מפגש משתמשות

מפגש משתמשות

כידוע לכולם, אחת הדרכים להתקרב לאדמה, להחזיר לה קצת מכל מה שהיא נותנת לנו, לקדש ולהוקיר אותה ואותנו האנשים החיים עליה , היא דרך מחזור האשה . דם הוסת הוא דם של פריון, דם של קדושה, זמן הוסת הוא זמן מקודש , זהו זמן בו האשה שמגלמת בתוכה את מחזוריות הלבנה נמצאת במקום הרוחני הכי חזק שלה בארץ ישנן כבר הרבה נשים שבחרו להתייחס אחרת לוסת שלהן, שבחרו לקדש אותה ולא להגעל ממנה , שבחרו להוקיר אותה ואת עצמן בשבילן ובשביל נשים אחרות שמענין אותן לשמוע על כך ולפגוש עוד נשים , נולד הרעיון של אתכן לכנס "משתמשות" ראשון. מפגש לנשים שבחרו להשתמש בתחבושות בד ולאלו שמעונינות לשמוע יותר על מה שעומד מאחורי זה. מפגש לא מחייב, שבו נחליף חוויות, נספר, ניתן ונקבל עצות, נלמד עוד קצת על הידע הקיים בגופנו, נתכנס למעגל ונסעד יחדיו. ביום שלישי ה 23 לספטמבר, החל מהשעה 17:00 לוח זמנים משוער: 17:00 התכנסות – הכרות, החלפת סיפורים וחוויות, זמן לשאלות, לקריאת חומר וסיפורים בתחום מחזור האשה והתחבושות. 18:30 מעגל חוייתי של העצמה, שיתוף מידע וחוויות. הנחיה:מיכל פארן: "איך לכבד את עצמי בזמן המחזור" שירה לוריא: "סיפורה של נערה" 20:00 סעודה – ארוחה משובחת ממאכלים שכל אחת מוזמנת להביא המפגש יערך בחצר ביתי (הגדולה) בפרדס חנה רחוב תמר 2 (פינת רחוב הדקלים) טל: 6373627 – 04 6276661 – 04 המפגש ללא תשלום מטרת המפגש : -שבט נשים גם יחד. -שיתוף בחוויות ובידע שמגיע עם השימוש. -לשמוע על בעיות בשימוש בתחבושות ופתרונות אפשריים. -מוצרים נלווים לתחבושות- רעיונות שימושיים ונוחים. -חגיגת הוסת- מסיבת מחזור לנערה המקבלת וסת בפעם הראשונה. -תיק הפעם הראשונה שלי (מתנה שאמא נותנת לבתה). -מידע על סדנאות ופעילויות הנערכות בתחום. -הרחבת הרשת של מפיצות התחבושות. את מוזמנת לספר ולהזמין את מי מחברותייך שמעונינות לשמוע , להכיר את התחבושות והערך המוסף הנלווה להן. שיהיה לך יום מקסים באהבה שירה

suki da yo

New member
חחח...

אני ממש לא רוצה לפגוע, אבל מי שקרא את גם המלכה מאת וני ויליס יודע את דעתי המדויקת על המחזור:) מי שלא, צריל לקרוא דחוף, אחד הסיפורים הקצרים הכי מצחיקים בעולם, לא מומלץ לגברים על קיבה חלשה:)

suki da yo

New member
ולהפר זכויות יוצרים?

ועוד של הסופרת האהובה עלי? ממש לא. אני מאוד מקפידה בכל הנוגע לזכויות יוצרים (לפחות אצל אמנים שאני מעריכה, אבל את השאר לא יהיה לי בכל מקרה...). בכל מקרה, הסיפור, למי שרוצה, נמצא בקובץ סיפורים רטנטן (שלושה ) שנקרא ארץ לא נודעת, והוא הסיפור האחרון. אני בטוחה שבכל ספריה שמכבדת א עצמה יהיה עותק.

hadaraviram

New member
מעניין.

יש לי הרבה חברות שעברו לתחבושות בד מסיבות רוחניות ואקולוגיות. לי עוד אין דעה מגובשת. אשתדל להיות שם.

Weirdi

New member
המפ?

