מפורסמים יוצאים בשאלה

יערה 1

New member
מפורסמים יוצאים בשאלה

היום אנחנו מדברים על אדם שוב, ישראל סגל, דב אלבוים ועוד רבים וטובים. קחו כמה שנים טובות אחורה ותמצאו חבורה לא פחות גדולה ולא פחות מכובדת כמו דוד בן גוריון , יצחק בן צבי, זלמן שז"ר, חיים נחמן ביאליק (כולם כבר מזמן ז"ל), בעצם רבים רבים מבני העליות הראשונות - נטשו את הישיבות והפכו לחילונים כדברי המשורר "את כולם נשא הרוח, את כולם נשא האור ואוותר רק אני לבדי...." (מיודענו ביאליק), ביאליק התכוון לתנועת ההשכלה שמשכה רבים מתלמידי הישיבות לעולם אחר, אבל בהמשך - גם מקימי המדינה עברו אותו תהליך- וגם אדם שוב,ישראל סגל....

שמואליק

New member
מסלפים עובדות

שוב הסברתי כבר שאין שום דבר משותף בין היוצאים של פעם להיוצאים של היום. אז אנא שוב אל תכללו את דוב אלבוים בהרשימה שלכם הוא היה מתבייש בזה. גם חצי מן המשפחה שלי בגליציה שהיו מוסקאים מן השורה ראשונה עזבו את הדת וחלקם גם הצטרפו לקיבוץ. הלא מה אתם רוצים לחדש פה שרוב העם היהודי הוא חילוני גילית לנו את אמריקה????? ולאלי, יש שמבקשים לחסום אותי אני ממש לא יודע למה, אני לא עוסק בהחזרה בתשובה, ואני לא שונא אף אחד , ואני גם לא ינהל כאן ויכוחים פילוסופים בעניני יהדות, אני רק מציג עובדות על יוצאים בשאלה של היום, ויש לי המון ידע בסוגיא הזאת. מה שכתבת שאני מייחס הרבה אינטלגנציה לאנשי דעת אמת זה נכון הם אנשים מאד אינטלגנטים אבל הם מאד חד סטרי ומסלפים המון דברים וגם מתעלמים מהמון דברים אחרים שיכולים לזרוק אור על צד אחר והם יודעים את זה כמוני ופשוט מתעלמים מזה אני קראתי כמעט את כל הקונטרסים ואני אומר לך הם לא שכנעה אותי, למרות שאני מסכים איתם שיש המון מחזירי בתשובה שסתם מקשקשים ומציגים עובדות שלא היה ולא נברא, וגם להציג כל חשיפה מדעי כאילו שחז"ל ידעו מזה מזמן וכתבו בפירוש על זה, בהרבה מקרים זה סתם דמגוגיה, ומאד שטחי, אבל מזה ועד לצחוק מדברי חז"ל כשהם יודעים בעצמם שהקושיא הזאת כבר נתקשו התוספות וראשונים אלא שלא הגיעו להתשובה הכפרנית שלהם זה חטא נורא מה שהם עושים. ובקשר לאינטלגנציה של יוצאים בשאלה וחוזרים בתשובה אני חולק אליכם וברור לי במאה אחוז שהיוצאים של היום הם חסר אינטלגנציה. ואני יודע את זה מעובדות ברורות ודרך אגב היה גם תוכנית בטלויזיה על זה. ולא שאני צריך את אישורם אלא אני יודע את זה מנסיון שלי. לעומת זאת בקשר לחוזרים בתשובה אני מסכים שרוב החוזרים הם חסרי אינטלגנציה אנשים מזרחיים שמגיעים מדימונה ובתוך חודש מגדלים זקן עד הרצפה ובדרך כלל אנשים אלו הם כספחת על ציבור החרדי גם הכי קיצוני וגם כלכלי הם נופלים על הכתפיים שלנו, מאידך יש גם המון חוזרים אינטלקטואלים ממדרגה ראשונה, אני אישית מכיר מרצים בכירים ,מדענים, ואנשי עסקים בכירים שחזרו והם בדרך כלל משתלבים מהר מאד בתוך חברה החרדית, ובתוך כמה זמן הם נהיים חרדים אורגינלי והם אנשים הכי נערצים לדעתי.

yariv~2

New member
שמואליק...

אם אנחנו טיפשים כמו שאתה אומר...אז למה אתה אומר לנו את זה? הרי בכל מקרה אנחנו טיפשים מכדי להבין זאת... או שאולי אתה טיפש מכדי להבין שאנחנו טיפשים מכדי להבין זאת?

יערה 1

New member
לשמואליק- סילוף עובדות?

לצערי "הידע הרב" שאתה מפגין, אינני יודעת מאין שאבת אותו- הוא כל כך מסולף ולא נכון, ממש סתם קשקוש... ומשפט כמו "ברור לי לגמרי שהיוצאים בשאלה של היום הם חסרי אינטליגנציה".... גורם לי רק לחייך, אתה מפגין גם בורות מוחלטתשנובעת אולי מקנאה? כעס על מי שעשה משהו שאתה לא מצליח?גם בלי להכיר יוצאים בשאלה - ורק מקריאת הדברים הנאמרים בפורום הזה- קשה להגדיר אותם כחסרי אינטליגנציה. אז,,,תנסה להפעיל את התאים האפורים שלך במוח (יודע מה זה?) לפני שאתה תוקע דברים לא מבוססים.

בנו של רבי שניאור זלמן

מייסד חסידות חב"ד, לפי חלק מחוקרי ההיסטוריה היהודית/חסידית, עזב את ביתו, השאיר אשה וילדים והתנצר. המשך יבוא

שלמה מימון

היה פילוסוף יהודי בדור של תלמידי הבעש"ט סיפור יציאלות בשאלה מסופר על ידו בספר יפיפה: חיי שלמה מימון

חרדית

New member
תופעה ?

במשך כל ההיסטוריה של עם ישראל היו כאלה שהמירו את דתם "ויצאו לתרבות רעה" אני זוכרת שהייתי קוראת בתור ילדה ספרים על יהודים שהתנצרו ותמיד הם בסוף מתו בחוסר כל והיו מסכנים ובודדים. בתקופה שלפני השואה סיפרו לי שהיתה לסבא שלי אחות שאכלה טרף בבית באותו מטבח של כולם (מענין איך לא סילקו אותה מהבית) וזה ידוע שלא היה בית יהודי אחד בפולין שלא היתה בו בחורה או בחור מתבולל. ככה שזה לא דבר חדש התופעה היא מוכרת ההבדל כיום זה שרוב העם הוא חילוני בעקבות ההשכלה, הרפורמה וההתבוללות ואלה שיוצאים הם באחוזים גבוהים יותר. ויש להם עדין מקום בעם היהודי איך שהם. אם זה טוב או לא? מי יודע. חרדית.

למעלה