מפגש פורום

vera2

New member
מפגש פורום

לאחר מחשבה נוספת החלטתי להציג את עמדתי המלאה בפני הפורום לאחר ששלחתי במסר את דעתי לאורלו וטומי. לאורלו שלום, הכותבת Vera -בקשר לנושא המרכזי שאתם מתכונים להעלות במפגש של הפורום. לפי דעתי ערב של פגישה צריך להיות ארוע חברתי של כיף שכולל היכרויות בין אנשים שהצטרפו לפורום בחודשים האחרונים לאלה שכבר מכירים אחד את השני.לפי דעתי- א: הנושא שהגברת אוה עמיחי העלתה לא מתאים למפגש כזה .אצל חלק מהאנשים זה נושא טעון שמעורר רגשות שאני למשל מאוד רוצה לשכוח ובטח לא להתעסק עם זה במפגש חברתי מהסוג הזה. ב:אני חושבת שכאזרחי מדינה זרה להונגריה למרות שחלקינו נולדנו שם אין לנו זכות להתערב בעינייניה הפנימיים של בודפשט בדיוק כפי שאנחנו לא אוהבים שיהודי הגולה מתערבים בענינים הפנימיים שלנו אפילו לא ישראלים יורדים שהם למעשה ממשיכים להיות אזרחי מדינת ישראל. ג:"עניי עירך קודמים" אנחנו עדיין לא פטרנו את הבעיות שלנו שהם גדולות מאוד כדי להשקיעה משאבים אישיים או כםפיים בנושא של קומפלקס בניינים הנמצא במדינה זרה אפילו שבעבר זה היה שייך ליהודי וגרו שם יהודים. בגלל השגותי אלה אני לא לוקחת חלק בדיון על המפגש. ואני לא מעלה בפורום כי אני לא רוצה לעורר סערה או לפגוע בגברת עמיחי שלה הנושא מאוד חשוב ובהחלט זכותה להתעסק בנושאים שונים לפי הבנתה. מחכה לתגובתך. שבת שלום מVera שלשום כתבתי את דעתי לטומי.

ברק 188

New member
היי Vera2 עמדתך מקובלת אבל...

שחכת לכתוב שבכול מיקרה גם אם לא יעלה הרעיון של אווה עמחי במפגש היא אורחת מאוד למפגש זה ובכול מיקרה נשמח שתבוא.

עב

New member
תגובה לורה

קודם כל, אשמח למפגש, יהיה הנושא אשר יהיה. כ"צברית" גמורה אין לי מטען רגשי כמו שיש לך. אני בטוחה שאווה, אורלו וטומי לא רצו לפגוע באיש. באשר להתערבות בעניינים פנימיים: כאן אני חולקת עליך, עובדה שאונסק"ו הכריז על המקום כאתר מורשת. על פי רוב, מדינות נוהגות להתגאות בהכרזות כאלה ולהציג אותן כאטרקציות לתיירים. מדינות בוגרות לא מוחקות את העבר של קהילות שכבר לא קיימות, ראי לדוגמא את ספרד והמאמצים שלה להציג את המורשת היהודית, עד כדי כך שבקורדובה יש רחובות עם שמות עבריים כמו רבי יהודה הלוי, טבריה, ועוד. וזאת מבלי שהישראלים רכשו נכסים בספרד, לספרדים יש בגרות שלא קיימת עדיין בהונגריה ובמדינות אחרות (אולי צריכים לחכות 500 שנים...) אני אשמח להכיר את כולם במפגש ומקווה שגם את תגיעי.

vera2

New member
הבהרה../images/Emo140.gif

הייתי רוצה להבהיר שאיניני חושבת לו לרגע שמישהוא רצה לפגוע בי או באחרים שאינם "צברים גמורים" לא אוה שזכותה המלא להתעסק במה שחשוב לה.לא טומי ולא אורלו שהעלו את הרעיון בתום לב. הערה קטנה נוספת ארץ האינקביזיציה והאנוסים לא הדוגמא הכי מוצלחת.שיהיה לנו שבוע טוב.

VERA יקרה...

