מפגש משפחתי מעניין בחלום

אור_30

Active member
בוקר טוב אהובה,

עניתי לפירוש הקודם בפרטי.

להלן חלום נוסף
(תודה על היכולת לזכור חלומות)

האמת אני רואה קצת את הקשר עם כל מיני דברים..

במציאות אתמול נולד לי אחיין חדש (מספר 4) אחרי 11 שנים, מאוד מאוד מרגש.
רקע לגבי אחותי: עשור בינינו, היא מאוד פרמטיבית ובחיים שלה, לא מתפתחת רוחנית. קפואה בדעותיה. הייתה לנו שיחה לפני כשבועיים שהתבאסתי כשבאתי לספר לה על תהליך הבגרות שלי והיא פשוט עיוורת, זה לגמרי שלה (ואני עיוורת לגבי העיוורון שלה אבל מבינה לאט לאט). לומדת לשחרר את האישור שלה, יש לי את שלי. אני מאמינה שנולדתי כדי להביא אור לחושך המשפחתי הזה, אני לא קשורה להורים שלי ואחותי באמת, אנחנו לא מדברים באותה שפה, אבל למדתי בהדרגה לדבר בשפה שלהם, פעם מתקשרת אמרה לי "תזכרי, את פרח והם ניצן". אבא שלי סובל מהתקפי לב לא מעט, הוא אלוף הנטישה העצמית וריצוי אחרים.. שוחחנו אתמול בערב

חלמתי שהאחיין אכן נולד (גם במציאות) והיינו כל המשפחה יחד (מהצד שלנו וגם של גיסי). מיקה (משוררת שאני מאוד מעריכה) וההורים שלה גם היו, היינו כמו משפחה משום מה
בחלום אני ומיקה כבר הכרנו ודברנו די רגיל (במציאות לאחרונה מאוד פרגנה לגבי מה שהיה עם ההופעה שבוטלה ביומולדת שלי, ואני יותר רואה אותה בשר ודם כמוני ופחות כילדה מעריצה, אני בלי קשר בתהליך בגרות מטורף ומואץ מאז הפרידה)
עישנתי בחלום והיא באה לשבת איתי והתעניינה, וחקרתי את עולמה ואת הסערות הרגשיות שלה, היא לא סתם משוררת בעיניי. (במציאות נפגשנו בבר והיא אכן ניגשה אלינו, כי נמאס לי כל הזמן להגיד שלום וגם כעסתי האמת על הביטול ביומולדת. עוקבת אחרי הכתיבה שלה שנים, היא כבר זוכרת אותי, יצאה מלכה והתנצלה והיה ממש מרגש, עשתה מחווה מדהימה שלא ארחיב ופרגנה מממשששש)
בחלום לאמא שלי היה רכב משלה (במציאות חולקות אותו כי היא לוזרית ותלותית), ובחלום ניפצו לה את השמשה הקדמית. (במציאות אתמול בלילה אחרי שהאחיין שלי/נכד שלה נולד, היא הייתה עסוקה בלמה לא שלחו לה תמונות ראשונה במקום מה שלום הבת שלה אחרי לידה..)
רקע מציאותי נוסף: שלשום אימי הייתה אצלי ועזרה לי לנקות יסודי יותר את הדירה, דברים שאני פחות עושה לבד, והיה טריגר, שליטה מצידה חוסר כבוד לדברים שלי, שברה לי (אין לה רגש בידיים האלימות האלה שהכו אותי כ"כ הרבה בילדות. הייתה לי במציאות בעיית שליפה, צריך לענות לה מהר, האי חסרת סבלנות), עשתה גזלייטינג "את גם ככה לא צריכה/ גם ככה ישן" המון הכחשה על מה ששברה, אחרי שהלכה בכיתי.. היה עיבוד בטיפול וחלף.. הבנתי שהייתי הילדה המופעלת, הבנתי שאם עזרה מזיקה לי אז אני לא צריכה את העזרה הזאת. הבנתי שאם יש עומס של זמן, אז לא לפגוש אותה כי היא גם ככה סיר לחץ, ורק כאשר אני באמת פנויה אז כן..
היה משהו בחלום שזה כביכול שקר
לא זוכרת מי אמר שזה קרה בטעות (ניפוץ שמשה), כאשר בפועל ראיתי על האוטו נסיונות להוציא את השמשה. הפח מסביב היה פתוח, מישהו ניסה לפתוח אותו בכוח. יש מצב שהרכב היה ג'יפ אדום (גם לאקסית יש ג'יפ אדום, אבל נראה קצת אחר) והשיר של מיקה שאני ממש אוהבת, שהיא אומרת "הלב שלי, אדום יותר מהאוטו".. תמיד אני צוחקת על זה

