ואם מעניינת אותך דעתי האישית בעניין של
אותה בחורה, היתה טעות גדולה מצידנו (כְּחֶבְרָה) מלכתחילה; באה בחורה חדשה לפורום, כותבת כמה תגובות בודדות ומתלהבות, אף אחד לא מכיר אותה. זה לא מפריע לה להזמין מהר מאד את הצעירים שלנו אל דירתה, מבלי שהיא מכירה אישית אף אחד מאיתנו!!
צריך היה להסביר לה שיש סדר בהלכות עולם, קודם צריך להכיר קצת יותר טוב, לא רק אותנו - שמתוך קריאה רבה בפורום אפשר כבר לקבל תמונה, שמדובר בחבורה של אנשים שקטים ונורמליים, גם אם בעלי שריטות פה ושם - אלא גם
ובעיקר אותה. היא פשוט "נפלה" עלינו באופן פתאומי "משום מקום".
אז אנחנו נענינו בטפשות, ובאנו, במקום לדחות בנימוס לפעם אחרת, לאחרי שנכיר קצת יותר. היא השקיעה יפה בכיבוד (וגם אנחנו!), אבל הערב קיבל צביון שונה לגמרי מכל מה שהורגלו והורגלנו אליו בעבר בפגישות הצעירים: פתאום היה גם אלכוהול, וגם ריקודים סלוניים (עד כמה שאפשר היה בכלל, בפורום כל כך מצומצם, שחלקו לא שיתף פעולה). זאת במקום המפגשים התמימים, האספרנטיים והנעימים שהיו בעבר.
ואחרי כחודש(!), כבר היה עוד מפגש אצלה, ואחריו עוד מפגש כולל אותה על חוף הים (שהתברר להפתעתי כחגיגת יום הולדתי). ואז התחילה ההדרדרות במפגשי הצעירים, עד ל
הפסקה מלאה של כמה שנים.
אבל כבר במפגש השני אצל הבחורה (לא הייתי בו, רק דִּווחו לי מיד אחריו), היתה התלהבות רבה, והוצע לשלוח אותה לקורס א-ו בקונגרס בחו"ל. ההחלטה נתקבלה אחרי זה איכשהו באסטררו, לשלוח אותה עם subvencio, ללא כל הוכחות בשטח מצד הבחורה, חוץ מזה שניכר היה שיש לה כישרון ללימוד שפות. והיא כנראה למדה שם באמת, אבל זהו.
אחרי זה כבר "לא סִפקה את הסחורה", לאכזבתם של חברים...
אני לא מדברת על הבחינה האישית. יש אנשים שהמשיכו לשמור איתה על קשר, אבל זה בפרטי, ולא קשור לאל"י.
ושלא תשתמע מדברי שום התנגדות ל-subvencio ליותם, חלילה. יותם הוכיח את עצמו מעל ומעבר כאספרנטיסט רציני, שכבר הספיק להגיע למפגשי המועדון מרחוק, אפילו להנחות כבר שני שיעורים בקלובו, ויזם את חידוש פעילות הצעירים. הוא מזכיר לי בהתנהגותו את יוני בתחילת דרכו, בכך שגם אם האספרנטו שלו עדיין לא מושלמת, הוא ממש לא נותן לזה להפריע לו. הוא מרצה בביטחון עצמי ובאופן שוטף, ומשרה אווירה נעימה וקלילה על כולם. וגם, האמן לי, אי אפשר להישאר אדישים או עצובים במחיצתו!