מפגש פורום 2009 - חוויות ותודות
טוב אז אחרי ש " נרגעתי " עם הבירה שהבאתי ולא שתינו במפגש ,מול המחצית השניה ( שהצלחתי לראות ) של משחק ה
המותח עד מורט עצבים של מכבי ת"א נגד קב' לוטומטיקה רומא שהסתיים בניצחון של מכבי 92 - 90, התקלחתי ארוכוווווות וסוף סוף גם אכלתי משהו היום ולא שהיה חסר כיבוד אלא שלא היה זמן להפגש איתו מלבד כירסום עכברי של רבע בייגלה, אני מתיישב לשתף את מי שלא השתתף ולהודות לכל מי שמגיע. באיחור משמעותי שנבע מאיחורים של כמעט כולנו ( אפילו אני שהייתי אמור להיות שם ב15.30 על מנת להתארגן אחרתי בשל פקקים עצומים באזור הקירייה (הפגנות נכי צה"ל ) כשלפני עוד סינג'רתי את החבר שלי לקחת אותי גם למשרדי תפוז בר"ג ואז לחולון ואיילה שהיתה אמורה להקדים גם היא כדי לעזור לי והגיעה מוקדם לחולון אחרה כי הגיעה בטעות ל...תיאטרון חולון כך שממש לא היינו ערוכים בזמן וכראוי להתחיל בזמן, גם שאר המשתתפים אחרו בגלל פקקים או שהלכו לאיבוד בדרך
לאחר קבלת שי צנוע: לוח שנה ומחברת תפוזיים התחלנו את המפגש... המפגש החל בהודעות על ביטולים ואי הגעתם ברגע האחרון של חברים\ות שנרשמו והיו אמורים להגיע... ובהודעה שלצערי ולצערנו הרב גם דבי שהיתה אמורה להשתתף ולהנחות לא תהיה איתנו בשל חשש לשפעת ה
האמת שלמרות ההתבאסות הקשה שלנו הערכנו אותה על שחסכה מאיתנו ומכל תלמידי ומורי המרכז את הסיכוי להדבק
כמובן שלא נתנו להודעות הללו להשפיע עלינו ולהעכיר את מצב רוחנו והמשכנו בענייננו. נושאים הועלו ונידונו ( גם אם לעיתים באריכות מה... ), שאלות נשאלו ונענו וגם דעות שחשפו את מגוון המחשבות, הכיוונים והסגנונות השונים הקיימים בין כל חבר\ה בפורום. למרות שאורכו של החלק היה מעל שעה וחצי כמובן שלא הספקנו לעסוק בכל הנושאים שיכולנו לגעת ואני חושב שהשתדלתי לתת לכל אחד שלא הצליח להעלות את שאלתו \בקשתו בחלק זה אפשרות לשאול גם לקראת סיום המפגש. מתנצל אם מישהו מרגיש שהוא לא קיבל מספיק זמן או בכלל לביטוי
בהפסקה שחלקנו ניצל ל
והחלק האחר לאכילה ובמהלכה קיבלנו עוד מתנה מזכרת מהמפגש שהכינה לנו במו ידיה יפעת - חבובית
ושרציתי לצלם ולהראות לכם אבל מישהו העלים לי אותה כך שמי שיכול יצלם כולל הכיתוב ויעלה בבקשה בתום ההפסקה קיבלנו סיור מודרך ואישי מאילן במוזיאון המרכז שנפתח במיוחד עבורנו
זכינו לקבל הסברים, סיפורים ומידע על תערוכת הבובות המוצגות בו מתוך הצגות ת' בובות ישראלי בעבר הרחוק ובשנים האחרונות, אוספים, יצירות של בובנאים מרחבי העולם ובובות וצלליות מסורתיות מארצות שונות. ביקרנו גם בתערוכת הצילומים " נוצר בעץ " המציגה פורטרטים של בובות מת' אלפא פילזן שבצ'כיה - מדהים!!!!!!!!!!!!!!!!! מיד אח"כ חזרנו לכיתה וקיבלנו מאילן שיעור - הרצאה שעסק בהפעלת בובת כפפה אילן הפעיל והציג לנו שלבים שונים של בובה שנוצרה למפגש שלו עם ספרניות והניסיון למצוא בובה שתתאים להם למטרות עבודתן עם ילדים והקראת סיפורים. השלב הראשון התחיל בגרב רגילה שבעזרת קוקיות קיבלה תווי פנים ואיפיונים בעקבותיה הגיע השלב השני בו בובת הגרב קיבלה עיניים, משקפיים, שפם ושיער לבנים ומדובללים ואז הבובה של סבא מפוזר שיצרה בספוג רויטל אריאלי בעקבות 2 השלבים הראשונים הסבא ( מרוב תשישות שכחתי את שמו...