מפגש עם המלוכה

מפגש עם המלוכה

מה שאני אוהבת בחיים בחו"ל, זאת הזדמנות להכיר לילדי מנהגים ותרבויות חדשות. והכל ברמה גלובלית יותר. כמו לדוגמה, לפני כמה ימים הזדמן לנו לפגוש את הזוג המלכותי, קייט וויליאם. אני מרגישה שהכל גדול יותר בחו"ל, האפשרויות אינסופיות.
אני גם בעד לאמץ את המנהגים המקומיים ולהציע אותם לילדי בתור יצירה או חוויה, לדוגמה, באיסטר צבענו ביצים ויצאנו לאיסטר אגס האנט. בקריסמס שמנו עץ עם קישוטים. בהלווין התחפשנו והלכנו לבקש ממתקים מהשכנים :)
מה עמדתכם בנושא? האם אתם מעדיפים להישמר רק למנהגים היהודיים (אם בכלל), או מאמצים את המנהגים של הסביבה?

ובמידה וזה מעניין מישהו, הנה הסיפור עם הרבה התמונה, על המפגש שלנו עם הזוג המלכותי.
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=3114510

פשוט אני ממש מתרגשת מהחוויה ובא לי לשתף! ולשמוע את דעתכם בנושא המנהגים כמובן. האם אנחנו נחשבים למתבוללים? :)

אהבתי את הרשומה ואת סגנון הכתיבה שלך.

אני התבוללת כאשר התחתנתי עם בעלי הסקוטי/נוצרי.
זה גם עושה את חיי יותר נוחים, כי אין לי בעיה עם זה, אלא החגים/מנהגים של בעלי

לדעתי, עם חיים במקום מסויים, צריך להיות חלק ממנו, כל זמן שזה לא נוגד את מה שאתה מאמין בו.

מסכימה לחלוטין, וגם

לדעתי האישית להתעלם מהמנהגים המקומיים ולמנוע מהילד להיות שותף לחוויה ששאר הילדים חווים זה לא פייר. בשביל מה לעבור למדינה אחרת אם לא רוצים להתנסות במשהו חדש?

forglemmigej

New member
תודה על העדכון קייט מאממת ביופיה

וויליאם כל כך מתוק ,מזכיר בעדינות שלו את אימו האומללה שמעולם לא התקבלה על ידי בית המלוכה על כל גרורותיו.
אצלנו יש נסיכה אוסטרלית הראשונה בהסטוריה האוסטרלית, שמה מארי דונלדסון היא מטזמניה והיא נשואה לנסיך הכתר פרדריק ותהיה המלכה הבאה כשהמלכה הנוכחית תפנה את הכס, כל בתי המלוכה האלו למרות שהם מתקיימים על חשבון משלמי המסים נאחזים בכסא לנצח ,לא יאמן.
דעתי על בתי המלוכה התרככה עם השנים ,הנתינים רוצים להמשיך עם התופעה ומוכנים לממן אותם אז אני גם זורמת עם זה , לא פעם מראים ביקורים ממלכתיים ואז הארמון פותח את שעריו לטלויזיה ויושבים שמה מומחים מטעם שמסבירים מי ומי במוזמנים ,כולם עם מדליות ,יפים, גבוהים ותארי אצולה מלפני אלפיים שנות ,אני מאד אוהבת לראות את ההצגה את השמלות היפות, התכשיטים המעוצבים את הקידה לפני המלכה ,זה נראה קצת כמו תערוכת כלבים גזעיים שמי שיש לו את התואר הגבוה יותר הולך תמיד לפני זה חסר התואר חחח ,הנסיך בעלה של המלכה צריך גם לצעוד אחרי הכלב המלכותי, יש פרוטוקול להכל ופעם נמאס לו והוא הסתגר בשאטו של בצרפת (הוא צרפתי הנסיך אנרי) כמה חודשים עד שיתנו לו לצעוד לפני הכלב אבל מנהג שנחקק לפני 1200 שנה לא ישונה, מה הוא חושב לעצמו

בכלל מה ששמתי לב לאהדת המלכים או המלכות תלויים באישיותם בלבד, המלכה אצלנו מרגרט מאד אהובה , היא אשה אינטיליגנטית ואמנית ומדברת בגובה העיניים לעומת זאת המלך השבדי קארל-גוסטאף ממש לא אהוד ואשתו סילביה עוד פחות אבל אני חושבת שהשבדים שזה העם הכי מדהים ביבשת הם קומוניסטים בתוך תוכם ולא בראש שלהם בית מלוכה, אגב ביבשת משתמשים במלה קומוניסטים כמו שבאמריקה על ליברלים שתי המילים שליליות..
מנהגים דתיים למעט חתונה,גרושים וברית מלה ובר מצווה לא ענינו אותי מעולם ,הדת רחוקה ממני והלאה היהדות שלי היא רוחנית זה לא משהו של מנהגים חיצוניים

mumfor4

New member
איזה יפים הם

ואיזה מנומסים האוסטרלים, בישראל כבר הייתה סוללת ביטחון מסביבם, בהחלט חוויה שתזכרו לנצח.