קודם כל, שמי אווה, בלי גברת... שינית, קשה לי להבין מה יכול לפגוע בך, כאשר מדברים על אזור עם היסטוריה יהודית, שהיום זקוק לשיכום, ויש חבורה צעירה, שבמקום להתבולל בהונגריה, הקימו קהילה, כדי לשמור על יהדותם... בכל אופן, ישנם ישראלים, שמשקיעים בהונגריה, ישנם ישראלים שמבקרים בהונגריה, ויש גם דבר כזה, שתדמית המדינה שלנו... מודה, שלא ממש אוהבת, שבהכללות מדברים על ישראלים, שמרוויחים הון, על חשבונם... בלי שום קשר, שצודקים או לא...אני חושבת, שיכול לעורר כבוד, אם בעזרת יהודים מן הארץ, מכל מקום בעולם עוזרים לשכם בניינים במרכז העיר... מאמינה, שביכולתי להסביר בהונגריה למה זה טוב לכולם, ובסס מקום, שיכול להיות מרכז תרבות של ישראל...אין לנו במה להתבייש... בכלות יכולה לגייס אומנים, מוצרים יחודיים, היכולים למעלות מרכז כזה, ולמשוך אנשים לשם. האימת, הייתי געה, שבפורום תרבות הונגרית יש התעניינות כל-כך גדולה...כתבתי על זה בסוף השבוע בהונגרית, לפורום של אדריכלים, בהונגריה... כתבתי - למראת, שחלק מהאנשים אבדו את משפחותיהם בהונגריה, חלקם בכלל לא נלד בהונגריה, התרבות ההונגרי בכל זאת חשובה להם, ואכפת להם מה קורה במקום, שקרוביהם היו פעם...לא הייתי אומרת, שזה התערבות בעיניין פנימי של ההונגרים. יכולה להבין, שמישהו לא רוצה לשמוע על הונגריה, לא על התרבות שלה, לא על השפה, כי כל דבר מעורר בה זכרונות קשים... אבל, VERA יקרה, את כותבת כאן, את כן מתעניינת בהונגריה, אז מה כל-כך נורא בלדבר על ארכיטקטורה, על מרכז היסטורי של יהודים?

vera2

New member
Eva יקרה../images/Emo140.gif

דפי הפורום הם במה דמוקרטית להבעת דעה אישית. ראי שירשור מתאריך 08/01/04 בו העלית את הנושא ,אני לא מעורבת בו כבר אז היתה לי דעה מגובשת בנושא. אבל, אני חוזרת ומדגישה כנושא ששנוי במחלוקת אינו מתאים להיות נושא מרכזי במפגש פורום. שנועד לפי עניות דעתי לערב חברתי מהנה של היכרויות וכיף.ראי בהודעה מתאריך 17/01/04. בהודעה זאת הסברתי את נימוקי בצורה ברורה לטעמי .אבל אני מוכנה להתיחס לנושא לפי הסדר שאת מעמידה בתגובתך. בודפשט היא אחת הערים הבודדות במזרח אירופה בה יש קהילה יהודית חיה ותוססת כאשר במרכזה בית הכנסת בDohany utca עם בית הקברות לידו וכהמשכיות היסטורית לבית הכנסת הערבה הבוכיה שהוקם ע"י טוני קורטיס.בבית הכנסת (שכבר מסחרו את המקום)יש הדרכה בעיברית ובשפות אחרות בצורה מאוד מאורגנת וטובה.ההדרכה כוללת את תולדות היהודים בעיר, המבנה ואיך המבנה ניצל מהפצצה במלחמה הארורה. יש בעיר בית מדרש לרבנות. ובית הקברות היהודי שבו קבורה הסבתא שלי ז"ל. ברחבה הקדמית של בית הקברות יש גל עד גדול מאוד אליו חרוטים שמות הנספים בשואה ביניהם שמו של אבי ז"ל. ועוד.... כתבת בהתחלה שאונסקו הכריז על קומפלקס הבנינים כאתר לשימור ארכיטקטוני או כאתר לשימור מורשת היהדות??? ובכן הנושא נמצא בטיפול בידי גוף בינלאומי מוסמך. אותה" חבורה צעירה שבמקום להתבולל בהונגריה הקימו קהילה כדי לשמור על יהדותם" אני אישית חושבת שזה עניין שלהם אם זאת הדרך שהם בחרו לחיות בה. אני מכאן לא רוצה לתמוך בהם יש דרכים לגיטימית לשמור על יהדות ולא להתבולל כאן בישראל. נימוקים נוספים בהודעה מתאריך 17/01/04 . " המרכז ההיסטורי" שאת כותבת עליו היה שייך ליהודי עשיר והיה מאוכלס יהודים עניים. האם כל שכונה או מבנה שיהודים גרו בו הופך למרכז היסטורי? או במיוחד האתר הזה כי יש לו ערך ארכיטקטוני רב? ההיסטוריה מוכיחה שהיינו נטע זר בארצות הגולה עשו בנו כרצונם לפי הצרכים ההיסטוריים שלהם. מרכז תרבות של ישראל צריך להיות בישראל. והנה ההיסטוריה חוזרת על עצמה שוב בעל ההון היהודי מופיעה במקרה הזה בבודפשט מרויח הון על חשבונם היהודי בעל הבית העובדים מקומיים . אינני יודעת איזה שכר או יחס הם מקבלים אבל בטח זה לא מעורר אהדה ליהודי ולישראלי . בין להתעניין בהונגריה ברמה של ביקור אחת למספר שנים לשהות שם שבועיים שכוללים ביקור בבית קברות אצל הסבתא שלי ששמרה עלי במלחמה הארורה כאשר אימי הייתה במחנה ריכוז ואבי ז"ל מגויס לעבודות כפיה מהם לא חזר. ועד לפעילות חברתית בבודפשט המרחק מאוד גדול. אני עצמי נולדתי בNagyatadi Szabo utca שנמצא בין הדוב אוטצה וVeselenyi utca ב1941 ברובע השביעי המדובר. לסיכום אני חוזרת על עמדתי שכל אדם רשאי להתעסק בנושא שקרוב ללבו ומעניין אותו אבל מפגש פורום נועד להנאה. להתראות במפגשVera.