אפשר לקבל הסבר קצר...? אני לא מבינה את הרעיון מאחורי תחבושות בד... ומה זה קשור לקבלת הנשיות שלי? פעם ראשונה שאני שומעת על משהו כזה....

hadaraviram

New member
בערבון מוגבל ביותר,

מכיוון שאני עצמי, כאמור, בלי דעה מגובשת. תחבושות חד פעמיות, כמו טמפונים, פוגעות באיכות הסביבה, מיוצרות ברובן המכריע מחומרים בלתי ממוחזרים. ישנם טמפונים שהמוליכים שלהם מתכלים ביולוגית, אבל הטמפון עצמו מתכלה רק כעבור זמן רב מאוד. תחבושות בד רב פעמיות לא מעוררות בעיה כזו. במספר קהילות פאגאניות, כמו הקהילה הדיאנית, דם המחזור הוא דם מקודש. נשים מדממות לתוך האדמה ביום הראשון של המחזור, והשימוש בתחבושת הניתנת לכביסה במקום להשליך אותו לפח ולומר "איזה גועל"! נחשב לחיבור נכון והדוק יותר עם הגוף שלך. כמובן שמתעוררת בעיה של נוחות... מי שרגילה (כמוני) לנוחות שבשימוש בטמפונים די תתקשה לעבור לתחבושות. השאלה כמה מוכנים להקריב בשביל איכות הסביבה היא ממש לא שאלה פשוטה כשמדובר ברמת נוחות שהתרגלנו (לפחות אני) לראות כבסיסית למדי. חוצמזה, יש עניין של הנדסת אנוש... אם מישהי מכן שוקלת לעבור לתחבושות בד, אני ממליצה בחום לרכוש את אלה מכותנה טבעית בצבעים כהים ובהדפסים צבעוניים רועשים, ולא את הלבנות, מסיבות מובנות. כששואלים שאלה, מקבלים תשובה.... עם האיסטניסיות, עדינות הנפש והגברים הסליחה. :)

gwizard

New member
לגברים אין בעיה (לפחות לי)

אני שמעתי על זה די מזמן, אך מסיבות מובנות לא נתתי הסבר. כעיקרון, לא ידעתי שבארץ זה קיים בצורה נרחבת (ועוד בעיר שלי!), אבל תמיד נחמד לדעת שיש אנשים שעושים את מה שהם מאמינים בו ולא רק מדברים על זה
ולמה שתהיה לי (כגבר) בעיה עם זה ? אני לא רק אומר שאני וויקאני, אני גם מנסה כמיטב יכולתי לחיות את זה. אלון.

llkessem

New member
בלי להקריב נוחיות

אני חשבתי שעברתי לתחבושות רב-פעמיות מטעמי אקולוגיה. רק לאחר שנים של כאבי תופת בזמן המחזור, אחותי יעצה לנסות לעבור מטמפונים לתחבושות. לתדהמתי, גיליתי שכאשר הפסקתי להשתמש בטמפונים נפסקו לי הכאבים כלא היו. (איך סבלתי ובלעתי משככי כאבים כל כך הרבה זמן בלי לפגוש קצה של רמז שאולי טמפונים הם הגורם הפשוט?!!!! זאת שאלה אחרת.) אם כבר הייתי בעניין תחבושות, אז קניתי רב-פעמיות כדי להפחית את כמות הזבל, וגיליתי שהרבה יותר נוח לי בבד מאשר בפלסטיק, וכיף לי שיש לי הספקת דם חודשית לשימושים מאגיים או קדושים (בעיני דם הוא חומר קדוש ומאגי ללא קשר לדעות על הווסת). ואני דווקא הכי אוהבת את אלה מכותנה אורגנית לא צבועה. בנוסף לבעיית הפסולת, רוב הטמפונים והתחבושות מיוצרים בתהליכים עם כלור וכימיקלים חזקים אחרים, שלא טובים לסביבה, ושהשאריות שלהם שנשארים בטמפונים ותחבושות עלולים להיות מסוכנים לגופנו. בנוסף לתחבושות רב-פעמיות, יש מישהי בתל אביב בשם שריתה עם מרכז בשם המרכז לרפואה עולמית שמוכרת תחליף רב-פעמי לטמפונים מגומי טבעי. בגלל הנסיון הקשה שלי עם טמפונים, לא ניסיתי אותם, אז אני לא יכולה להעיד, אבל זה אופציה לנשים בעלות מודעות אקולוגית שמסתדרות עם טמפונים ולא רוצות להקריב את נוחיות. (ואם היתרון שזה מספק דם נגיש ולא מהול.

יטבת

New member
חיתולי בד

אני לא יודעת למי מכם יש ילדים, אבל לאלה שיש, חזרתם להשתמש בחיתולי בד במקום בחד-פעמיים? אני כאמא מאד שמחה להשתמש בחד פעמיים וכאשה, בטמפונים

אפשר הסבר?