זה בדיוק מה שחשבנו עם בעלי!

בישראל, כשראש ממשלה מגיע לאירוע או אפילו עובר באיזה כביש חוסמים את כל הכבישים מסביב ויש טונה של אבטחה. לכאן הגיע גם ראש ממשלה וגם יורשי העצר ולמעט כביש קטן ממש ליד הכניסה לאירוע הכל היה פתוח. זה מאוד מאוד הפתיע אותי.

yaelisam

New member
אני היחידה שמנסה להבין

איך זה להיות אמא לתינוק ולטייל ככה בעולם?
או אם לומר זאת כך: איך זה להיות תינוק לאמא ואבא כאלה?
כשאני רואה אותם ככה זה כל מה שעובר לי בראש.

אני איתך

ובעיני כל ההתלהבות הזאת ממשפחת המלוכה די מביכה והמונית.
כלומר, גם לי יש איזו הנאה קיטשית מהעיסוק הבלתי פוסק בדברים מהאגדות, אבל בסופו של דבר הרומנטיקה הזאת מצדיקה חברה מעמדית במובן הכי מיושן של המלה - בית הלורדים, שמייצג רק אנשים עם תואר; הרכוש העצום של משפחת המלוכה; הכבוד העובר בירושה ולא בזכות; המציצנות הבלתי פוסקת.
ב"נאום המלך" יש קטע מצחיק שבו הדוכסית מנסה לגייס את המורה לדיקציה בלי לחשוף את זהות הנסיך, ומסבירה לו שהוא עובד במשהו שדורש דיבור בציבור. "אז שיחליף מקצוע", עונה המורה החצוף. "אי אפשר". "מה, זה סוג של עבדות?", הוא תוהה, והיא משיבה "אפשר לומר".
נולדים לזה, אין מה לעשות.

יש לזה היבט נוסף

אני חושבת שההתלהבות הספציפית במקרה הזה היא מקייט ולא מהנסיך. אין מה לעשות, אנשים נמשכים ליופי, זה תמיד היה ככה וימשיך באותה המתכונת. מעבר לכך, אני אישית לא מעריצה מספר אחת של המלוכה, אבל ראיתי בהשתתפות באירוע משהו חוויתי, הייתה הרגשה של קהילה, כמו שכתבתי בבלוג, היה סוג של קסם באוויר. זה לא משהון שחווים בכל יום, ולדעתי לפחות פעם אחת בחיים שווה לנסות את זה. אתה נדבק מההתלהבות של האנשים ומהציפייה. כולם חיכו לראות את קייט, כולם דיברו רק עליה. ושוב, לדעתי זה רק בגלל שהיא כזו מרשימה. אם זאת הייתה אנג'לינה ג'ולי זה היה אותו אפקט לדעתי. זה לא שונה מהערצה של להקה או שחקן מסוים. כשממתינים בתור ארוך ארוך בשביל לקנות כרטיסים למופע. זה סוג של בידור.