במציאות כיום הכרתי מישהי חדשה, הפעם זה לאט, למדתי כ"כ הרבה.. הפעם זהירה אחרי שעבדו עליי.. ככ סבלתי שאני סופר נזהרת.
היא ממש מקסימה
והפעם- יש לי אותי, הפעם אני לא מחפשת אמא אלא בת זוג. והיקום ההפוך הזהההה - דווקא כשהפסקתי לחפש היא סופר רכה ומכילה, מאוד רוחנית ומדברות באותה שפה. כמובן שעם היד על הדופק ואני בודקת מליון פעמים. המטפלת אמרה לי יותר להרגיש ופחות לנתח, אבל אני יודעת שהחלק הזה שומר עליי

תודה ענקית מראש, מעריכה מאוד

אלישבע777

Well-known member
שלום אור,

לא פרשתי כי חסר לי מידע:

א. מה זה הקטע השקרי. מה כאן השקר?
ב. מה זה "יש מצב שזה היה ג'יפ אדום?" האם הכוונה לאוטו של אימך, בחלום?
ג. מי זאת מיקה המשוררת ומה היא עבורך?

היה לי קשה להפריד את החלום מקטעי הרקע אז ניסיתי לעשות זאת למטה
העתקתי את החלום לכאן בדקקי אותו אם הוא שלם. אם כן, אפרש אותו אחרי שתכתבי את כל מה שחסר לי לפרוש.
החלום אינו רק על המפגש המשפחתי הוא כולל חלום נוסף

חלום א מפגש משפחתי לרגל לידת האחיין
חלמתי שהאחיין אכן נולד (גם במציאות) והיינו כל המשפחה יחד (מהצד שלנו וגם של גיסי). מיקה (משוררת שאני מאוד מעריכה) וההורים שלה גם היו, היינו כמו משפחה. משום מה בחלום אני ומיקה כבר הכרנו ודברנו די רגיל עישנתי בחלום והיא באה לשבת איתי והתעניינה, וחקרתי את עולמה ואת הסערות הרגשיות שלה.

חלום ב - האוטו של אימא
בחלום לאמא שלי היה רכב משלה (במציאות חולקות אותו כי היא לוזרית ותלותית), ובחלום ניפצו לה את השמשה הקדמית.
היה משהו בחלום שזה כביכול שקר:
לא זוכרת מי אמר שזה קרה בטעות (ניפוץ שמשה), כאשר בפועל ראיתי על האוטו ניסיונות להוציא את השמשה. הפח מסביב היה פתוח, מישהו ניסה לפתוח אותו בכוח. יש מצב שהרכב היה ג'יפ אדום

אור_30

Active member
א. שזה לא ניפוץ בטעות, אלא לקחו את השמשה/זכוכית הקדמית של הרכב בכוונה, זה לא כדור שנזרק בטעות, זה משהו אקטיבי שנעשה, הפח היה פתוח ניסו להוציא מהצדדים.
ב. כן אוטו שלה בחלום (במציאות חולקת איתי רכב)
ג. משוררת שאני מאוד מעריכה, היא השראה עבורי, מרגישה לא לבד, הזדהות עם הטקסטים שלה.

1. חלמתי שהאחיין אכן נולד (גם במציאות) והיינו כל המשפחה יחד (מהצד שלנו וגם של גיסי). מיקה (משוררת שאני מאוד מעריכה) וההורים שלה גם היו, היינו כמו משפחה משום מה
בחלום אני ומיקה כבר הכרנו ודברנו די רגיל.
עישנתי בחלום והיא באה לשבת איתי והתעניינה, וחקרתי את עולמה ואת הסערות הרגשיות שלה, (היא לא סתם משוררת בעיניי)
בחלום לאמא שלי היה רכב משלה (במציאות חולקות אותו כי היא לוזרית ותלותית), ובחלום ניפצו לה את השמשה הקדמית.
היה משהו בחלום שזה כביכול שקר
לא זוכרת מי אמר שזה קרה בטעות (ניפוץ שמשה), כאשר בפועל ראיתי על האוטו נסיונות להוציא את השמשה בכוונה תחילה, בכוח, לא בטעות. הפח מסביב היה פתוח, מישהו ניסה לפתוח אותו בכוח. הרכב של אמא בחלום היה ג'יפ אדום (גם לאקסית יש ג'יפ אדום, אבל נראה קצת אחר) והשיר של מיקה שאני ממש אוהבת, שהיא אומרת "הלב שלי, אדום יותר מהאוטו".. תמיד אני צוחקת על זה