"...דם הוסת הוא דם של פריון, דם של קדושה, זמן הוסת הוא זמן מקודש , זהו זמן בו האשה שמגלמת בתוכה את מחזוריות הלבנה נמצאת במקום הרוחני הכי חזק שלה בארץ ישנן כבר הרבה נשים שבחרו להתייחס אחרת לוסת שלהן, שבחרו לקדש אותה ולא להגעל ממנה , שבחרו להוקיר אותה..." זה רציני? מה גורם לכם להאמין שזה דם של קדושה,רוחניות? זה באמת מעניין אותי..

אני אנסה להכניס קצת הגיון לזה

אם כי אמונה והגיון לא תמיד הולכים ביחד. הרחם הוא המקום ממנו יוצאים גם החיים. הנשים בורכו בכך שהן יכולות להביא חיים לעולם, אנחנו הגברים בורכנו בכך שאנחנו לא צריכים לסבול צירים (אלא אם כן אנחנו מחזיקים ליולדת את היד, מה שעלול להסתיים ביד מעוכה) או לדמם חמישה ימים בכל חודש. מהסיבה הזו בדיוק, שהדם הזה מסמל את יכולתה של האישה להביא חיים לעולם - זו אחת הסיבות מדוע דם זה נחשב למקודש, יותר מאשר דם "רגיל". אני בטוח שיש עוד סיבות, שאני לא כל כך מכיר, ואולי הבנות תוכלנה לענות טוב יותר.

gwizard

New member
אני רוצה להוסיף

המחזור אצל אישה זה מאוד קשור למחזור הירח. ככה לפחות הסבירו לי פעם. מכוון שהאלה בוויקה מתבטאת דרך סימבוליות של הירח, הרבה נשים חושבות שדם מחזור הוא מקודש.

זכור לי שקראתי איפשהו

כי האינדיאנים גם רואים בדם המחזור דבר מקודש, והלוחמים היו מורחים על עצמם דם זה לפני היציאה לקרב. ועל זה נאמר "Hoka Hey!" (תרגום - "היום זה יום טוב למות". קריאת קרב אינדיאנית, כבר שכחתי של איזה שבט. קצת מפחיד להלחם בלוחמים שזו קריאת הקרב שלהם...).

"הדם הוא הנפש" (עפ"י היהדות..)

ובכל זאת לא מקדשים אותו. אולי מישהו יודע למה? (למה ביהדות הוא לא מקודש)(כל שכן- הוא צבע מלחמה, והרג.)

אני חושב שזה הפוך

מאחר וה"דם הוא הנפש", הוא קדוש מעבר להרבה דברים אחרים - ומעבר לכך שבני האדם, לפי תפיסת היהדות, בכלל לא רשאים לעשות בו שימוש, לגעת בו (ובטוח שלא לאכול). הנפש שייכת לאלהים, לפי היהדות (אפילו שיש לנו חזקה זמנית על הגוף שלנו) ולכן היא קדושה. לכן נאמר שהוא "טמא" לכאורה, כי מי ש"גוזל" את הדם, את הנפש, מנסה לגזול דבר מה מהאל. זאת הבנתי שלי בעניין. אני מאמין שתשובות יותר מסורתיות תוכלי לקבל בפורומים העוסקים ביהדות. אני גם אבדוק את העניין ב"קיצור שולחן ערוך". אדום הוא בכלל גם צבע של תשוקה, של רגשות עזים - נחשב לצבע החם ביותר. הוא נקשר לאהבה לוהטת, למין - וכן להרג ודם. הדברים, קשורים אחד בשני אצל המין האנושי, מה לעשות. שני, ארגמן ועוד גוונים של אדום (ואדום-סגול) שמשו דווקא כצבעים המצביעים על מעמד רם, של מלכים ואצילים. גם ביהדות.

מצד שני

נתקלתי כעת בהלכות סותרות מעט. האחת מדברת על כך כי דם אסור באכילה משום שהוא "מוסיף לחומרניות". מצד שני, בקשור לדם הנידה והזיבה, כי האישה היא אמנם מטמאת, אך הדם עצמו הוא קדוש. מוזר.

יש את

"לשאול את הרב" - 681 "דתיים" - 163 גם "אתיאיזם ודת" - 570 אבל על תגלי שאנחנו שלחנו אותך

למעלה