מפגש שהיה לנו אמש

deebeebee

New member
מפגש שהיה לנו אמש

עם אשה בת 92 בשם חנה, ועם בנה וכלתה. האשה נולדה בעיירה ממנה מגיעה משפחתו של אבי, טומשוב לובלסקי, ודודתה רחל נישאה לדודו של אבי אליעזר (האח של אביו). חנה מילאה דף עדות אודות הדוד ומשפחתו ואני יצרתי איתה קשר לפני זמן קצר. במפגש סיפרה לנו חנה על המשפחה, ועל סופם הטרגי. מתברר שהגרמנים "חסכו" זמן ומאמץ בכך שחיסלו אותם במקום במקום לשלוח אותם למחנה השמדה באזור. הם ירו בהם- בדוד, בדודה, ובשלושת ילדיהם הצעירים. היא גם סיפרה לנו על דודה נוספת, אחותו של סבי, רייזלה. לרייזלה היתה חנות. היא היתה בחנות עם בנה התינוק בזמן שהגרמנים נכנסו לעיירה. רייזלה החליטה לצאת עם התינוק מהחנות ולמהר להסתתר ביער, אך כדוריהם של הגרמנים השיגה אותה. הם ירו בה ובתינוק בקור רוח.

deebeebee

New member
זו פעם ראשונה

שהצלחנו לפגוש עד/ה. כל המעידים בדפי העדות האחרים איתם ניסיתי ליצור קשר בעבר כבר מזמן אינם בחיים או שמשום מה לא הצלחתי למצוא אותם. בפעם הראשונה לא רק הצלחתי למצוא את המעידה, בנה הביא אותה למפגש בשמחה.

מפגש חשוב

גם אני שומעת עכשיו לאחר שסבתי נפטרה, סיפורים על חייה בסיביר בזמן השואה, שלא ידעתי קודם. חשוב שמצאת אותה, שהיא יכלה והסכימה לדבר איתך על מה שהיה, זה הדבר היחיד שבעצם נשאר.

מרגש לשמוע

זאת הסיבה שבייתי הולך מידי פעם למועדון של יוצאי האזור של הורי ז"ל, לשמוע קצת עדויות וחוויות מהמבוגרים בניהם. במועדון האירגון התקינו לא מזמן מחשב עם חיבור לרשת. נתבקשתי ע"י דור שני להכניס שם במועדפים את הקישור של הפורום שלנו. נראה מה ייצא מזה.

deebeebee

New member
גם אני נוהגת ללכת

למפגשים, אזכרות וכו' של האזור אלא שעד היום לא זכיתי לפגוש מישהו שהכיר את המשפחה. זו פעם ראשונה וזה מאד מרגש.

באירגון אצלינו

כל יום רביעי אחר הצהרים באופן קבוע מגיעים למועדון. שהיה לי יותר זמן הייתי מגיע גם.

inbar20inbar

New member
עדות מצמררת ביותר

אני גם בזמנו רציתי ללכת ולשמוע עדות ממקור ראשון, זה חשוב מאוד לעשות את זה

למעלה