שרגא? ) הקריא לנו את " מגש הכסף " של נתן אלתרמן בפאטוס רב תוך השתעלויות והשתנקויות, מי שלא ראה - לא יבין.. אילן גם חילק לכולנו גרביים ( הוא נשבע שהן נקיות, נגיד... ) וקוקיות ליצור את פה הבובה ואז ביקש מאיתנו לעשות לה ליפסינג בקצב הנכון תוך שהוא נותן לנו מס' משפטים כמו: ברד ירד בדרום ספרד, את עולמי עם שחר את לי כל היום ועוד. עומרי שגם כשאנחנו נהננו מסיור במוזיאון הוא הסביר והדריך את יעל 0403 בשאלות שהעלתה בפניו ניסה בזמן הקצר שנותר לסייע למי שביקש. כולנו הסכמנו שאין לפורום מספיק מודעות בקרב הבובנאים, תיאטרוני הבובות, אוהבי\חובבי ותלמידי ת' בובות על סוגיו ועל מנת ליצור פורום מגוון, פעיל ומועיל יותר על כולנו לתת כתף ויד כדי לשנות מצב זה , אפילו כרטיסי ביקור של תפוז לצורך הפצה לא הספקתי לתת לכם
למפגש חברתי והכרות קצת יותר אישית כמו גם להתייחסות לבובות שהבאנו מעבר להסתכלות מרפרפת - כבר לא נותר זמן בכלל וגם בקבוקי היין נותרו חתומים
במהירות סיפרתי לחבר'ה על 2 מתנות שישלחו לחברי הפורום בקרוב ואם גם אתם רוצים לדעת על החידושים תאלצו לחכות למחר
תמונות מתוך המפגש, הסיור במוזיאון, הבובות שהיו ושאר ירקות תעלה בהמשך איילה שתיפקדה כצלמת וכילדה הבעיתית הקיימת בכל חברה, אם הייתם רואים ושומעים אותה במוזיאון ובכלל, עד עכשיו אני צוחק כשאני נזכר במוזיאון היא היתה כמו ילדה שנפלה לארץ הפלאות והתגובות שלה לאילן ובכל מהלך המפגש
למי שתוהה גם במציאות היא תזזיתית כמו שהיא נשמעת בפורום ואפילו יותר ובקיצור מדובר בילדת רטלין עם
רחב
תודה רבה רבה רבה וגדולה למרכז לתיאטרון בובות בחולון ,לכל צוות העובדים ומעל לכל לעומד בראש: אילן סביר
תודה לליז מסיקה שקידמה את פנינו בברכה ובחיוך
תודה למי שלדעתי הוא אב הבית שפתח לנו את החדר כדי שלא נמתין ואף עזר לי לסחוב חבילות לחדר בו התקיים האירוע המון, המון, המווון תודה לבחור הצעיר שאפילו לא הספקתי לשאול לשמו שדאג לנו ללוח מודעות בכניסה, מיחם כדי שלא נאלף חלילה לרדת חצי קומה למטבח ולא הפסיק לשאול אם אנחנו צריכים עוד משהו או אם הוא יכול לעזור
וכמובן לאיש שעשה הכל ( וכשאני אומר הכל אני מתכוון לזה) על מנת לסייע לי ולכם ולהענות לכל בקשה שרק העלתי בפניו ים תודות לך אילן על היחס, האכפתיות, הרצון, הכוונות הטובות, על שארחת אותנו, על הסיור המודרך, השיעור המבורך והמהנה ובעיקר ששרדת את כל 3 השבועות בהן הטרדתי והפצצתי אותך במיילים כאילו הייתי מינימום המאהבת שלך
כמי שמתקשה להרגיש נוח במקומות הרגשתי כאילו הייתי בבית
בבקשה מסור את תודתי לאנשי המרכז. תודה לעומרי על ההתנדבות והרצון לסייע לי ולכם
תודה לדבי על הכוונה גם אם זה לא יצא לפועל בסופו של דבר בגלל כוח עליון שאינו תלוי בה
ובעיקר תודה ענקית לכל המשתתפים: יולי - יעל, יעל 0403, רות רונן, חבובית - יפעת, המון קינמון - חגית, אבישג, גליתוי - גלית, שרון - שושו, הבובה ורוניקה - רוני, איילה, feyoula - חמוטל, טלי קרן, amaya - אנה, רועי, מור תודה על השתתפותכם
תודה על שטרחתם והגעתם מכל קצוות הארץ
תודה על הבעת האמון בי ובפורום בעצם השתתפותכם ועל כוונותיכם להפוך את הפורום ואת המקצוע שלנו למכובד ומכבד יותר
תודה שהבאתם בובות, כיבוד ושתייה
ותודה גדולה גדולה שיחד קיימנו מפגש זה
שמחתי לקרוא את התגובות שכבר העלתם ואני מבטיח התייחסות לכל אחת בקרוב. גם לכל אלה שלא היו איתנו ואני לא מדבר על מי שהודיע מראש שלא ישתתף, תעלה הודעה מחר. עכשיו אני הולך לישון עדלידע ודיר בלאק למי שינסה להעיר אותי