אלישבע777

Well-known member
הי אור,

הפרוש שלי לשני חלקי החלום:

חלק א – מפגש משפחתי לרגל לידת האחיין

את קראת לחלק הזה מפגש משפחתי מעניין. אבל לכאורה זה מפגש משפחתי ממש לא מעניין. אחותך ילדה בן וכולם נפגשו כולל גיסך שהוא אבי הרך הנולד. פרט לגיסך, לא הזכרת אפילו מי מהם היה שם!! אביך? אימך? מי עוד? אפילו לא הזכרת את אחותך שהיא אימו של התינוק! מה היה מעניין במפגש הזה? הרי בעצם לא קרה כלום ביניכם!! לא נאמר שום דבר. לא היה דיאלוג, לא שמחה, לא ארוחה, לא חגיגת ברית מילה, ואפילו התינוק חסר!! אף אחד לא מתייחס לחתן השמחה ואף אחד בכלל לא שמח. כל המשתתפים נוכחים נפקדים. גיסך שהוא חלק מהמשפחה, אך ללא קרבת דם – כן מוזכר והרי הוא אבי התינוק, אז בוודאי שהוא חייב להיות נוכח במפגש הזה!

המפגש היה טכני. מפגש ללא מפגש... זה מראה על נתק גדול מאוד בין כל בני המשפחה בעלי קרבת דם. כולם שקופים, כולם... נעדרים ואף אחד לא מעניין את השני. אפילו ארוע חגיגי של הולדת בן שאת דודתו והורייך הם סב וסבתא שלו, לא מרגש אף אחד ואינו מלכד אף אחד, באמת. הפגישה היא טכנית והיא מראה – כמה היא אינה מעניינת בכלל! מה כן מעניין? עצם הפגישה של כולם ביחד. זה מאורע נדיר! אבל גם די מיותר... כי לא היה שם כלום באמת.

בחלק הזה כן היה משהו מעניין שהוא כמה לא מפתיע – לא משפחתי בכלל אבל כן משפחתי בעליל... דבר והיפוכו...

למפגש המשפחתי הגיעה משוררת שאת מעריכה ואוהבת, עם ההורים שלה!!! המשוררת התיישבה על ידך ועישנתן ביחד. איתה ועם הוריה, את חשה כמו משפחה. עם מיקה המשוררת ועם הוריה את משוחחת כמו שתי חברות וותיקות (=דיברנו די רגיל) היא מתעניינת בך ואת מתעניינת בה ולא סתם. את חוקרת את עולמה. המשוררת מיקה היא דמות ערכית, אולי טיפולית, את שואבת ממנה כוחות. האם היא מזכירה לך מישהו כזה בחייך? או אולי היית רוצה בת זוג כמוה, או מטפלת או יועצת או דמות חשובה בחיים? היא ההפך מאחותך ומהורייך והיא דמות שהיא מוערכת וגם מעניינת. הוריה לא ממש נוכחים, אבל הם הורים טובים, לא מהסוג שיש לך. הם מלווים אותה כמו שהורים מסורים עושים לא פעם. ההורים שלה מדגישים את חסרונם של ההורים שלך. הורים של אחרים נוכחים בחייהם ומעורבים, אבל ההורים שלך – לא (אבל גם אינך מעוניינת בזה, די לך שאת ואימך חולקות מכונית אחת, גם זה יותר מדי).

חלק ב- הפגיעה בג'יפ האדום של אימא

השמשה הקדמית של הג'יפ נופצה בכוונה- יש סימנים מרשיעים לכך. רואים סימנים ברורים על הפח של הרכב. מישהו אמר שזה היה בטעות, אבל זה היה דבר שקר. גם לאקסית יש ג'יפ אדום קצת שונה.

