מפגש ראשון עם עמותה

riki23

New member
מפגש ראשון עם עמותה

בוקר טוב, אילו שאלות כדאי לשאול במפגש ראשון עם עמותה? למה לשים לב? וממה להימנע?

הי ריקי

מזל טוב למפגש הראשון.
קחי בחשבון שמי שישב מולך מבין בעניינים הרבה הרבה יותר ממך. אפשר לדבר בשחור ולבן- הוא מאד מבין בדרך שבה ילדך יגיע אלייך. את כמעט ולא מבינה דבר.
ולכן,תני לו להציג לפנייך את כל מה שימצא לנכון,ורישמי תוך כדי ,נקודות לזכור.אני מציעה לך קודם כל להקשיב . קחי בחשבון שמעוניינים בך. ויודעים שאת לא יודעת. ויודעים שבפגישות כאלה ראשונות המצופה הוא שהעמותה תשרטט את התמונה של "כל מה שצפוי אם תהיה התקשרות"בפני מי שמעוניין במסע האימוץ.
בנוסף,העלי על הכתב עוד קודם מה לך עצמך חשוב.
חשוב לך הגיל?-אם לא תקבלי התייחסות בזמן שיציגו לך מה צפוי-שאלי על הגיל.
חשוב לך לדעת מקומך בתור,אם וכאשר?-שאלי.
חשוב לך לדעת מה קורה עם חד הוריות בהשוואה לזוגות ואם יש צפי משוער לזמן הבאת הילד לארץ מרגע ההרשמה? אותו כנ"ל.
הקטע האיבחוני והרפואי?-שאלי. זה מופיע כאן כסעיף אחרון. אותי אישית זה הכי עניין,ועל כך שאלתי גם שאלתי.

אבל ראשית תני להם לספר לך. ואל תילחצי "לכסות את הכל".ההוצאה הכספית הנדרשת על עלות ההליך היא ענקית ,המשמעות של הליך האימוץ היא משמעות משנה-חיים ,ולכן ,שום התחייבות לא מצופה ממך כעת ובעמותות יודעים שהרבה פעמים צפויים היסוסים,התלבטויות ועוד הרבה מגעים מבררים לפני החתימה הסופית.
חוץ מזה- אל תהיי דרוכה רק על הניירות שלך. אני מציעה לך להשאיר אצלך בפנים הרבה מקום להתרשמות ספונטנית.בשעתו מאד הפריע לי שבראיון הקבלה באחת העמותות שכבר לא קיימות התייחסו אלי כאל נסיכת הנילוס
,ולעומת זאת אל עובדים שבאו לשאול דבר מה בעת הראיון התייחסו בזילזול שאותי קומם.שאלתי את עצמי אז אם הם מחייכים רק למי שהם מאד מעוניינים בו ,ואם אחרי החתימה גם אני ארגיש יחס הרבה פחות נעים. יש גם מי שיגידו לך שהנעימות בכלל לא רלוונטית אלא רק אם ומתי יגיע אלייך ילד,כי הרי לא מדובר ה"להתחתן" איתם.ויש שיגידו שזו תקופה כל כך מתוחה בכל מקרה-שחשוב שיהיה שם גם יחס טוב.

חוץ מזה,למרות שהיום רק שתי עמותות פעילות,ואין יותר מדי ברירות,תני להם להסביר לך למה עדיף שתבחרי בהם על פני העמותה האחרת.מציעה שזאת תהיה שאלה זהה- כדאי שתשאלי כך גם בעמותה האחרת. בכלל התרשמות בשתי העמותות לפני לקיחת החלטה-בעיני עדיפה.
בהצלחה.

כדאי להגיע עם עוד מישהו

אני הגעתי לבד והיה בסדר אבל בדיעבד לא זכרתי הכל, ככל הנראה מהתרגשות
עיניים נוספות עשויות להועיל

נתנאלה2

New member
חייכנית כיסתה הכל,

אני בעצת הפורום הכנתי שאלות ונקודות להתיחסות,
קראתי קצת ממאמרי הפורום לשם כך,
והאמת שדיי לא הצטרכתי, הנציגות ענו על כל השאלות.
נראה לי שבסופו של דבר מה שנשאר, זה ההרגשה והכימיה בן הצדדים
שיהיה בהצלחה רבה .

למעלה