מפגש צעירי האספרנטו במכבים

interDist

New member
סופשבוע נוער בחנוכה ../images/Emo70.gif ../images/Emo6.gif

הודעה מהמטה הכללי של תנועת נוער דובר אספרנטו בישראל
כעת זה רשמי: בתאריכים 6-7 בדצמבר, סוף חופשת חנוכה, יתקיים סופשבוע לחבר´ה דוברי אספרנטו וכאלה שרק מתחילים ללמוד את השפה (כן, כן, כולכם מוזמנים, אין צורך להפגין ידע!). הסופשבוע יתחיל בערב יום שישי וימשך לתוך הלילה, כאשר עם צאת השבת (בסביבות השעה 5 בערב) נפרד ונתחיל לספור ימים עד הפגישה הבאה. המארגנים רומזים, שמצפות לכם הפתעות ותכנית מאתגרת. סופגניות מובטחות
דמי ההשתתפות באירוע הם סך הכל 20 ש"ח (כולל לינה וארוחות), אותם אפשר לשלם בשעת ההגעה למקום. כדאי להגיע ולהשתתף! (אפילו אם לא תצליחו להגיע לאירוע במלואו). לפרטים נוספים :
851382-054 (אלון), 5442838-03 (סרגיי), או כתבו ל- [email protected] שלכם, סרגיי. נ.ב. אם בא לכם להציע משהו לתכנית או סתם איזה רעיון עלה לכם לראש, תתחלקו בו איתנו דרך הכתובת שצוינה מעלה.

שלושה אירועי אספרנטו מרכזיים החודש

סופשבוע לצעירים במכבים, פגישת אספרנטו כלל-ארצית, ומסיבת סופשנה בגרמניה. לכאורה שום דבר משותף, אפילו מבחינת אורך האירועים: הראשון אורך יומיים, השני ערב אחד, והשלישי שבוע ימים. מה שבכל זאת משותף לכל האירועים, הוא שעם ידיעה בסיסית באספרנטו ניתן לא רק להסתדר, אלא אף ללמוד את השפה בדרך מהנה. (הדבר אמור בעיקר לגבי סופשבוע הצעירים והמסיבה בגרמניה.

יעלי 80

New member
לא שממש התחלתי ללמוד......

לזקנה בת 22 יהיה מה לעשות בסוף שבוע(חוץ מלהיות בייביסיטר)

Lolth

New member
כולם מוזמנים ורצויים!

שנפרט כאן את הגילים של כמה מאיתנו? בטח שיהיה לך מה לעשות! יהיה ממש ממש טוב - יש לך מילה שלי על זה!

קשישתתי

קשישתי, פש שוט רועדות לי הידיים מרוב זיקנה כיליד תרפפו שחלה ב 1977 ומתכוון להשתתף ב"גנון זמנהוף" כפי שמשתמע משאלתך, אני רק מקווה שיהיה לי את הכוח להתרוצצויות של הילדים. אבל אם הם יבכו בלילה את קמה! וברצינות, אני לא אהיה הכי מבוגר בשבט...

ההודעה על סוף-השבוע בחנוכה אינה מלא

לדעתי חסרים בהודעה זו שלושה פרטים חשובים: 1. המקום בו ייערך המפגש. (למשל- פארק הירקון בראש העין) 2. מה פירוש "נוער". לדעתי זה לא מיועד רק לנוער אלא ל"צעירים" בכלל. האם אני צודק? (ראה גם שאלתה של החיפנית בת ה-כ"ב) 3. האם ידברו שם רק אספרנטו או שרק עברית או שאספרנטו ועברית גם יחד ("וגר זאב האספרנטו עם הכבש העברי")

interDist

New member
נוער זה מושג מטושטש

לשאלותיכם בנוגע לגיליים: בתנועת הנוער הישראלית (של אספרנטו, כמובן) חברים אנשים מגיל 14 עד גיל 42. אז המושג "נוער" אצלינו הוא קצת מטושטש, או לפחות לא בעל המובן ברגיל. לפעילויות של jELI מוזמנים להגיע כ-ו-ל-ם בלי התחשבות בגיל! אפילו עם אתם זקנים בני 65 אבל נהנים מפעילות שאנחנו עורכים - ברוכים הבאים
דלתותינו פתוחות לכל אחד ואחד, אפילו היינו שמחים אם היו מגיעים spertuloj
עם
והרבה
שירים באספרנטו (שכן, חסר לנו הקטע הזה... במיוחד כשיושבים מסביב ל
) ובנושא השפה: החלטנו שבגלל זרם החדשים (שהתחילו ללמוד את השפה), האירוע הזה מכוון קודם כל אליהם, כלומר נדבר בעיקר בעברית - כדי שהם יבינו, אבל נלמד גם אספרנטו בדרכים לא פורמליות
כך שלאף אחד לא יהיה לא נוח אצלינו. שלכם ירוווווווווווווק, סרגיי

amri

New member
וגר תנין עם קרוקודילו../images/Emo54.gif../images/Emo105.gif

לשאלותיו של יוסי (ואחרים): 1. המקום - יש סיכוי שיערך במכבים (ואז ישתתפו גם חתולה וצפרדעון) 2. כפי שכבר נאמר, נוער וצעירים זה במובן הרחב - יותר חשוב הראש מאשר הגיל, כך שכמו שנכתב, מגיל 14 עד 41 (ויתכנו יוצאים מן הכלל גם לזה :) 3. לפי מיטב מסורת כינוסי הנוער, אספרנטו היא השפה הרשמית, אבל קרוקודילית (הווה אומר עברית ) היא השפה המדוברת (בפרט כשיש חדשים) (אספרנטיסט הדובר שפה אחרת בכינוס אספרנטו נקרא (בסלנג אספרנטו) KROKODILO או ALIGATORO ואפילו KAJMANO - ראה מדריך הזוחלים השלם אי שם בדפים הראשונים של הפורום.)

EldadoS

New member
מפגש צעירי האספרנטו במכבים

חבר´ה, נראה לי שיש כבר כעשרה אנשים המגיעים למפגש הצעירים שלנו בחנוכה, במכבים. קשת הגילאים המסתמנת היא בין 15 ל-30 פלוס. להזכירכם - אנו מתחילים את המפגש ביום שישי 6.12 בסביבות השעה חמש-שש אחה"צ, והוא יסתיים במוצאי שבת בערך בשעות הנ"ל. האם יש עוד המעוניינים להצטרף? אנא פנו אלינו לגבי הפרטים. מאחל לכולכם מפגש חנוכה שמח ומהנה, אלדד

למעלה