שתי הנשים בעלות הג'יפה האדום, שפכו את דמך – כל אחד בדרכה שלה ובאכזריות. הג'יפ הוא בעצם את! את היית כלי שרת בידיהן. את היית ג'יפ אדום בולט ( כמו בשיר של מיקה) שיכול להגיע לכל מקום גם למקומות קשים למעבר. את עשית להן שרות והן - התעללו בך ונפצו את לבבך (= השמשה הקדמית), בכוונה, לא בטעות. את היית שקופה בעיניהן (שמשת זכוכית), לא ממש נחשבת. שק חבטות.

הקטע הזה של החלום אינו שייך בכלל לקודמו. אבל יש קשר מסויים. המפגש בין בני המשפחה היה מפגש של אנשים שקופים ובחלק הזה של החלום – מוזכרת שמשת החלון הקדמי שהיא היתה שקופה לפני שהיא נופצה. אין לקטע הזה לא התחלה ולא סוף. זה מעגל קסמים. שהוא נמשך כל הזמן. זוהי תחושתך שאת כל הזמן שקופה, כל הזמן משרתת או מְרָצָה אותן, כל הזמן צריכה להיות בסדר וכל הזמן הן שוברות את לבבך.

החלום כמובן מקצין את העניין, כי זה דרכם של חלומות, אבל את יכולה לקחת מה שמתאים לך. אני הייתי מוסיפה, שהחלום מרמז לך שהגיע הזמן לשבור את מעגל הקסמים האכזרי הזה ולא להיות חלק ממנו. ולדעתי, על סמך הרקע שנתת לי – את עושה את זה יפה מאוד, אבל עדיין לא נשלמה המלאכה.

אשמח לחוות דעתך כמו תמיד. איזה חלק התאים ואיזה חלק לא התאים. מה שלא התאים תסבירי לי. זה חשוב לי לחלומות הבאים.

אור_30

Active member
ואוו שיקפת לי דברים שלא ידעתי אפילו.
לגבי המשפחה הלא משפחתית, לגבי מיקה והוריה
אולי אנרגיה נשית/אלוהית מבחינתי עוברת דרך מיקה, האנרגיה האימהית/חומלת שלא קיבלתי מאמא שלי. היא אכן לגמרי ההפך ממשפחתי. התוכן שלה מרגיש לגמרי משפחתי

מעניין מאוד הפירוש הג'יפ הוא בעצם אני. אגב בשיר "הלב שלי אדום יותר מהאוטו, כמעט התפוצץ מכל הדם. כי בשלב זה אהבתי אותך לא רק יותר מאותי, אלא יותר מאת כולם" מאוד מזדהה לגבי השקיפות בעיניהן.
האוטו היה בחניה, היה משהו שלא ממש זוכרת שאמא שלי אני וגיסי יצאנו לחניה וראיתי את האוטו שם.

לגמרי שוברת את המעגל, ממש בהלם מהתהליך המדהים שאני עוברת במסע אל העצמי.
תודה רבה לך על הפירושים

אלישבע777

Well-known member
ואוו שיקפת לי דברים שלא ידעתי אפילו.
לגבי המשפחה הלא משפחתית, לגבי מיקה והוריה
אולי אנרגיה נשית/אלוהית מבחינתי עוברת דרך מיקה, האנרגיה האימהית/חומלת שלא קיבלתי מאמא שלי. היא אכן לגמרי ההפך ממשפחתי. התוכן שלה מרגיש לגמרי משפחתי

מעניין מאוד הפירוש הג'יפ הוא בעצם אני. אגב בשיר "הלב שלי אדום יותר מהאוטו, כמעט התפוצץ מכל הדם. כי בשלב זה אהבתי אותך לא רק יותר מאותי, אלא יותר מאת כולם" מאוד מזדהה לגבי השקיפות בעיניהן.
האוטו היה בחניה, היה משהו שלא ממש זוכרת שאמא שלי אני וגיסי יצאנו לחניה וראיתי את האוטו שם.

לגמרי שוברת את המעגל, ממש בהלם מהתהליך המדהים שאני עוברת במסע אל העצמי.
תודה רבה לך על הפירושים
תודה אור על תגובתך! אם אינך זוכרת פרט מהחלום, אולי הוא לא ממש חשוב. החלום אכן קשה, אבל הוא גם מנחה אותך לעתיד.

למעלה