיי משפחתך תודה על הזכות לנהל אתך את פורום "הזכות להורות" שכולי תקווה שבקרוב יהפוך לפורום לא שימושי לאחר הצלחת המאבק בגזרות האוצר מזל טוב מכל ה

מזל טוב לנועם

מאחלת לך שהמטה יתפזר במהירות משום שלא יהיה צורך בו וברמה האישית הגשמה של החלום עוד השנה

moshp

New member
הודעה ממשה (בעלה של SAB SAB)

בראש ובראשונה - מזל טוב והמון איחולים לנועם@בת ליומההולדת. מעבר לכך, תודה אמיתית על המלים החמות והיפות שכתבתם - נעם ושוורצע (יחד עם ליאור של חנה), וקבלו בזה את הוקרתי לכם. וכעת לעניין עצמו, בקצרה: הפעילות שלנו הנה פעילות ציבורית וקבוצתית, ובתור שכזו, ערך נעלה ועליון הוא הפעילות המתואמת, בקול אחד וביעד מוסכם. בכל התהוות קבוצתית ובכל רקמה אנושית טיפוסית מורכבת נוצרים מחלוקות, טענות ומענות, וזה טיבעי, אך מה שקובע לעניינו, הוא היכולת לרכז את המאמצים בצורה יעילה, תכליתית ובתיאום מלא. כמו בכל שלבי פעילות ראשיתית, ישנם שלבי "אפ" ו"דאון", ומה שחשוב הוא לראות את המגמה ולהוביל אל היעד. אני משוכנע, כיום יותר מאתמול, ואתמול יותר משלשום, כי הפעילות הנה בכוון היעד, בקצב התנהלות הולך ומשתפר וברת מימוש. לא בכל דבר שנעשה במישור הפנימ ארגוני שלנו "רוויתי נחת" ,כמו כל אחד אחר אני מניח, אך מה שמוקרן החוצה הוא מה שחשוב, וטובת הקבוצה היא הערך העליון בפעילותנו, זה חסרונה אך גם בה גלום יתרונה הגדול. הכוון הוא נכון וברור ואני משוכנע כי ליאור ושוורצע ידעו לנווט את הפעילות בדרך הקצרה אל היעד, ומשכך נסייע מי מבפנים ומי במרחוק, כל אחד על פי מיטב הבנתו ויכולתו. באופן אישי, משהועברו המושכות לידיים נאמנות, אתרחק "מאור הזרקורים" כאן - אך אמשיך לתת את כל תמיכתי ואשתדל לתרום ממיטב הבנתי לקבוצה זו. מאחר ואנשים אלה - כפי שנעם היטיבה לנסח זאת, עושים זאת בהתנדבות, במיטב הכח ובמלוא הנכונות והמסירות, הם, כמו גם ראשי הצוותים האחרים, ראויים לכל האמון ואני מאחל להם כל הכח והנחישות הנדרשים - והם באמת נידרשים בכמויות!. בהצלחה לכולנו. משה

E נס

New member
המון המון מזל טובים לנועם../images/Emo24.gif

הלוואי שתתגשם לכם המשאלה בשנה הזאת.... שכל הקולולואים מן הלב פנימה יעברו חזרה אל הלב פנימה. עד עכשיו היית האמא האולטימטיבית של הפורומים לפוריות. הלוואי שבשנה הזאת תהיי האמא האמיתית של איזה אוצר/ית/ות חמודים. אני שולחת לך המון איחולי פוריות שופעת לשנה הזאת, ולכל השנים הבאות. תחל שנה וברכותיה....רוצה כבר לראות את זה בעיניים....במיוחד בשבילך

Michal333

New member
מזל טוב ו- ../images/Emo51.gif

כן, מצ"ב מזל טוב נוסף!!! וחשוב מזה, תודות על המכתב המלכד והמעודד למרות הגזירות הקודרות. תקווה אני שאכן המטה וכל הפורומים יטו כתף אל שכם וימירו יחדיו את רוע הגזירה הקשה. מיכל של עמי.

2n

New member
מזל טוב ענקי - נעם! ../images/Emo24.gif

ענק ממני! החלטתי להצטרף גם כן למאבק. אם את שם - אני גם!!! עינת

למעלה