VERA - זכותך לחשוב כך, אבל לא

מסכימה איתך - וזו זכותי...אני חושבת... דרך אגב, לא אני יזמתי את הפגישה, כמו שיודעת... בכל אופן, לפי דעתי, יהודים, בכל העולם, עדיף, שעוזרים אחד לשיני, מאשר מתעלמים... גם אני הייתי רוצה לראת את חברי בארץ, אבל אם לא באים, לא מנתקת את הקשר איתם... במפגש, אם, וכאשר אנשים רוצים לשמוע, יכולה לספר פרטים, שכנרא, לא ברורים... לא מדובר על כל רובע היהודית, אלא רק בשורה של בניינים, שמתחברים למעבר,ובית כנסת, ובקרבה... את התרבות הישראלית - לפי דעתי - כן כדאי לשווק גם להונגרים, וגם לעמים אחרים... אחד הסיבות, שעליתי לארץ, שלא רציתי להשאר במדינה, שאנשיה השמידו בשמחה את היהודים...אבל, גם את יודעת, שלא כל ההונגרים נצים, לא כל ההונגרים אנטישמים...היום יש אופנה לשלוח ילדים גוים לביתי ספר יהודים...וזה לא רע בכלל, כי הם לומדים, מכירים את היהודים, ואי אפשר לשתוף את מוחם עם שתויות... ושוב, לא אני יזמתי את המפגש, אבל אשמח מאוד להפגש, גם לדבר, לפי רצונם של אנשים...

ברק 188

New member
../images/Emo24.gif אווה וורה,ונדמה שזו תחילה

של...הדגש|ידידות , תחושה שכזו קשה להסביר ואולי מגלל הנגוד במחשבה.

B T1

New member
vera-תודה לך שמבלי להכיר אותי,

ובלי לדעת, ללא תאום מוקדם איתי, דברת גם בשמי. כמעט על הכל אני חותם, ועל אשר לא, אני מוכן להסביר אישית. בהרחבה, במפגש.

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo54.gif../images/Emo108.gif יש לי עוד רעיון

ברמת גן יש את "הבלינצ'ס של שושנה", (היא הונגריה), בטח חלקכם שמעתם עליה,היא מאד ותיקה. צלצלתי כדי לברר כמה מקומות יש להם, ויש אפשרות עד ל 100 איש, והם מוכנים לסגור את הערב רק לנו. כמובן אם נהיה קרוב למספר הזה. אז מה דעתכם? evike

ברק 188

New member
לא יכול (בלי)נצ'ס=פלצ'ינטה

הוי כמה אוהב את זה,הבו צ'אנס לבלינצ'ס כי בא לי. ועל
טוב לא נותר,ובלי
לא מוכן לשמוע. סתם ...סתם גם כך בקושי שומע.

vera2

New member
לברק../images/Emo140.gif

כהשלמה לפלצינטה שלך. תמיד אתה מצליח (לרוב)להעלות לי חיוך.לילה טוב.

איפה עכשיו שושנה?

שתי מקומות שהיתה כבר נסגרו...לא מכירה את המקום החדש שלה, אבל ביום ראשון אצלה תמיד היתה שקט ...אחרי מוצאי שבת של לחץ (מקום כשר חלבי)... היא מקסימה, אוהבת אותה מאוד, עבדתי לפני 15 שנה אצלה, כאשר פתחתי את המשרד שלי, הרווחתי את המשכורת השניה, כדי שיהיה לילדים, מה שצריך...

טומי*

New member
בז'בוטינסקי בר"ג שנוסעים ....../images/Emo73.gif

לכיוון פ"ת ישנם שני בנינים זהים "תאומים" של ר"ג כמאתיים מ' אחרי רח' אבא הילל. שם באחד מהם ממוקם המקום של שושנה.

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo54.gif היא עברה משם

ונמצאת היום במרכז הקניות "שופינג" ליד ככר אורדע במרכז ר"ג. וזה לא קניון, אפילו לא מיני, אולי מיקרו קניון. זה בנין קטן ושקט עם כמה חנוית. ואם רוצים למלא את המסעדה, צריך להזמין שבוע מראש. ואני מוכנה להביא אתי את הדיסק של "נסיכת הצ'ארדש בהונגרית, וגם דיסק של נעימות צועניות. ויש לי גם קלטת של זמרת צועניה, ששרה בהונגרית ובצוענית, וגם קלטת שהקליטו לי בהונגריה מדיסק, של להקת "רייקו", שלדעתי היא אחת הלהקות הטובות בעולם. היא מורכבת ממאה נגנים, מילדים עד ממש זקנים, שלא למדו מוזיקה מעולם, והם נשמעים בצורה הרמונית שלא תתואר. טומי לשפוטך. evike

ברק 188

New member
היי "רייקו" לפני המפגש לצרוב לנו ..

העתק -התשלום במפגש,וחוץ מזה מצידי נשמע לא רע המקום ,האוכל,והדסקים שלך.

reuven4u

New member
הרייקו הזה נשמע מעניין - איך רושמים

את זה להונגרית?

למעלה