מקווה שהטון שלי לא היה בוטה מדי

מבחינה פוליטית ותרבותית אני מאוד מתנגדת לחברה מעמדית ולתרבות הסלבריטיז, ומשפחות המלוכה משלבות את השניים באופן מושלם.
אני מבינה לגמרי למה אנשים נהנים מזה - כשפה חגגו את יובל היהלום של המלכה גם אנחנו הלכנו לפארק וגם אנחנו שומרים את הספלים שהילדים קיבלו בבית הספר, עם דיוקן המלכה וכיתוב לאספנים... זה קיטשי ומשעשע, אבל איפה עובר הגבול בין הקאמפ לדיכוי מרצון בלחם ושעשועים? כיף לראות אנשים יפים בבגדים יפים וטקסים מסורתיים, אבל אותי זה מחריד שאנשים אוהבים להיות נתינים ולא אזרחים.
אגב, אחד הסימנים המובהקים שהבת שלי מקבלת חינוך בריטי הוא שיום אחד היא חזרה וסיפרה איך הם למדו על המלכה, ושהיא דוגמה ומופת לכולם, תמיד יודעת מה הדבר הנכון לעשות וכולם צריכים ללמוד ממנה איך להתנהג, כי היא מנהיגה חיובית. די התפלצתי.
שבועיים אחרי זה היא חזרה עם מכתב מהמלכה לכיתה שלה - הילדים כתבו למלכה שהם למדו עליה, והמזכירה שלה שלחה בחזרה תמונה ומכתב עם הלוגו של בית המלוכה. איזו התרגשות הלכה שם.. (במיוחד כי הכיתה המקבילה לא חשבה על הרעיון, וכך יצא שרק הכיתה של הבת שלי קיבלה את המכתב הנחשק).
כל הדבר הזה די עושה לי חררה, אבל זה המחיר שצריך לשלם על שליחת הילדה למערכת החינוך שמבחינות אחרות היא די טובה.

בכלל לא בוטה, להיפך, דיון מעניין וענייני.

באנגליה החליפו כנראה את שיעורי התנ"ך בשיעורים על המלכה
באמת מוזר ולא לעניין, אבל כנראה זה קטע תרבותי. ולא כזה מזיק לטווח הארוך, אני מקווה. באוסטרליה זה לא ככה, יש הערצה בסגנון של סלבריטי, אבל לא מעבר לזה. בכלל, מאוד מפחדים פה לפגוע ב"אחר", ובגן שלנו, לפני שמכינים איזו יצירה לכבוד חג/מנהג מסוים שואלים את ההורים אם אין מתנגדים בקהל.

תסתכלי עליה כמו על אמא

שעובדת במשרה מלאה. היא התרחקה מאור הזרקורים ומאירועים במשך כמה חודשים אחרי הלידה (חופשת לידה מסודרת). ואחרי זה התחילה להשתתף במספר קטן של אירועים. במהלך הזמן שהם היו באוסטרליה לדוגמה, כל כמה ימים היו להם ימים פנויים ללא התחייבויות. וגם לא לכל האירועים היא הביאה את התינוק. למעשה היא אמא שעובדת במשרה מלאה, מוסרת את הילד במעון בשעה 7 בבוקר ואוספת אותו בחזרה ב5. רק שאצלה זה הרבה יותר גמיש ויש הרבה יותר ימי חופש.

forglemmigej

New member
לא נראה לי שהיא מטפלת בתינוק ג'ורג

שם מדהים לכל הדעות
מזכיר לי מערכון עתיק ,אני אביא את היין אתה מביא את ג'ורג..
חלק גדול מלהיות בעין הציבורית אצל בני האצולה זה שבנות הזוג חייבות להיות מדהימות ביופיין, רובן נראות פחות או יותר אותו דבר, גבוהות עם שיער חום ועיני שקד, בתמונה שהבאתי נמצאות הנסיכה מרי הנסיכה מארי (במבטא סרפתי) והנסיכה או דוכסית קייט אין ממש הבדל משמעותי בינן , יש להן צוות שאומר להן בדיוק מה להגיד איך להתלבש איך לחייך , זה מה שהן עושות רוב הזמן איזה כובע לחבוש, הן חייבות להשאר במידה xxxs למשך רוב חייהן , בדיוק קראתי באיזה מקום שהמלכה פה יש לה אותה מדה 40 שנה חחח, שיערן צריך תמיד להתנפנף ברוח אבל לא יותר מדי, יש להן צוות שעובד סביבן 24/7/365 דרושה סבלנות של פיל כדי לחיות ככה אבל מי שאוהבת את זה אז בכיף.

Dot Cotton

New member
יש לגורג נאני ספרדייה

שבאה איתם לטיול ככה שקייט לא ממש אמא במשרה מלאה

מהמם!

אני לגמרי מאוהבת בבית המלוכה הבריטי, מאז שאני זוכרת את עצמי עקבתי אחריהם, והם ההשראה שלי ללמוד את התואר בהיסטוריה, ואת העבודה המסכמת בתואר אפילו הקדשתי לבית המלוכה של הנרי השמיני, שהוא וויקטוריה הם השליטים האהובים עלי.
כיף לכן שהצלחתם לראות אותם מקרוב, והסדר המופתי של האוסטרלים מרשים ביותר.
אם אי פעם הם יגיעו לאיזרנו, אני בטוח לוקחת את הבנות איתי לראות אותם

למעלה